«ایران و ریشه‌هایش» به چاپ رسید | پایگاه خبری صبا
امروز ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۰۵:۲۹

«ایران و ریشه‌هایش» به چاپ رسید

کتاب «ایران و ریشه‌هایش» به قلم محمدعلی نویدی، اندیشمند و نظریه‌پرداز و نویسنده برتر ایرانی توسط انتشارات دایره دانش، چاپ و منتشر شد.

به گزارش صبا، سوال مهمی که نویسنده را بر آن داشت تا این کتاب را تالیف کند این است که ایران چیست و ریشه‌های آن کدام است؟ این پرسش یک سؤال معمولی و سطحی نیست، بلکه یک پرسش تفکری – اثری و از جنس پرسش‌های حکمی، فلسفی، ژرف اندیشانه، کنجکاوانه، باریک بینانه و نکته سنجانه است؛ بنابراین، برای کاوش و پژوهش و نگارش چنین کتابی، رهیافت، رویکرد و روش و منش ویژه‌ای لازم است و آن نگرش و روش «تفکراثربخش» بوده است.
دیدگاهی و متدی که شالوده آن را آمیزه‌ای از تفکر و عمل و اثر تکون می‌بخشد. بنابراین، برای پژوهش و تحقیق در خصوص ریشه‌ها و اندیشه‌های ایران باستان به نگاه و نگرش تفکری، اندیشه ورزانه و اثرمندانه نیاز داشته‌ایم. یعنی، بازسازی عقلانی با حفظ جوهره. جان‌ها و جوهرهای وجودی و اثری ایران، به تحقیق، همان ریشه‌ها و اندیشه‌های ایران است. چرا ایران و ایرانیان در تاریخ جهان و بشریت سر برافراشت و برتری یافت و ماندگار شد؟ والا تباری و تبارمندی و ریشه داری ایران به چیست؟ شکوهمندی و عظمت و بلندی ایران با ریشه‌داری آن بستگی عمیق و ارتباط وثیق دارد. زمانه و زندگی مردمان ایران باستان چگونه بوده است؟ مردمان آریایی، انسان دوران مادها، مردم عصر هخامنشی، چگونه می‌اندیشیدند و می‌کوشیدند و می‌زیستند؟
در این کتاب، پرسش از چیستی و چگونگی حکمت و خردورزی ایرانیان شده است. همچنین، پرسش از علم ورزی، دانش اندوزی، و صنعت کاربردی و کاربستی ایران مطرح گشته است. علاوه بر این بر نحوه‌ نگرش و کنش و شاخص‌های پنداری، رفتاری و کنش‌گری ایرانیان پژوهش شده است. در این کتاب از بنیادها، بن مایه‌ها، تبارها و تیره‌های ایرانی تحقیق به عمل آمده است.

پرسش اساسی کتاب این است که علت شاخصیت و ممتازیت ایران باستان چه بوده است؟ پاسخ را در ریشه‌ها و اندیشه‌های ایرانیان باستان باید جست. این کتاب، یک کتاب تفکری، تولیدی و تألیفی و تأسیسی است نه یک کتاب ترجمه‌ای، تقلیدی، تکراری و داستان حکومت‌ها.

کتاب «ایران و ریشه‌هایش» در پنج فصل پژوهش، تألیف و نگارش شده است.

فصل اول، «ایران باستان و اندیشه ورزی»، نام دارد. در این فصل از نسبت ریشه‌های ایران با اندیشه‌های ایران باستان تحقیق به عمل آمده است.

فصل دوم، «ایران باستان و پژوهش و پژوهش گری» نام دارد. سؤال اصلی این فصل آن است که با کدام نگاه و روش پژوهشی می‌توان ریشه‌های ایران باستان را کاوید و شناخت؟

فصل سوم، «ایران باستان و پرسش و پرسشگری» نام گرفته است. پرسش‌های اصیل و ماندگار ایرانیان باستان چیستند؟ چرا این پرسش‌ها موجب مانایی و ماندگاری و پایایی و پایندگی ایران شدند؟
فصل چهارم، «ایران باستان و زندگی مردمان دوران مادها» نام دارد. مادها به عنوان اولین اقوام آریایی ساکن در فلات ایران زمین، دارای چه ریشه‌ها و اندیشه‌هایی بودند و چرا توانستند نخستین حکومت ایرانی را تأسیس کنند؟

فصل پنجم، «ایران باستان و زندگی در دوران هخامنشیان» نام دارد. وضعیت اندیشه، علم، دانش، صنعت، فنون و ارتباطات، تعاملات و مناسبات اجتماعی و ملی و جهانی در زمان و زندگی دوران هخامنشیان چگونه بوده است. در اولین امپراتوری جهانی، ریشه‌ها چگونه روییدند و بالیده شدند و ایران بزرگ را ساختند؟

این کتاب در دویست و هفتاد « ۲۷۰» صفحه تحقیق و تألیف و چاپ و منتشر شده است و برای اهل دقت، اندیشه، تاریخ، فرهنگ و تمدن و برای علاقه‌مندان به فعالیت‌های پژوهشی در حوزه اندیشه و فرهنگ و تمدن ایرانی به عنوان یک کتاب مرجع و منبع محسوب می‌شود.

هنوز دیدگاهی منتشر نشده است