مهدی عظیمی میرآبادی تهیهکننده سینما در گفتوگو با خبرنگار سینما صبا با بیان اینکه جشنواره فیلم فجر اتفاقی ارزشمند برای سینما است، گفت: به ذاته فستیوال فیلم فجر اتفاقی مطلوب برای سینما محسوب میشود اما آن چیزی که مدنظر قرار نمیگیرد هدفگذاریهایی است که برای این رویداد در نظر گرفته شده است.
وی افزود: کارکرد جشنواره به مثابه یک ویترین برای سینمای ایران درآمده است که در آن صرفا چند فیلم به نمایش در میآید در.حالیکه انتظار نیست ما در جشنواره صرفا نمایشگر آثار سینمایی باشیم بلکه میخواهیم به واسطه این اتفاق جریان سازی مورد نظرمان را در سینما داشته باشیم. وقتی آثار حاضر در جشنواره را مورد ارزیابی قرار میدهیم این سوال پیش میآید که آیا این تولیدات همان آثاری است که سیاستگذاران سینمایی برای آن برنامهریزی کردهاند.
این تهیهکننده سینما تصریح کرد: به عقیده من آن چیزی که در جشنواره فیلم فجر شاهد آن هستیم آن چیزی نیست که مدیران فعلی سینما مد نظرشان باشد اما به دلیل اجباری که برای نمایش آثار در این فستیوال وجود دارد شاهد برخی آثار هستیم که چندان ربطی با عنوان فجر ندارد البته متذکر میشوم در این دوره هیئت انتخاب تلاش کرده آثار ارزشمندی را انتخاب کند؛ خواستهای که نسبتا در رسیدن به آن هم موفق بوده است.
عظیمی میرآبادی درباره بخش بینالملل جشنواره همچنین توضیح داد: به شخصه فیلمهای بخش بینالملل را ندیدم چون فرصت این کار پیش نمیآید. درباره بخش بینالملل باید بگویم میبایست سیاستی اندیشیده شود که این قسمت نیز دیده شود البته منظور این نیست که مجدد این بخش جدا شود اما به هر حال با وضع موجود، بخش بینالملل دیده نخواهد شد.
وی با بیان اینکه بخش بینالملل باید در سینمای جهان جریانساز باشد، بیان کرد: هدف از برگزاری این بخش جریانسازی در سینمای جهان به ویژه کشورهای مسلمان هستیم زیرا همانگونه که بیان کردم تنها در پی نمایش هستیم درحالیکه باید بتوانیم در بین سینماگران به ویژه فیلمسازان کشورهای مسلمان ایجاد انگیزه کنیم.
عظیمی تاکید کرد: برای رسیدن به این خواسته باید سیاستگذاریهای بسیار خوبی در امر تولید و پخش صورت گیرد. همچنین در بازار فیلم جشنواره، باید محصولات به درستی معرفی شود. همچنین باید فیلمسازان خارجی بر اساس معیارهای مشخص انتخاب شود تا افرادی در بخش بینالملل حضور داشته باشند که به باورهای انقلاب معتقد باشند.
وی پیرامون پلتفرمها نیز چنین اظهار نظر کرد: من پیشتر به روی اهمیت پلتفرمها در مصاحبههای خود تاکید داشتم حتی اظهار نظرهایم سبب دلخوری عدهای شد اما حرفی را که در آن مقطع زدم امروز به اثبات رسید و به بخشی جدی در عرصه نمایش تبدیل شد. برای همین باید روی آن تاکید و سرمایهگذاری جدی داشت.
وی در انتهای سخنانش تاکید کرد: در حوزه فرهنگ هر تصمیمی که بگیرید یک دهه بعد نتیجهاش را خواهید دید اگر امروز سینمای ما به این وضعیت گرفتار آمده حاصل مدیرانی است که در یک دهه گذشته برای سینما برنامهریزی کردند بنابراین عملکرد مدیران فعلی را باید در سالهای بعد ارزیابی کرد. این موضوع را درباره تلویزیون نیز میتوان صادق دانست.
There are no comments yet