به گزارش صبا به نقل از روابط عمومی رسانه ملی، رضا مهدوی دبیر جشنواره سی و نهم موسیقی فجر نیز با حضور در استودیو برنامه «پنجگاه» گفت: رادیو فرهنگ خانه دوم من است و من همیشه ارادت به رادیو به ویژه رادیو فرهنگ دارم.
وی درباره جشنواره موسیقی امسال توضیح داد: تلاش کردیم این دوره از جشنواره پربار باشد و این به معنای نفی دورههای قبل نیست بلکه منظور افزایش بخشها و تغییراتی است که انجام شده است. دبیر جشنواره موسیقی فجر ادامه داد: این دوره از جشنواره تغییراتی داشته که به طور مثال برای تمرکز زدایی در شهر چندین سالن در تهران داشتیم که با اضافه شدن اجرا در سالنهایی چون فرهنگسرای بهمن امکان بهرهمندی مردم ساکن در دیگر محلههای تهران محقق شد و امسال هفت سالن تهران؛ تالارهای وحدت، رودکی، سالن سوره حوزه هنری، فرهنگسراهای ارسباران، بهمن، کوشک باغ هنر منطقه فرهنگی گردشگری عباس آباد و سالن میلاد نمایشگاه بینالمللی میزبان اجراهای ارکسترال، کلاسیک، ردیف دستگاهی، نواحی، هنرستانهای موسیقی، کودک و نوجوان، سرود، بینالملل و پاپ این جشنواره است.
مهدوی تصریح کرد: این جشنواره جشنی مردمی است و آیینه تمام معنای موسیقی ایران است که میتواند در آینده موجب توسعه کمی و کیفی موسیقی شود به همین منظور امسال سعی کردیم جشنواره را مردمیتر کنیم و میهمانانی داریم که شاید سالهای گذشته چندان نداشتیم؛ در واقع جشنواره را با همه مردم سهیم خواهیم شد.
وی افزود: برای اولین بار به کودکان و نوجوانان به طور ویژه پرداخته و در اجرایی که دارند به تک نوازی و بداهه نوازی میپردازند و مجالی برای بروز استعداد آنهاست.
دبیر جشنواره موسیقی فجر گفت: ارکستر موسیقی ملی ایران به رهبری همایون رحیمیان، خوانندگی محمد معتمدی، با همراهی گروه کُر بنیاد رودکی به رهبری رازمیک اوحانیان ساعت ۱۸:۳۰ در تالار وحدت روی صحنه رفت و در ادامه از ساعت ۲۱:۳۰ سالار عقیلی اجرا داشت که چند اثر جدید را با صدای خاص و حنجره پر قدرت خود تقدیم مخاطبان کرد.
مهدوی با اشاره به اجرای گروه موسیقی بانوان گفت: بخش بانوان در ۵ گروه ویژه اجرا دارند که به علت محدودیت محل اجرا مجبور شدیم از بین ۱۰ گروه ۵ گروه را برای اجرا انتخاب کنیم که امیدوارم دیگر گروهها عذر ما را بپذیرند.
وی افزود: در این دوره پژوهش ها و پایاننامههای موسیقی را مورد توجه قرار دادیم. همچنین کماکان بخش موسیقی ردیف دستگاهی و سرود داریم و در پهنه تالار وحدت هرشب اجرای آیینی موسیقی اقوام برگزار میشود و دو شب نیز اجرای ویژه آکاپلا بدون ساز داریم.
مهدوی گفت: بازخوانی سرودهای انقلابی و خاطره انگیز از دیگر بخشهای این دوره از جشنواره است. همچنین سالن کوشک هنر که هر شب میزبان گروههای سرود است. وی درباره بینالمللی بودن این جشنواره بیان داشت: بخش بین الملل حلقه مفقوده جشنواره موسیقی است؛ برخی این حضور را در عرصه رقابتی میپسندند که امکانش نیست امیدوارم در جشن چهلمین دوره موسیقی فجر فضا فراهم شود.
وی افزود: امسال هم با توجه به توسعه فرهنگی و نگاه جشنواره کشورهای خوبی حضور دارند. مهدوی گفت: در بخش آهنگسازی سبک عدالت محوری و سبک زندگی ایرانی اضافه شده است. بلیط ها را ارزان کردیم تا مردم هم حضور داشته باشند و برای رقابتی شدن تلاش کردیم تا جشنواره پویا شود و امیدوارم در سالهای بعد نیز بخشی کم نشود بلکه اضافه شود.
گفتنی است برنامه «پنج گاه» را میتوانید هرشب تا ۲۸ بهمن ساعت ۲۲ تا۲۳ روی موج اف ام ردیف ۱۰۶ مگاهرتز از رادیو فرهنگ بشنوید.
There are no comments yet