به گزارش خبرنگار سینماصبا، فیلم احمد ساخته امیرعباس ربیعی که در روز نهم جشنواره فیلم فجر در برج میلاد به نمایش درآمد داستانی تلخ و غم انگیز از زلزله بم که بیست سال پیش روی داد را نمایش میداد. این فیلم یکی از آثار ارزشمند بیوگرافی تاریخی جشنواره فیلم فجر بود که با تولید عظیم (بیگ پروداکشن) خود، توانست تاثیر عمیقی بر مخاطبان بگذارد.
«احمد» ماجرای زلزله بم از منظری انسانی است. بخشهایی از فیلم از منظر شهید احمد کاظمی که برای کمک به مردم به بم اعزام شده، روایت میشود. او شاهد صحنههایی بسیار تلخ و اندوهبار از مردمانی است که در منطقهای فرودگاهی منتظر امداد هستند. تولید و ساخت این صحنه علاوه بر این که یکی از پروداکشنهای عظیم سینمای ایران به شمار میآید، با حضور هزاران بازیگر زخمی و نیازمند کمک، بیاندازه تاثیرگذار است. گردآوردن این حجم از بازیگران و هنروران به ویژه آن که بسیاری از آنها با لهجه منطقه کرمان صحبت میکنند، همگی گریم و لباس مناسب صحنه داشته و همگی به درستی بازی کرده و فضا را به تصویر میکشند، یکی از جذابیتهای فیلم «احمد» به شمار میآید که در عین حال بیاندازه واقعی ساخته شده و از این روی مخاطبان را عمیقا متاثر میکند.
یکی از داستانهای فرعی فیلم ماجرای دخترکی به نام گل پونه است. این دختربچه که بازیگر خردسالی به نام تصنیف حسینی نقش آن را بازی میکرد با چالشهای زیادی روبهروست؛ از دیدن مار گرفته تا احتمال برخورد با هواپیما، گم کردن مادرش و سرانجام دیدن مرگ مادر. بازیگیری از این بازیگر خردسال در این نقش بسیار دقیق انجام شده و این دختر کم سن و سال به خوبی و به شکلی باورپذیر در تمامی لحظات نفسگیر فیلم، بازی میکرد. چیزی که احتمال نامزدی او را برای دریافت جایزه ویژه بازیگر خردسال بالا میبرد.
از آنجایی که در طول زلزله بم راههای زمینی به شهر بم بسته شده بود، تمامی رفت و آمدها از طریق هواپیما انجام میشد، بنابراین در فیلم احمد، با تمرکز بر فرمانده هوایی عملیات، تعداد زیادی هواپیما و هلیکوپتر وجود دارد که از طریق جلوههای ویژه به تصویر کشیده میشوند. با توجه به تعدد صحنههای تیک آف و لندینگ هواپیماها، پرواز هلیکوپترها در آسمان غبار گرفته و پرواز هلیکوپترها در شب به منظور آوردن پتو برای زلزله زدگان، از جلوههای ویژه به صورت دقیق و هنرمندانهای برای ساختن این تصاویر بهره گرفته شده است.
سکانسی که در آن احتمال برخورد گل پونه با هواپیما وجود دارد از منظر بازیگری خوب گل پونه ـ که به حالت شوکه شده در باند ایستاده ـ و جلوههای ویژه ـ که تیک آف هواپیما در حالی که احمد کاظمی برای نجات دختربچه خود را جلو میاندازدـ نشان میدهد، قابل توجه است. در مجموع میتوان گفت این تولید عظیم و پرهزینه، که نمایانگر رنج مردم بم در روز پنجم دی ۱۳۸۲ است، در این بازنمایی موفق عمل کرده و توانسته مخاطبان را به خوبی با فضای آن روزها و درد هموطنانمان آشنا کند.
*علیرضا بخشی
There are no comments yet