به گزارش خبرنگار رادیو و تلویزیون صبا، قسمت اول سریال عربی «آمرلی» در شبکه نمایش خانگی پخش شده است. این اولین بار است که پلتفرم نمایش خانگی، سریالی به مناسبت ماه رمضان عرضه میکند و همچنین اولین بار است که پخش سریالی در شبکه نمایش خانگی، سه روز در هفته در اختیار مخاطبان قرار میگیرد. راهکاری که پلتفرمهای خارجی نیز بارها انجام دادهاند که بازخورد مخاطبان را بهتر درک کنند.
مهمترین مطلبی که دربارهی سریال عربی «آمرلی» باید به آن اشاره کرد، حضور مصطفی زمانی بازیگر ایرانی این سریال است که در نقش یک خبرنگار عراقی ظاهر شده است و با دیگر بازیگران این فیلم که همگی عرب هستند، همبازی شده و از پس نقش خود به درستی برآمده است.
حضور بازیگران ایرانی در پروژههای خارجی فرصتی استثنایی هم برای خود همان بازیگر است و هم فرصتی برای شناسایی دیگر بازیگران توانمندمان در داخل کشور.
ولی موضوع به همینجا ختم نمیشود. وقتی بازیگری ایرانی در سریالِ خارجی حضور پیدا میکند و نقش اصلی سریال را نیز برعهده دارد؛ کمکِ شایانِ توجهی میشود به بهتر دیدهشدنِ سینمای ایران و سریالهای ایرانی. همین امر سبب توجه جدیتر دیگر کشورها با فرهنگهای متفاوت به صنعت فیلمسازی در ایران میشود.
جسارتی که این شبکه نمایش خانگی ایرانی، در عرضه این محصول به خرج داده است از این جهت حائز اهمیت است که فرصت تعامل با کشورهای خارجی را مغتنم شمرده است و چشمانداز روشنی برای آن تعریف کرده است؛ به طوری که فقط معطوف به یک کشور خاص هم نباشد.
جهان عرب این روزها سریال «آمرلی» را در شبکه الرابعه عراق و یا پلتفرم عربیو با بازیگران مطرح عربی از جمله ناریمان الصالحی و هاله العادل دنبال میکنند و اقبال خوشی به حضور مصطفی زمانی نشان دادهاند؛ به طوریکه در فضای مجازی، کاربران عرب زبان با کامنتگذاشتن و واکنشهای مثبت خود این موضوع را عیان کردند. جالب توجه است که برای او فنپیج(صفحههای طرفداری) عربی نیز ساختهاند. اما آوازه این سریال به کشورهای همسایه که عرب زبان نیستند نیز رسیده است؛ به طوریکه طیف قابل توجهی از مردمِ کشورهای همسایه از جمله پاکستان و ترکیه را به خود جلب کرده است.
نکته مثبت دیگر، علاوه بر حضورِ بازیگرِ ایرانی به عنوان نقش اصلی یک سریال عربی، حضورِ عواملِ فنی ایرانی این سریال نیز است که باز همین اتفاق، موجبِ آشنایی نزدیکتری به سبکهای فنی ایرانیان در فیلمسازی از جمله در نورپردازی و فیلمبرداری، طراحی گریم، مهندسی صدا، طراحی صحنه و لباس، موسیقی متن و دیگر شاخههای فنی فیلم و سریال نیز شده است.
نکتهای که نباید از آن غافل شد؛ عرضهی سریالهای خوب ایرانی در کشورهای مختلف است که تشابهات فرهنگی با ایران دارند. ممکن است یکی از دلایلِ انتخابِ مصطفی زمانی برای نقش اصلی این سریال، پخش چندبارهی سریال «یوسف پیامبر» بوده باشد؛ که هم سریال و هم بازیگران آن، طرفداران زیادی میان جهان عرب، علیالخصوص عراقیها پیدا کردهاند. این موضوع بیانگر این مسئله میتواند باشد که با حفظ تعاملات بینالمللی در این صنعت، نگاه جدیتری باید به کیفیتِ سریالهای ایرانی داشته باشیم و برای پخش گستردهی آن در خارج از کشور برنامهریزی دقیقتری صورت گیرد. هرچه دغدغهها و یا فرهنگها به هم نزدیکتر باشند؛ استقبال از خرید و فروش سریالها بالاتر میرود. ویژگیای که در سریال «آمرلی» وجود داشت، تشابهات و دغدغههای مشترک با وجود اختلاف نظرها بود.
در پایان اگر بخواهیم گریزی نیز به کیفیت این سریال داشته باشیم؛(با توجه به قسمت اول آن)، باید گفت روند قصه در عین سادگی تعلیقهای زیادی برای مخاطب ایجاد میکند که بعضی از گرهگشاییهای داستان در ضرباهنگ متفاوت و غیرمنتظرهای رخ میدهد. مانند معمای یک قتل که در یک مجلس شادی زنانه در شهر آمرلی پدید میآید.
آنچه که به عنوان پاشنه آشیل سریال میتوان نام برد؛ موارد فنی دکوپاژ و کارگردانی آن به خصوص در صحنههای اکشن آن است.
با این حال پخش این سریال خارجی با حضور بازیگر و عوامل ایران در پلتفرم ایرانی «فیلمنت»، روزنهی امیدیست برای همکاریهای بینالمللی در صنعت فیلمسازی، به خصوص سریالسازی که طیف طرفداران آن در سراسر دنیا، بیشتر و بیشتر میشود.
سریال «آمرلی» به کارگردانی احمد ابراهیم احمد و تهیهکنندگی امیرمهدی پوروزیری، روزهای جمعه و شنبه؛ ساعت هشت شب در شبکه نمایش خانگی به نمایش درمیآید.
There are no comments yet