«شکوه ایران زمین» را برای فروش نقاشی‌هایم برگزار می‌کنم/ سرنوشت ناخواسته برخی آثار هنری | پایگاه خبری صبا
امروز ۲۸ دی ۱۴۰۳ ساعت ۰۱:۳۸
سیده مریم مهران در گفت‌وگو با صبا:

«شکوه ایران زمین» را برای فروش نقاشی‌هایم برگزار می‌کنم/ سرنوشت ناخواسته برخی آثار هنری

آثار هنری گاهی اوقات به دلایل مختلف به سرنوشت ناخواسته فروخته شدن می‌رسند و اگرچه هرگز ارزش مادی برای‌شان متصور نیست، در ازای دریافت هزینه‌ای راهی خانه خریداران‌شان می‌شوند.

به گزارش خبرنگار تجسمی صبا، سیده مریم مهران متولد ۱۳۴۰ با مدرک کارشناسی ارشد، ۱۷ سال سابقه تدریس در دانشگاه آزاد واحدهای غرب، شمال و علوم و تحقیقات تهران را دارد و ۱۴ سال در جایگاه مسئول امور بین‌الملل معاونت میراث فرهنگی با سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری  همکاری کرده است. او فعالیت نقاشی را از سال ۱۳۸۰ آغاز کرد و از سال ۱۳۹۰ به بعد مشغول به نقاشی بر آینه شد.

مهران به موضوع میراث فرهنگی علاقه دارد بنابراین اکثرا طرح‌ها و بن مایه تابلوهایش را طرح‌های گنبدی و بته جقه تشکیل می‌دهد و بیشتر از رنگ‌های آبی روشن و فیروزه‌ای استفاده می‌کند. سایز تابلوهایش عمدتا ۱۰۰ در ۷۰ و ۵۰ در ۸۰ هستند و سایزهای ۴۰ در ۴۰ و ۴۰ در ۵۰ نیز در بین کارهایش وجود دارند.

مهران در اسفند سال ۱۳۹۴ اولین نمایشگاهش را در سالن چادرخانه کاخ گلستان دایر کرد و ۱۵ تابلوی ۸۰ در ۵۰ و ۲۵ تابلو در قطع‌های دیگر را در آن نمایشگاه به مخاطبانش نشان داد. دومین نمایشگاه مهران در دهه فجر سال ۱۳۹۵ در فرهنگسرای فردوس به صورت مشترک با ۲ هنرمند دیگر برگزار شد و سومین نمایشگاه مشترک از کارهای برگزیده هنرمندان ایرانی به نام «نمایشگاه مجموع آثار تجسمی و صنایع دستی منطقه ۹ سازمان فرهنگی هنری شهرداری» در خرداد سال ۱۳۹۵ به مدت ۱۰ روز در سینما گالری ملت با ۱۰ اثر از او برگزار شد.

سیده مریم مهران هم‌اکنون ۴۰ عدد از آثارش را در قالب نمایشگاه «شکوه ایران‌زمین» در عمارت تاریخی کوشک به نمایش گذاشته است و به خبرنگار تجسمی صبا گفته است که تا به امروز هیچ کدام از آثارش را نفروخته اما تصمیم گرفته است که آثار به نمایش درآمده در نمایشگاه «شکوه ایران‌زمین» را با قیمت‌های ۵۰۰ هزار تومان تا ۱۰ میلیون تومان به افراد علاقه‌مند بفروشد.

او در پاسخ به این که چرا حالا تصمیم به فروش آثارش گرفته است، بیان کرد: من آرزو داشتم که گالری خودم را داشته باشم و آثارم را به طور دائمی در آن گالری به نمایش بگذارم بنابراین قسمتی از انباری خانه‌ام را تمیز کرده و تابلوهای نقاشی روی آینه‌ام را در آنجا قرار داده بودم تا آسیبی به آن‌ها نرسد. این آثار سالی چند بار تمیز می‌شدند تا گرد و غبار بیش از اندازه روی‌شان ننشیند اما در نهایت تعدادشان به جایی رسید که متوجه شدم دیگر جای کافی برای نگهداری‌شان ندارم.

او ادامه داد: از طرف دیگر من که ۱۴ سال با سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همکاری می‌کردم، ۹ ماه پیش با حقوق اندکی که اصلا برای تاسیس گالری کفایت نمی‌کند، بازنشسته و متوجه شدم که نمی‌توانم آرزویم را محقق کنم بنابراین به پیشنهاد یکی از دوستان تصمیم گرفتم که نمایشگاه «شکوه ایران‌زمین» را با مشارکت زهرا چمن‌آرا هنرمند پتینه‌کار در عمارت تاریخی کوشک واقع در خیابان فردوسی شمالی، خیابان تقوی (کوشک)، نبش کوچه مهنا، شماره ۳۱ دایر کنم تا بتوانم آثارم را راهی خانه علاقه‌مندان کنم و به جای آنکه این آثار در انباری بمانند، در جایی قرار بگیرند که به خوبی دیده شوند و جلوه کنند.

این هنرمند در پایان خاطرنشان کرد: بخشی از درآمد حاصل از فروش آثار را به خرید آینه و قاب اختصاص می‌دهم تا بتوانم آثار هنری دیگری را تولید و به مخاطبان عرضه کنم.

هنوز دیدگاهی منتشر نشده است


آخرین اخبار

پربازدیدها