به گزارش صبا، تولید و پخش برنامههای ترکیبی ویژه تحویل سال، از نشانههای رنسانس برنامهسازی صداوسیما در آغاز دهه ۱۳۷۰ بود که سال به سال بر تنوع آن افزوده میشد. پس از مدتی و با افزایش شبکههای تلویزیونی، هر چند بر کمیت این برنامهها افزوده شد، اما در مواردی سبب کاهش کیفیت آن گشت که ناشی از کمبود تفکر خلاقانه در ساخت ویژه برنامههای تحویل سال بود.
از چند سال قبل و با تغییر سبک زندگی مردم که ناشی از همهگیری بود، دربرگیری برنامههای تلویزیونی بیش از پیش شد و خانوادهها بیشتر به این سبک برنامهها وابسته شدند و از نزدیک با تجربه زندگی هنرمندان و ورزشکاران و علایق آنها آشنا شدند و تازهترین آثار خوانندگان را شنیدند.
رقابت برای اینکه میهمانان معروفتر در برنامه حضور داشته باشند، پولپاشی و استفاده از چهرههای اینستاگرامی را به یک مولفه اثرگذار در این سبک برنامهسازی تبدیل کرد که واکنشهای نه چندان مثبت کاربران حرفهای فضای مجازی را در پی داشت.
ساعات پایانی ۱۴۰۲ هم از این قاعده مستثنی نبود و دادن حقالقدمهای میلیاردی و چندصد میلیونی به ورزشکاران و فوتبالیستها و بازیگران سینما و شبه سلبریتیها برای آنکه برنامه پربار شود، نتیجه معکوس داشت، اما حساب شبکه نسیم از این وضع جدا بود، چرا که این شبکه پرطرفدار تلویزیونی ویژه برنامه تحویل سال نو ۱۴۰۳ را ترکیبی از خلاقیت، سلیقه و احترام قرار داد تا بستهای قابل قبول به بینندگان و خانوادهها تحویل دهد.
برنامه تحویل سال شبکه نسیم با اجرای فرزاد حسنی – مجری توانمندی که درخواستها برای حضور دوباره او در تلویزیون از ماهها قبل مطرح بوده است – شامل تنوع و توازن برای انتخاب میهمانان بود تا حد امکان تمامی سلیقهها و تفکرها را در بر بگیرد.
میهمانان برنامه برای دقایقی نوجوانانی بودند که در دانش روباتیک پدیدهاند و برای دقایقی پیرزنی نازنین و محترم بود که تعداد فرزندان و نوههایش تحسین برانگیز است.
حضور هنرمندان معلول (سندرم داون) در جمع میهمانان نیز قابل توجه بود.
در جمع میهمانان خانواده شهدا هم بودند که چشم و چراغ محفلاند، والدینی که فرزندانشان در دفاع مقدس، در حملههای ناجوانمردانه تروریستی، در دفاع از حرم و ناموس، جان خود را فدا کردهاند.
نوع مواجهه با میهمانان به خصوص چهرههای معروف با نحوی بود که به سیاستهای جدید کشور همچون فرزندآوری، پیشرفت و توسعه، دستاوردهای نظام، خانواده شهدا، موضوع خانواده و مسأله فلسطین و غزه به شکل کاملاً مناسب، هنرمندانه و غیرشعاری پرداخته شد.
شبکه نسیم در اجرای سرود هم دست به خلاقیت زد و به جای گروههای سرود معمول، خانوادهها اجرا را بهعهده گرفتند.
از طرفی پرداختن به خردهفرهنگها با اجرای ساز و دهل نوروز توسط گروه محلی در استودیو انجام شد و برای آنکه نسل جوان هم بتواند لحظات شادی را تجربه کند، هنرمندانی که در برنامه «بگو بخند» شبکه نسیم استعدادیابی شدهاند شعر طنز خواندند و استندآپ کمدی اجرا کردند.
قابل ذکر اینکه تنها ورزشکار حاضر در برنامه هم والیبالیست بود که مانند فوتبالیستها، ارقام سنگین را به شبکه تحمیل نکرد.
از دیگر نکات قابل توجه در بین تمامی برنامههای تحویل سال، دعوت از ایرج، استاد آواز ایرانی است که به گفته خودش از بیش از ۸۰ سال قبل هنرنمایی کرده است و ایرانیان با آثار او خاطرات دارند.
باید تلویزیون را برای اجرای زنده موسیقی استاد ایرج تحسین کرد و عامل آن بدون شک شبکه نسیم و تهیهکنندگان ویژهبرنامه تحویل سال ۱۴۰۳ هستند.
بخشی از این برنامه به گفتوگوی جذاب با حامد بهداد و میلاد کیمرام گذشت که وزن فرهنگی برنامه را به اندازه کافی بالا برد و البته حضور هنرمندان و استادان شاخص دوبله هم به این امر یاری رساند.
درباره نوع تعامل با میهمانان برنامه تحویل سال شبکه نسیم، گفتوگوهای حرفهای و طراحی شده، با پژوهش مناسب و به دور از هیجانات فضای مجازی مورد تأکید است که تراز اجرا و گفتوگوی درست تلویزیونی توسط مجری حرفهای و کاربلد را نشان داد.
به هر روی، این برنامه میتواند به تراز برنامههای ترکیبی مناسبتی با رویکرد توأمان ملی و مذهبی تبدیل شود، برنامهای که سلیقه مخاطب و هم کارشناسان رسانه را با هم تأمین کرد و همه بینندگان را راضی نگه داشت.
2 دیدگاه