اهمیت «لحظه» در پویانمایی | پایگاه خبری صبا
امروز ۱۱ فروردین ۱۴۰۴ ساعت ۰۹:۱۳
«کتاب آشپزی» | جشنواره بین‌المللی پویانمایی تهران

اهمیت «لحظه» در پویانمایی

در سیزدهمین جشنواره بین‌المللی پویانمایی تهران آثاری در بخش بین‌الملل حاضر هستند که واکاوی دقیق آن‌ها از جانب فیلم‌سازان و علاقه‌مندان به سینمای انیمیشن، می‌تواند شامل درس‌هایی بسیاری باشد و «کتاب آشپزی» ساخته الکسی الکسیف از جمله این آثار است.

انیمیشن «دستور آشپزی» به کارگردانی الکسی الکسیف از کشور روسیه از جمله آثار حاضر در بخش بین‌الملل سیزدهمین جشنواره پویانمایی تهران است.

«دستور آشپزی» با تکنیک دو بعدی و مخصوص کودکان ساخته شده و ایده خلاقانه خود را در قالب روایتی جذاب و سرراست ارائه کرده است. الکسیف در قصه اورجینال خود، داستان کودک بازیگوشی را روایت می‌کند که پس از یافتن یک کتاب آشپزی قدیمی، از مادرش می‌خواهد طبق دستور موجود در آن، کیکی را آماده کند. اما در همین حین او تبدیل به یک پرنده می‌شود و سپس مادرش به دنبال راه حلی برای تبدیل پرنده به فرزندش می‌گردد!

قالب انیمیشن بستر مناسبی برای ورود به ذهن خلاق کودکان است و این موضوع، مهم‌ترین نکته‌ای است که فیلمساز ۵۸ ساله روسی به آن توجه داشته است. در کارنامه الکسی الکسیف آثار بسیاری برای گروه سنی خردسال و کودک به چشم می‌خورد که شاید مهم‌ترین آن، همکاری در تولید مجموعه انیمیشن «مستر بین» باشد. در فیلم با شخصیت‌های مختلفی رو به رو هستیم که هر یک به صورت تیپیکال، نماینده مشاغلی خاص هستند و در طراحی هر کدام از این کاراکترها، ریزه کاری‌هایی جالب و بامزه‌ای اعمال شده است. «دستور آشپزی» فاقد هرگونه پیچیدگی روایی است و نکته جالب اینکه تقریبا هر ۱۵ ثانیه یک بار موفق می‌شود حتی مخاطبان بزرگسال را به خنده اندازد. این انیمیشن فاقد هر گونه دیالوگ بوده و راوی سوم شخص، موضوع را با مخاطب در جریان می‌گذارد. با وجود اینکه این انیمیشن مناسب گروه سنی خردسال است و نویسنده تلاش کرده در نهایت سادگی قصه را شکل دهد، اما نگاهی حرفه‌ای‌تر به فیلمنامه این کار می‌تواند شامل درس‌هایی باشد. الکسیف کاراکتر‌های فیلم را به گونه‌ای طراحی کرده است که هر کدام دارای مختصات و ویژگی‌های خاصی هستند و این موضوع، به کمک شکل روایی اثر آمده است. این فیلم همچون سایر انیمیشن‌های موفق سرشار از ریزه کاری‌های جذاب و دیدنی است و به کار گیری همین موضوع در بسیاری از موارد، لحظات مفرحی را برای بیننده فراهم می‌کند. در این انیمیشن نقاط اوج و فرود و گره افکنی و گره گشایی به خوبی صورت بندی شده است و فیلمساز با خلاقیتی مثال زدنی و به درستی تکنیک دوبعدی را برای ساخت این اثر انتخاب کرده است. فیلم در ظاهر نیز فرمی مخصوص به خود را دارد و بیننده را به یاد انیمیشن دیگری نمی‌اندازد و همین موضوع یکی دیگر از دلایل گیرایی این اثر است.

در سیزدهمین جشنواره بین‌المللی پویانمایی تهران آثاری در بخش بین‌الملل حاضر هستند که واکاوی دقیق آن‌ها از جانب فیلم‌سازان و علاقه‌مندان به سینمای انیمیشن، می‌تواند شامل درس‌هایی بسیاری باشد و «کتاب آشپزی» ساخته الکسی الکسیف از جمله این آثار است.

 

محمدعرفان صدیقیان

هنوز دیدگاهی منتشر نشده است


آخرین اخبار

پربازدیدها