به گزارش صبا و به نقل از روابط عمومی موزه سینما، موزه سینما همزمان با زادروز جمال شورجه بخشهایی از گفتوگوی تاریخ شفاهی این کارگردان پیشکسوت سینما را منتشر کرده است که در زیر میخوانید.
جمال شورجه با بیان اینکه از دوران کودکی به سینما علاقهمند بوده و برخی از فیلمها را بارها میدیده است، گفت: به دلیل شغل پدرم به تهران مهاجرت کردیم. آن زمان سینمایی در انتهای خیابان رودکی وجود داشت که همراه برادر بزرگترم برای دیدن فیلم به آنجا میرفتیم.
وی ادامه داد: من پیش از انقلاب به دانشگاه رفتم و در رشته گرافیک تحصیل کردم سپس وارد انجمن اسلامی و در آنجا با بچههای مذهبی دانشگاه آشنا شدم و زمانی که حضرت امام وارد ایران شدند، اکثر نقاشیهای پلاکاردها را ما نقاشی و خطاطی کرده بودیم.
شورجه خاطرنشان کرد: یادم میآید فراخوانی از سوی مدرسه عالی شهید مطهری منتشر شد که طی آن دانشجویان میتوانستند در رشته فیلمسازی تحصیل کنند و ما در رشته هنری تحصیل میکردیم و علاقهمند به سینما شدیم. حدود صد نفر از انجمنهای اسلامی در مرکز اسلامی آموزش فیلمسازی به تحصیل پرداختیم و سپس یه باغ فردوس آمدیم.
وی با اشاره به فیلم «شب دهم» گفت: هم زمان با فیلم «شب دهم» روی سوژه عباس دوران در نیروی هوایی کار میکردیم. آن زمان معتقد بودم ساخت فیلم درباره زندگی او برای من زود است و ساخت فیلمی به نام «دایره سرخ» برای کارگردانی به من پیشنهاد شد و فکر کردم فرصت خوبی برای آن است تا خودم را محک بزنم.
شورجه در پایان بیان کرد: فکر میکنم هنوز نتوانستم دیدگاههای اسلامی خودم را از طریق سینما به مردم القا کنم. ما با دیدگاه امام خمینی وارد سینما شدیم. ایشان در بدو ورود خود به ایران در بهشت زهرا گفتند ما با سینما مخالف نیستیم، بلکه با فحشا مخالفیم.
There are no comments yet