به گزارش صبا، شکیبا محبی تبار دبیر این رویداد در بخش ابتدایی صحبتهای خود گفت: برنامه امروز شامل سه بخش است. همسر و مادر مادر پنج شهید در این جلسه حضور دارند و مختخر هستیم که در خدمت ایشان باشیم.
دکتر محبی تبار افزود: ضرورت اساسی کشور ما در بیست سال آینده، بحث ثروت آفرینی و بالا بردن رفاه عمومی است و تحقق آن وابسته به وجود جمعیت جوان کافی است که در عرصههای مختلف علمی و عملی به خلق ثروت بپردازد. مبحث ثروت آفرینی و افزایش نرخ رشد کشور ضرورتی اساسی دارد و باید به آن پرداخته شود. در این باره سیاستگذاریها و اقدامات ضروری صورت گرفته است. در امر حیاتی حفظ جوانی جمعیت در آغاز راه هستیم و به سیاستگذاریهای بیشتری نیازمندیم. رهبر انقلاب درباره ضرورت حفظ جوانی جمعیت کشور فرمایشات بسیاری داشتهاند.
وی افزود: امر تشکیل خانواده و فرزندآوری و حفظ نیروی جوان کشور یکی از دو بال پیشرفت کشور است. برای فراگیر شدن این گفتمان و اجرایی کردن آن نیاز داریم تا در سطوح مختلف کشور تلاشهای بیشتری صورت بگیرد و فلسفه اهدای جایزه ملی جمعیت همین موضوع است که از همه ظرفیتها استفاده شود و این موضوع به صورت علمی و عمیق تبیین شود. مراکز علمی کشور از جمله پژوهشکدههای باید به صورت جدیتر به این عرصه وارد شوند.
وی با بیان اینکه از جمله موضوعات مهم در این مسئله پرداختن به نقش محوری مردم است افزود: تلاش شده در رویدادهای مختلف به مردمی سازی این گفتمان توجه شود. در اردیبهشت سال آینده این رویداد با حضور رئیس جمهور برگزار خواهد شد و مقدمات استفاده از ظرفیت مردم محقق میشود. سیاست کلی در پیش رویدادها و رویداد اصلی، تدوین علمی مسئله جمعیت و ایجاد گفتمان و اثرگذاری اقدامات و خدمات خواهد بود. به دلیلی اهمیت این مسئله باید از همه ظرفیتها برای تحقق این امر بهره گرفته شود. تبیین هنرمندانه و اثر گذار این مسئله مهم موضوعی است که از اهالی رسانه ساخته است.
دکتر محمودی رئیس موسسه تحقیقات جمعیت وزارت علوم و دبیر علمی رویداد جوانی جمعیت در ادامه این نشست ضمن تبریک حلول ماه مبارک رمضان گفت: کاهش مستمر نرخ باروری و خطر سالخوردگی جمعیت موضوعی بسیار جدی است. اعطای جایزه به برترین ها و برگزیدگان افراد و دستگاهها در ماده نوزده این قانون در نظر گرفته شده است. بسیاری از افراد در راستای افزایش نرخ باروری صادقانه مشغول کار هستند و اینکه کدامیک را به عنوان موارد برتر انتخاب کنیم کار بسیار سختی است. تلاش کردیم در این رویداد به دنبال شاخصهای قابل اندازه گیری باشیم و از برخورد سلیقهای اجتناب کنیم.
دکتر محمودی افزود: ما هفت گروه تخصصی را تشکیل دادیم و تعداد اعضای هر گروه تخصصی سه نفر میباشد. به همه افراد کشور اعلام میکنیم که برای رسانهها و افراد قصد داریم چنین رویدادی را برگزار کرده و از آنها به صورت مادی و معنوی تقدیر کنیم. وظایف این کمیته علمی شامل همگرایی جهت فهم مشترک از شاخصهای اختصاصی هر بخش است. همچنین وظیفه معرفی ۴ نفر برتر به داوران نیز از وظایف آنها است.
در ادامه دکتر محمودی به تشریح برنامههای و وظایف کمیتههای شکل گرفته پرداخت.
او ادامه داد: طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۵۰ درصد سالخوردگی جمعیت فزایش قابل توجهی خواهد داشت.
اگر همه دست به دست یکدیگر دهیم و سیاست فرزندآوری موفق شود گ، باز هم در سال ۲۰۶۰ حدود سی درصد جمعیت سالخورده خواهد بود. اگر سیاستها موفق نشود ۴۲ درصد افراد کشور بالای شصت سال خواهند بود و در نیروی کار با مشکلات جدی مواجه خواهیم بود.
دکتر جلال غفاری دبیر اجرایی این رویداد و استاد دانشگاه گفت: از خانم دکتر میخواهم خواهش کنم تا در بخش پایگاه خبری و خبر گذاری ها رسانههای موفق اعلام شوند. در ماده ۱۹ قانون جوانی جمعیت این جایزه به منظور انگیزه بخشی در نظر گرفته شده است. عمر این جایزه ۲ سال است و اگر همگی دست به دست یکدیگر دهیم، این جایزه به جایگاه واقعی خود خواهد رسید. بخش خانواده باشکوه از بخشهایی است که نیاز به اطلاع رسانی دارد. بسیاری از خانوادهها از این مسئله باخبر نیستند. اخیرا خانوادهای با هفتاد عضو در انتخابات اخیر شرکت کرده بودند که اتفاقی بسیار با شکوه بود.
دکتر غفاری خاطر نشان کرد: ایران در حوزه درمان ناباروری یکی از کشورهای برتر در سطح جهان است. به فراخور این جایزه سی رویداد استانی و هفت حوزه موضوعی خواهیم داشت. بخش فعالین مردمی از بخشهای با شکوه این جشنواره است. دریافت آثار از امروز شروع شده و سامانه جشنواره نیز مدتی است آغاز به کار کرده است. با فعالیت اهالی رسانه بخش عمدهای از افراد درگیر آن خواهند شد.
در ادامه خانم امین الهی همسر و مادر پنج شهید از پوستر این دوره از جشنواره رونمایی کرد.
پوستری که شامل نماد فرش بافتن و یک خانواده دارای چهار فرزند است که نقش ایران را بر روی یک فرش میبافند.
محمودی در پایان گفت: موضوع جمعیت در رسانه و سینما به طور جدی مورد توجه است و در دو سال اخیر و در دولت سیزدهم این موضوع مورد توجه بوده است و در جشنواره فیلم فجر داورانی از ستاد ملی جمعیت جوایزی راا هدا کردند.
There are no comments yet