در ابتدای این مراسم، محمد خراسانیزاده در سخنانی بیان کرد: امروز نمایشگاه پایانی سال ١۴٠٢ و نمایشگاه آغازین سال ١۴٠٣ مهمترین موزه غرب آسیا را پشت سر میگذاریم. اتفاق مبارکی که این روزها شاهدش خواهیم بود همزمانی بهار طبیعت با بهار قرآن و ماه مبارک رمضان است. حلول ماه مبارک رمضان با گشوده شدن آغوش طبیعت، همزمان شده است. بر همین اساس برای انسانهای اهل فکر، بهار دلنشینتری رقم خواهد خورد.
سرپرست موزه هنرهای معاصر تهران ادامه داد: «برفراز دشت» عنوان نمایشگاهی است که آن را با هم خواهیم گشود. در این نمایشگاه، آثاری کمنظیر از هنرمندان تراز اول ایرانی و پیشتازان هنر نوگرا و طبیعتگرای بینالمللی را خواهیم دید و از تماشایشان شگفتزده خواهیم شد.
مدیرکل هنرهای تجسمی افزود: در روزهایی فرصت چندانی برای اندیشیدن پیدا نمیکنیم، مهمترین هدیه موزه هنرهای معاصر تهران به مخاطبان خود، فرصتی برای اندیشیدن درباره طبیعت و چه ارزشمند است که از دریچه نگاه هنرمندانی به طبیعت بنگریم که از فلسفه، اندیشه و رویکردی خاص برخوردار بودند.
سرپرست موزه هنرهای معاصر تهران در پایان سخنان خود از مسیحا ربیعی، مدیر هنری و نمایشگاهگردان (کیوریتور) این نمایشگاه و همچنین تمامی همکاران مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قدردانی کرد.
در بخش دیگری از این مراسم، مسیحا ربیعی مدیر هنری و نمایشگاهگردان (کیوریتور) این نمایشگاه گفت: عنوان نمایشگاه را از یکی از اشعار زیبای نیما یوشیج وام گرفتهایم. پیشتر پژوهشی درباره رابطه و تاثیر اقلیم و طبیعت بر هنر و هنر معاصر انجام داده بودیم.
ربیعی با بیان اینکه رویکردهای طبیعتگرایانه بخش مهمی از هنر معاصر را تشکیل میدهد، گفت: هنرمندان بسیاری در غرب به ترسیم طبیعت پرداختهاند. در ایران نیز پس از کمالالملک و شاگردانش، پرداختن به طبیعت به صورت مستقل مطرح و از سال ١٣٣٠ به بعد نیز به آن پرداخته شد.
این هنرمند با اشاره به برپایی نمایشگاه جدید موزه هنرهای معاصر تهران گفت: پروژه اصلی هنرمندانی که آثارشان در این نمایشگاه روی دیوار رفته، پرداختن به طبیعت است که گاه به صورت مستقیم و گاهی به شکل غیرمستقیم به آن پرداختهاند.
نمایشگاهگردان «بر فراز دشت» افزود: رویکرد نمایشگاه حاضر، پرداختن به اقلیم است و تلاش کردیم هر گالری به یکی از اقلیمهای ایران اختصاص پیدا کند؛ بر همین اساس تا جایی که گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران اجازه میداد، چیدمانی با رویکرد اقلیم را صورت دادیم.
او درباره بخشهای دیگر این نمایشگاه گفت: مستندی از استادان حسین محجوبی و جلال شباهنگی که جزو نقاشان برجسته معاصر هستند را در این نمایشگاه شاهد خواهیم بود. همچنین پس از تعطیلات نوروز نشستهای تخصصی مرتبط را با حضور استادان و هنرمندان برگزار خواهیم کرد.
ربیعی ادامه داد: در یکی از گالریهای این نمایشگاه با رویکرد اقلیم و فصول چهارگانه، آثاری از هنرمندان غرب به صورت نقاشیهای متحرکسازیشده پخش میشود.
در پایان این مراسم کتاب نمایشگاه «بر فراز دشت» رونمایی شد.
گفتنی است که در نمایشگاه «بر فراز دشت» ۶۴ اثر از ۱۸ هنرمند ایرانی و ۸ اثر از ۷ هنرمند خارجی به نمایش درآمده که همگی از مجموعه گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران انتخاب شدهاند.
این نمایشگاه تا ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ پذیرای حضور عموم هنردوستان است.
There are no comments yet