چرا اقتصاد فرهنگ در ایران شناخته شده نیست؟/ سایه هولناک هوش مصنوعی بر سینما | پایگاه خبری صبا
امروز ۳۱ شهریور ۱۴۰۳ ساعت ۱۹:۰۹
هم اندیشی مدیرعامل و هیئت رئیسه و اصناف خانه سینما و مدیران پارک علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی؛

چرا اقتصاد فرهنگ در ایران شناخته شده نیست؟/ سایه هولناک هوش مصنوعی بر سینما

نشستی با حضور رییس و معاونان پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی و مدیرعامل و اعضای هیئت رئیسه و روسا و اعضای‌ اصناف خانه سینما برگزار شد.

به گزارش صبا و به نقل از روابط عمومی پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی، برای توسعه همکاری مشترک با رویکرد کارآفرینی در حوزه‌های مختلف هنر – صنعت سینما، نشستی با حضور رییس و معاونان پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی و مدیرعامل و اعضای هیئت رئیسه و رؤسا و اعضای‌ اصناف خانه سینما برگزار شد.

در این نشست که با هدف آشنایی طرفین با ظرفیت های یکدیگر و در راستای توسعه فعالیت های فناور و دانش بنیان در عرصه سینما برگزار شد، برخی از مهمترین مسائل سینمای ایران مورد بحث و بررسی قرار گرفت و در مورد راهکارهای توسعه همکاری های مشترک در حوزه فناوری های نرم و صنایع فرهنگی در عرصه سینما هم اندیشی شد.

این نشست در سالن اجتماعات پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی و با حضور هنرمندانی همچون علی دهکردی مدیرعامل خانه سینما، علیرضا حسینی عضو هیئت رییسه خانه سینما و نایب رییس انجمن تهیه کنندگان سینمای مستند، علی لقمانی نایب رئیس خانه سینما، آرش قاسمی نایب رییس انجمن صدابرداران و صدا گذاران سینما، بهرام بدخشانی رییس انجمن فیلمبرداران سینمای ایران، امیررضا معتمدی رییس انجمن جلوه های بصری، وحید موسائیان نماینده کانون کارگردانان سینما، محمد فوقانی رییس انجمن عکاسان سینما، مهدی اصلانی رییس صنف دستیاران فیلمبردار، مهرداد زاهدیان رییس انجمن کارگردانان سینمای مستند، مجید امانی زاده رییس صنف مدیران و دستیاران تدارکات، رضا اسدی نماینده صنف فیلم کوتاه، سعید مشهدی زاده نماینده صنف طراحان فنی و مجریان صحنه، مهدی جناب نماینده صنف دستیاران کارگردان وبرنامه ریزان، بهنود بخت طالع رئیس صنف انجمن لابراتوار، احسان واثقی نماینده صنف تدوینگران برگزار شد.

در این نشست بعد از ارائه گزارشی از فعالیت های پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی توسط رییس و معاون فناوری آن، رییس و هر یک از روسای صنوف خانه سینما به بیان نظرات و پیشنهادات خود پرداختند.

رییس پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی جهاددانشگاهی در این نشست گفت: یکی از دغدغه های همیشگی من در طول ۳۵ سال گذشته این بود که چرا در کشور ما بخش فرهنگی نقش مولد ندارد و اقتصاد فرهنگ در ایران شناخته شده نیست و در ذهن مسئولان و اهالی فرهنگ و رسانه، اینکه فرهنگ و هنر می‌تواند بسیار پولساز و ثروت آفرین باشد، وجود ندارد؟!

محمدحسین ایمانی خوشخو افزود: براساس این دغدغه و ظرفیت بالای جهاددانشگاهی و دانشگاه علم و فرهنگ، این پارک را به طور اختصاصی برای فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی تعریف کردیم و تلاش کردیم درحد توان، از فعالان این عرصه حمایت کنیم و حالا پس از پنج سال، این پارک محل رجوع طیف هایی از فعالان  و اصناف و خالقان آثار فرهنگی و هنری شده است.

وی با اشاره به برخی از برنامه های پارک در طول سال ۱۴۰۲، تصریح کرد: همواره از نشست و گفت و گو با فرهیختگان حوزه فرهنگ و هنر و علوم انسانی استقبال می‌کنیم و معتقدیم این برنامه ها به توافقات و قرارهایی در حوزه های مهمی همچون تقویت آموزش های استاد شاگردی و تولید، فروش و صادرات محصولات و خدمات فرهنگی و همچنین هدایت جوانان مستعد کشور در رشته های مختلف خواهد شد.

ایمانی خوشخو با قدردانی از حضور هنرمندان و فعالان حوزه سینما و ارائه پیشنهادات خوب آنها، ابراز کرد: کارگروهی مشترک بین پارک و خانه سینما تشکیل می شود و مجموعه ظرفیت ها و برنامه های مشترک شناسایی و تدوین خواهد شد و امیدواریم این نخستین گام برای توسعه و تحول سینما به روش های نوآورانه و دانش بنیان در اولین و تنها پارک ملی و تخصصی فرهنگ و هنر باشد.

رییس پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی با اشاره به برگزاری رویداد فیلمنامه نویسی در این پارک و بیان ضرورت های آن، گفت: در برگزاری این رویداد، روی کمک و همراهی و حمایت صنوف مختلف خانه سینما حساب باز کرده ایم.

علی دهکردی در این نشست گفت: جهان امروز، جهان فناوری‌های نوین است و به سرعت راه خود را به سوی آینده پیش می‌برد. ابزارهای ارتباطی جدید نیز نقاط روشن امیدوار کننده و همچنین نقاط تاریک و مبهمی را در خود دارد. بخش نگران‌کننده‌ای که امروز برای بسیاری از مشاغل حرفه‌ای سینما وجود دارد، سایه هولناک و عجیب هوش‌مصنوعی و نبود قانون برای موجهه و مقابله با آن است.

مدیر عامل خانه سینما با شاره به ظرفیت های خانه سینما و پارک فناوری های نرم و وجود دغدغه های مشترک، افزود: با وجود یک نهاد آکادمیک مثل پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی، می‌توان برای حل برخی از مسائل سینما از جمله تدوین قوانینی که بتواند نگرانی‌ها را کمتر بکند، امیدوار بود.

وی تصریح کرد: امیدواریم این ارتباطات و همکاری ها برای اهالی سینما که به شکل حرفه ای دارند به اقتصاد و فرهنگ کشور کمک می کنند، هم نان‌آور و هم اندیشه‌آور باشد

در ادامه این نشست به ترتیب علیرضا حسینی عضو هیئت رییسه خانه سینما و نایب رییس انجمن تهیه کنندگان سینمای مستند، آرش قاسمی نایب رییس انجمن صدابرداران و صدا گذاران سینما، بهرام بدخشانی رییس انجمن فیلمبرداران سینمای ایران، امیررضا معتمدی رییس انجمن جلوه های بصری، وحید موسائیان عضو کانون کارگردانان سینما، محمد فوقانی رییس انجمن عکاسان سینما، مهدی اصلانی رییس صنف دستیاران فیلمبرداری، علی لقمانی نایب رئیس خانه سینما، مهرداد زاهدیان رییس انجمن کارگردانان سینمای مستند به بیان نظرات و پیشنهادات خود پرداختند.

ضرورت پرداختن به اقتصاد هنر، ارزان سازی تولید فیلم و سریال با کمک فناوری، صنعتی کردن سینما، تامین فضاهای کاری تخصصی در حوزه صدا برداری و صدا گذاری، رفع موانع تعاملات بین المللی، برگزاری دوره های آموزشی مهارتی و مورد نیاز جامعه، انتقال تجربیات به نسل جوان، ایجاد شهرک فناور سینمایی، تربیت نیروی انسانی در حوزه های مختلف سینمایی، برگزاری نشست های تخصصی در حوزه های مختلف سینمایی و.. از جمله موضوعاتی بود که توسط حاضران در نشست مطرح شد.

در ابتدای این نشست ابراهیم نبیونی بیان کرد: در حال حاضر ۵۵ پارک‌ عمومی و پنج پارک تخصصی در سطح کشور داریم که این پارک‌ها برای رفع نیاز های جامعه، در حال حمایت و تجاری‌سازی ایده‌های جدید هستند. تنها پارک تخصصی ملی در سطح کشور، پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی است.

وی با اشاره به تاثیرات و اهمیت بالای حوزه های فرهنگی و علوم انسانی در اقتصاد و فرهنگ جامعه، گفت: در بسیاری از کشورها فناوری های نرم و صنایع فرهنگی، به عنوان صنعتی ثروت‌آفرین و فرهنگ‌ساز شناخته می‌شود و امروزه یازده بخش از صنایع خلاق و فرهنگی زیربنای اقتصاد جهانی شده است و بازار صنایع خلاق و فرهنگی جهان به بیش از ۲۵۰۰ میلیارد رسیده است و برای میلیون ها نفر در جهان اشتغال ایجاد می‌کند‌ و  ۳۲ درصد درآمد و ۲۵ درصد اشتغال‌زایی در اروپا به واسطه صنایع خلاق فرهنگی انجام می‌شود. این موضوع در عرصه فیلم و سریال، سهم ویژه و قابل توجهی دارد.

نبیونی با ارائه آماری از رشد صنایع فرهنگی در سایر نقاط جهان، در ادامه به معرفی ویژگی‌ها و مزیت های پارک علوم و فناوری نرم و صنایع فرهنگی و اهدف، برنامه ها و چشم‌انداز آن پرداخت.

در ادامه این نشست حاضران در نشست به بیان نظرات و پیشنهادات خود پرداختند و در پایان جلسه قرار شد پیشنهادهای صنوف خانه سینما برای همکاریهای مشترک با پارک فناوری ارائه شود و شرایط برای رسیدن به تفاهم نامه دوجانبه فراهم شود.

هنوز دیدگاهی منتشر نشده است


جدول فروش فیلم ها

عنوان
فروش (تومان)
  • تگزاس۳
    234/372/429/900
  • تمساح خونی
    168/255/197/250
  • مست عشق
    120/024/440/750
  • خجالت‌نکش۲
    84/241/125/200
  • پول و پارتی
    77/603/581/000
  • سال گربه
    64/591/860/000
  • قیف
    18/521/850/500
  • یادگار جنوب
    12/278/599/550
  • مفت بر
    11/937/030/000
  • ملاقات با جادوگر
    10/788/025/000
  • قلب رقه
    7/254/437/000
  • ساعت 6صبح
    6/686/226/250
  • شهرگربه‌ها۲
    6/037/105/000
  • در آغوش درخت
    4/993/931/500
  • شه‌سوار
    4/227/266/000
  • روزی روزگاری آبادان
    2/763/635/000
  • آغوش باز
    1/031/507/500
  • کارزار
    204/600/000
  • سودابه
    131/322/500
  • لختگی
    38/820/000