به گزارش خبرنگار فرهنگ و میراث صبا، نشست خبری محمد اینانلو مدیر موزه ملی فرش ایران امروز ۷ اسفندماه ۱۴۰۲ در موزه ملی فرش ایران با حضور اصحاب رسانه برگزار شد.
در ابتدای این نشست محمد اینانلو مدیر موزه ملی فرش ایران درباره عملکرد ۸ ماه اخیر این موزه عنوان کرد: در ۸ ماه گذشته ۵ رویداد در موزه فرش ایران برگزار شد که از جمله این رویدادها میتوان به رویداد فرش تهران، رویداد فرش عشایری، رویداد بافتههای عشق و رویداد کارگاه آموزش و تجربه اشاره کرد که در این رویداد آخری از سه گانههای صفوی را رونمایی کردیم.
او افزود: همچنین کارگاه نوآوری و خلاقیت را برگزار کردیم و ۸ مورد دیگر کارگاه آموزشی داشتیم که در این ۸ مورد ۶۰۰ نفر به صورت فراگیر از این کارگاهها بهره بردند.
اینانلو ضمن بیان اینکه درصدد هستیم تا پیوند گذشته و آینده تاثیرگذار باشد، گفت: چرا که کارکرد اصلی موزه این است و شخصا مخالف با نمایش جسدوار آثار هستم. لازم به ذکر است که در این موزه رشتههایی نظیر قالیبافی، مرمت، طراحی سنتی و دیجیتال به صورت کلاس آموزشی تدریس شد که ۶۸ نفر فراگیر ثبتنام کردند و میتوان گفت نسبت به سال گذشته شاهد افزایش شرکت کنندگان بودهایم.
مدیر موزه ملی فرش ایران با اشاره به اینکه تعداد بازدیدکنندگان ایرانی و خارجی این موزه سال گذشته ۱۷۴۹۹ نفر بوده و امسال نیز تا به امروز ۲۷۵۳۷ نفر بازدید کننده داشتهایم، عنوان کرد: موضوعاتی که عرض کردم بازمیگردد به شعار امسال که محوریت آن بحث موزه در خدمت آموزش و پژوهش است.
او ادامه داد: تلاش کردیم در این دوحوزه پژوهش و آموزش به روز تر باشیم. همچنین در نگهداری که موضوع نگران کنندهای است درصدد هستیم تا قالی هایی که در موزه به نمایش گذاشته شدهبودند و تعویض نمیشدند را جایگزین فرشهایی با همان قدمت، موضوع، محتوا و جغرافیا کنیم. در واقع۳۰٪ فرشها جایگزین خواهند شد و فرشهایی که تاب آوری کمتری دارند را به مخزن انتقال میدهیم.
اینانلو بیان کرد: سقف حوضخانه را بعد از سه دهه نظافت کردیم و نورها را حرفهای تر کردیم تا با مصرف برق هم در فصل گرما به مشکل نخوریم. همچنین آمفی تئاتر موزه ملی فرش ایران را تعمیر کردیم و الان با قابلیلت سیستم صوتی و نورپردازی خوبی میتواند در برنامه هایی نظیر نمایش و کارگاه ها مورد بهره قرار گیرد.
او افزود: مرمت سازه نعل کعبه و المان الله را که قبله نمای کعبه است در دست است و با پژوهشکده میراث فرهنگی به توافق رسیدیم تا مرمت کند. فیلترهای تسویه هوای موزه نیز با تکنولوژی به روزتری ساخته خواهد شد که در فاز مطالعات و تحقیقات است.
مدیر موزه ملی فرش ایران عنوان کرد: همچنین با شهرداری منطقه ۶ نیز همکاری در بخش هرس درختان در طول سال هستیم. اولین برنامه سال ۱۴۰۳ این موزه نیز شامل احیای حوضها است که در مطالعات مرمت قیمتگذاری آن انجام شده و سازمان زیباسازی با پیمانکاری که دارای گرید مرمت است این کار را انجام خواهد داد تا ابتدای تابستان این حوضها نیز در دسترس قرار بگیرد.
او ادامه داد: برای روایت آثار موزه تفاهمنامه ده قسمتی را با شبکه میراث آریا بستیم تا ۱۰ فیلم کوتاه درباره ۱۰ اثر بسازد و به نمایش بگذاریم و ما تلاش میکنیم با رویدادهایی که برگزار شود به روایت گری برسیم. در سال بعد دغدغه ما این است، بارکدهای هر فرش را به چهار زبان فارسی، عربی، انگلیسی و چینی تولید کنیم.
اینانلو ضمن بیان اینکه مشکلات اعتباری برای این موزه همواره بوده است و سید عزتالله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بودجه در اختیار گذاشت تا این موزه را در دسترستر قرار گیرد، گفت: فرشهای سعدآباد؛ جزء ثبت میراثی نبوده و در آمار موزه فرش هم نبودهاست و اساسا ارتباطی با موزه فرش ایران ندارد.
او افزود: ما برای مخزن یک مشکل اساسی داریم آن هم مشکل کفراژ (استوانههایی که فرش در آن قرار میگیرد) است. چرا که باید این کفراژها از حالت کوچک پارچه به بزرگ پارچه تبدیل شود و در صدد جذب نیروی انسانی برای این کار هستیم.
اینانلو در پایان عنوان کرد: اکنون بیش از ۲ هزار فرش در مخزن قرار دارد و برای آشنایی بیشتر مخاطبان موزه قرار است ۵ عدد تابلو پرچمی در تقاطع اصلی با لوگو و راهنما نصب شود.
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است