۱۴۰۳؛ سال حضور «مخاطبان خاموش» در سالن‌های سینما / برای جلوگیری از قاچاق، به سرورهای ناامن فیلم نمی‌دهیم | پایگاه خبری صبا
امروز ۲ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۲۰:۵۶
گزارش صبا از نشست رسانه‌ای پایان سال مدیرعامل موسسه سینما شهر

۱۴۰۳؛ سال حضور «مخاطبان خاموش» در سالن‌های سینما / برای جلوگیری از قاچاق، به سرورهای ناامن فیلم نمی‌دهیم

نشست رسانه‌ای گزارش عملکرد یک ساله موسسه سینما شهر با حضور هاشم میرزاخانی مدیرعامل این موسسه برگزار شد. میرزاخانی در این نشست گفت: امیدواریم با تلاش‌های وزیر محترم و برنامه ریزی‌های صورت گرفته بتوانیم در سال جدید مخاطبان خاموش سینمای ایران را به سالن‌های نمایش دعوت کنیم.

به گزارش خبرنگار سینما صبا، هاشم میرزاخانی در تشریح فعالیت‌های یک ساله موسسه سینما شهر گفت: در گردهمایی سینماداران سراسر کشور، سیصد مدیر در سینما فرهنگ گرد یکدیگر آمدند و بحث‌های زیرساختی مختلفی در قالب کارگاه‌های آموزشی به آن‌ها ارائه شد. همچنین عملکرد ۲۲ ماهه این مجموعه در قالب یک کتاب با نام ره‌توشه عرضه شده است.

میرزاخانی افزود: ماموریت‌های موسسه طبق اساسنامه انجام می‌شود. یازده بند فعالیت در مجمع تنظیم شده که بر اساس این‌ موارد، شاکله فعالیت‌های ما برنامه ریزی می‌شود. مسئله اول برای ما زیرساخت شبکه نوین ارتباطات سینمای ایران یا همان شبکه شناسا بود که در قالب فضای ابری، سینماهای کشور به هم مرتبط شدند و با توجه به زیرساخت‌های سخت‌افزاری هر استان، اقدامات لازم صورت گرفت. امسال و در خلال جشنواره فیلم فجر در سینماهای سراسر کشور آثار جشنواره را از طریق سامانه شناسا طی چهار شابه روز ارسال شد و برای شروع کار اقدامات قابل قبولی صورت گرفت.

وی افزود: تلاش کردیم تا از طریق اینترانت و مودم‌های خاص سینماهای هر شهر را تجهیز کنیم. قرار است از این پس بیشترین توان را در استفاده از این شبکه به کار ببریم و هارد از چرخه نمایش و اکران حذف شود. بحث سرور سینمایی از دغدغه‌های جدی سینمای ایران است. در کشور دو سرور فعالیت می‌کرد و یکی از سرورها از طریق کمپانی‌ هندی از ۲۰۲۵ خدماتی دریافت نمی‌کند و سرور دیگر نیز، لایسنس فعالیت آن منقضی شد. جز وظایف رگولاتوری ما ورود به این قضیه بود و سرورهای مختلفی مورد استفاده قرار گرفتند و از چند سرور به روز دنیا برای فعالیت دعوت کردیم و امروز چند سرور اضافه شده است. برخی از سرورها امنیت لازم را نداشتند و از انجام فعالیت آن‌ها ممانعت کردیم.

میرزاخانی با بیان اینکه با برنامه ریزی‌های صورت گرفته کیفیت نمایش از HD به ۲K افزایش یافته است، افزود: هنوز آثاز سینمای ایران در قالب HD نمایش داده می‌شود در حالی که عوامل سینما تلاش می‌کنند کیفیت تولید آثار به روز باشد. برای سال آتی برنامه ریزی جدی برای ورود به سطح حرفه‌ای داریم و امیدوارم اوایل سال آینده این اتفاق رخ دهد.

هاشم میرزاخانی درباره طرح سینما کارت نیز گفت: در دوره‌های مختلف برای اکران ‌های حمایتی و همچنین حمایت از خانواده‌های اقشار مختلف، فعالیت‌هایی صورت گرفت. در گذشته از طریق کارت‌های اعتباری چنین کاری صورت می‌گزفت و تجربه موفقی نبود. طی برنامه ریزی‌های انجام شده قرار است از طریق سمفا و سامانه آی تیکت نسبت به ارائه تخفیف‌هایی ویژه و ارگانی اقدام کنیم و این اتفاق تنها با شماره تلفن افراد رخ خواهد داد. تلاش می‌کنیم از طریق تعاملات بین دستگاهی، خانواده‌های بازنشستگان و کارمندان را برای دیدن آثار سینمای ایران بر روی پرده ترغیب کنیم.

مدیر موسسه سینما شهر خاطرنشان کرد: امسال از ارائه سینما کارت به دستگاه‌های دولتی به عنوان کار بدوی و شروع این فعالیت راضی هستیم و امیدواریم با تلاش‌های وزیر محترم و برنامه ریزی‌های صورت گرفته بتوانیم در سال جدید مخاطبان خاموش سینمای ایران را به سالن‌های نمایش دعوت کنیم.

مسئله بعدی بحث تارنمای موسسه سینما شهر است که مدت هاست فعالیتی ندارد. تارنما با هدف ارائه خدمات خاص طراحی شد. فضایی برای تجمیع اطلاعات سینماهای کشور وجود نداشت و علاقه‌مندان نمی‌توانستند فراوانی سینماهای کشور را روی نقشه مشاهده کنند. بر روی تارنما، اطلس سینمای ایران بارگذاری شده است و در تلاش هستیم اطلاعات خاص و تخصصی را در اختیار مخاطبان قرار دهیم تا متقاضیان با اطلاعات کامل وارد سینما شوند.

وی افزود: اتفاق دیگر بحث آموزش است و در تلاش هستیم تا آموزش‌های فنی ارائه شود. حتی اطلاعاتی درباره نکات فنی سینماهای جهان نیز در اختیار مخاطبان قرار می‌گیرد. گزارش فروش سینمای ایران در سمفا منتشر می‌شود اما به صورت نموداری و تحلیلی در سامانه جدید قرار خواهد گرفت.

در دوره آقای انتظامی اطلاعات سینمای ایران تجمیع شد و در دوران کرونا حالت سکون پیدا کرد. سمفا اکنون بالای ۱۲۰ آپدیت و اصلاح داشته است و در تلاش هستیم تا سامانه امکان خدمات مختلفی را فراهم کند. تلاش کردیم دامنه فروشنده‌های سینمای ایران را افزایش دهیم و به همین خاطر سامانه «آی تیکت» را راه اندازی کردیم، چرا که سوپر اپلیکشن‌ها علاقه‌ای به چنین کاری نداشتند اما امیدواریم آن‌ها هم به این حوزه ورود کنند.

میرزاخانی ادامه داد: بحث دیگر گیشه سیار است. این سامانه امکان کلیه خدمات موجود در سینما را دارا می‌باشد. برآورد ما این است که از گیشه سیار در مراکز پرتردد استفاده کنیم. این دستگاه به طور متوالی تیز فیلم‌های سینمای ایران را پخش می‌کنند و می‌توانند توجه مخاطب را جلب کند. تلاش می‌کنیم برای ایام عید در مراکز شلوغ تهران و کلان شهرها گیشه سیار مستقر شود. همچنین در رابطه با موضوع تبلیغات در حال تحقیق هستیم.

از طرفی، تقسیم سهام یک فیلم میان پخش کننده، تهیه کننده و صاحب سینما بر عهده ما است. در حال برنامه ریزی‌های مرتبط با حوزه آی تی و فراهم کردن زیرساخت‌های آن هستیم. با بانک‌های مختلف وارد مذاکره شدیم تا از PSP آن‌ها برای این کار استفاده کنیم.

وی در بخش دیگر صحبت‌های خود گفت: با انجمن سینماداران و کانون پخش کنندگان و جامعه تهیه کنندگان جلسات مختلفی داشتیم و در سال آتی با تجمیع حساب‌ها اتفاق‌های مثبتی رخ خواهد داد و در نتیجه چرخه تولید رونق گرفته و گردش مالی سینمای ایران افزایش می‌یابد.

میرزاخانی درباره شهرستان های فاقد سینما و برنامه‌های موسسه تصویر شهر در این خصوص گفت: در این زمینه و در کشور پروژه‌های به ثمر نرسیده کم نداریم. برنامه ریزی و سیاست‌گذاری ما اینگونه بود که از کلیه پتانسیل‌هایی موجود استفاده کنیم. مصوبه‌ای از وزیر گرفتیم تا آمفی تئاتر‌های سراسر کشور به سینما تبدیل شوند. در هر استان سه شهر بالای صد هزار نفرانتخاب شدند و سینما شهر آن‌ها را تجهیز کرده است. در این موسسه تیم فنی شکل گرفت و ماهانه یک الی دو استان و در هر استان دو تا سه شهر تجهیز می‌شوند. نکته جالب این است که برای مثال شهر کاشمر سینما نداشت و در مدتی کوتاه یک و نیم میلیارد فروش فیلم‌ها در این شهر حاصل شد. تجهیزات سینماها طی چهار ماه کار پیوسته انجام شده است.

میزاخانی در بخش دیگر صحبت‌های خود گفت: تلاش کردیم در تمامی سینماهای سراسر کشور سهمی داشته باشیم و در راستای ارتقا آن تلاش کنیم. در گذشته تنها از چند سینمای بزرگ حمایت مالی صورت می‌گرفت اما امروز این موضوع در تمامی سینماها اعمال می‌شود. همچنین هزینه لابراتوری تمام فیلم‌های به اکران رسیده را موسسه سینما شهر تقبل می‌کند و جزئی از وظایف تعیین شده برای ما است. یکی دیگر از کارهای مهم بحث راه اندازی شبکه مرکزی بازرگانی و تبلیغات سینمای ایران است تا همه فیلم‌ها از تبلیغات تجاری استفاده کنند.

 

این مدیر سینمایی گفت: با انجمن سینماداران کشور تفاهم نامه امضا شده تا از طریق شناسا فیلم‌ها ارسال شوند و بحث تبلیغات در سینما پیگیری‌شود. در سال قبل تهران، خراسان، اصفهان، فازس و البرز بیش از هشتاد در صد فروش را به خود اختصاص داده‌اند. و ده استان ۹۰ درصد فروش سینماها را داشته‌اند. امسال اما ۷۷ درصد فروش برای این پنج استان بوده چون شهرستان‌ها توسعه یافته‌اند. در مجموعه ۷۴۷ سالن در کشور در حال فعالیت هستند. مخاطبان سینمای ایران به حدود ۲۹ میلیون نفر رسیده‌اند و رکورد دو دهه اخیر توسط مردم شکسته شد. به زودی مجموعه فعالیت‌های موسسه سینما شهر به صورت داده‌های آماری منتشر خواهد شد‌.

هاشم میرزاخانی درباره قاچاق فیلم «فسیل» نیز گفت: «فسیل» در آستانه ورود به پلتفرم‌ها قاچاق شد. این مسئله بسیار مهم و حیاتی است چراکه با کیفیت بالایی پخش شده است و اگر فیلمی از روی مستر اصلی و هارد کپی شود، امنیت سینمای ایران را به خطر می‌اندازد. از همان روز اول سازمان سینمایی و مراکز دیگر مانند دادگستری و پلیس فتا ورود کرده‌اند و تهیه‌کننده هم پیگیر این موضوع است. برای ما مهم است وقتی فیلم با کیفیت است از کدام سرور خارج شده است. اینکه کپی از سرور اتفاق افتاده باشد برای سینما شهر موضوع حیاتی است و ما پیش از این درباره عدم امنیت برخی سرورها هشدار داده‌ایم. آقای حجازی نگران لو رفتن فیلم «تمساح خونی» بودند.چندی پیش نمایندگان پخش کننده‌ها، تهیه کننده‌ها و لابراتوار به اینجا آمدند و تصمیم گرفتیم به تمام سرورها اتک فنی بزنیم تا آزمون و خطا صورت بگیرد. خوشبختانه سرور تازه وارد شده از نظر امنیتی مورد تایید قرار گرفته است و برای سرورهایی که امنیت کافی ندارند فیلمی ارسال نمی‌شود.

There are no comments yet


جدول فروش فیلم ها

عنوان
فروش (تومان)
  • تگزاس۳
    ۲۴۹/۰۱۴/۹۱۳/۴۰۰
  • زودپز
    ۱۷۱/۳۵۴/۰۳۵/۰۰۰
  • تمساح خونی
    ۱۶۸/۲۸۰/۴۲۷/۲۵۰
  • مست عشق
    ۱۲۰/۲۹۹/۷۲۰/۷۵۰
  • پول و پارتی
    ۹۰/۰۰۰/۳۵۴/۵۰۰
  • خجالت نکش 2
    ۸۶/۲۶۱/۰۰۹/۲۰۰
  • صبحانه با زرافه‌ها
    ۶۵/۳۲۳/۷۹۱/۵۰۰
  • سال گربه
    ۶۴/۶۰۶/۵۹۰/۰۰۰
  • ببعی قهرمان
    ۴۸/۱۴۲/۱۱۹/۵۰۰
  • قیف
    ۲۷/۰۲۷/۶۵۵/۱۰۰
  • مفت بر
    ۲۵/۵۹۴/۸۹۸/۶۰۰
  • قلب رقه
    ۱۴/۰۲۶/۷۲۶/۰۰۰
  • شهرگربه‌ها۲
    ۱۲/۳۹۲/۰۶۱/۵۰۰
  • شه‌سوار
    ۱۰/۶۱۵/۹۴۸/۵۰۰
  • باغ کیانوش
    ۶/۰٬۷۰/۷۸۴/۰۰۰
  • شنگول منگول
    ۱/۲۴۶/۰۲۷/۵۰۰
  • استاد
    ۹۹۲/۹۳۰/۰۰۰
  • سه‌جلد
    ۳۸۰/۷۹۰/۰۰۰
  • نبودنت
    ۲۴۸/۶۶۰/۰۰۰
  • شبگرد
    ۱۸۳/۳۵۰/۰۰۰