توزیع و پخش کماکان حلقه مفقوده انیمیشن در ایران است / آغاز پیش تولید «مسافر» برای مرکز گسترش | پایگاه خبری صبا
امروز ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ ساعت ۰۲:۲۴
مهدی خرمیان در گفت‌و‌گو با صبا؛

توزیع و پخش کماکان حلقه مفقوده انیمیشن در ایران است / آغاز پیش تولید «مسافر» برای مرکز گسترش

مهدی خرمیان در حاشیه برپایی هشتمین بازار ملی انیمیشن تهران گفت: توزیع و پخش کماکان حلقه مفقوده چرخه تولید انیمیشن در ایران است و دولت باید در زمینه توزیع و فروش فیلم‌های انیمیشن تسهیلاتی برای گروه‌های تولیدی فراهم کند.

 مهدی خرمیان مدیر استودیو استاپ موشن خاک در حاشیه هشتمین بازار ملی پویانمایی تهران در گفت‌و‌گو با خبرنگار سینما صبا گفت: ۳۴ سال است که به صورت حرفه‌ای در سینمای انیمیشن با تکنیک استاپ موشن فعالیت می‌کنم.

 رئیس انجمن سینمایی فیلم‌سازان انیمیشن ایران (آسیفا) گفت: تخصص اصلی من استاپ موشن است. همچنین با تلویزیون در تولید مجموعه‌های انیمیشن همکاری دارم و فیبم‌های کوتاهی برای کانون پرورشی و فکری کودکان و نوجوانان، مرکز گسترش سینمای تجربی و پویانمایی و نهادهای دیگر تولید می‌کنم.

این انیماتور با سابقه در خصوص وضعیت سینمای انیمیشن در ایران گفت: تولید انیمیشن در ایران نسبت به گذشته شرایط بسیار بهتری پیدا کرده و به استانداردهای جهانی نزدیک شده است. خصوصا در حوزه انیمیشن کوتاه سینمایی و سریال انیمیشن اتفاق‌های خوبی شکل گرفته است. اما در مجموع حوزه انیمیشن کشور دارای یک حلقه مفقوده بوده و آن مربوط به توزیع و پخش فیلم‌ها است.

وی ادامه داد: اعضای گروه من همگی هنرمند هستند و حیطه کاری آن‌ها تولید اثر هنری است. ما هیچ‌یک فروشنده نیستیم و احتیاج به افرادی داریم که در این زمینه متخصص باشند و بتوانند فیلم‌های انیمیشن را در بازارهای جهانی توزیع کرده و به فروش برسانند. اگر حمایت دولتی وجود داشته باشد و دولت بتواند تسهیلات و بسترهای مناسب به وجود بیاورد تا محصولات فرهنگی به فروش برسند، این اتفاق برای گروه‌های تولیدی که عمده نیروهای آن‌ها افرادی جوان هستند سودآور خواهد بود و همچنین به ارزآوری برای کشور منجر خواهد شد. امروزه سود حاصل از حوزه انیمیشن در بسیاری از کشورها از درآمد نفتی ایران بالاتر است.

خرمیان درباره پروژه‌ای که هم اکنون در دست تولید دارد گفت: هم اکنون در مرحله پیش تولید اثری به نام «مسافر» هستم که در مرحله پیش تولید قرار دارد و محصول مرکز گسترش است.

او همچنین در خصوص هشتمین بازار ملی این جشنواره گفت: بازارهای فیلم برای تبادل فیلم‌ها و فروش آن‌ها تشکیل می‌شود. برای مثال بازار میفا در حاشیه جشنواره انسی چنین رویکردی را دنبال می‌کند و تولید کنندگان و خریدارانی از سراسر جهان در آن حضور پیدا می‌کنند. در کشور ما با توجه به محدودیت‌هایی که وجود دارد، بازار فیلم به صورت بین‌المللی برگزار نمی‌شود و خریداران هم تنها محدود به تلویزیون، مرکز گسترش و کانون پرورش فکری هستند. بنابراین بازار فیلم این جشنواره بیش از هر چیز شبیه به دورهمی است که فعالین حوزه انیمیشن در آن با یکدیگر دیدار می‌کنند و رونق چندانی برای عرضه فیلم‌‌ها در آن جریان ندارد. همچنین در حاشیه بازار فیلم هنرمندان انیمیشن در جریان فعالیت‌های یکدیگر قرار می‌گیرند و با پیشرفت‌های مربوط به این حوزه آشنا می‌شوند.

محمدعرفان صدیقیان

هنوز دیدگاهی منتشر نشده است


آخرین اخبار

پربازدیدها