ششم فروردین طبق سالنامهی خورشیدی، تولد حضرت زرتشت است. حتما که همه حداقل «نام» او را شنیدهایم و اکثرا هم شاید او را با این جمله به خاطر آورند:
پندار نیک، گفتار نیک، کردار نیک…اما همین گزاره برای آشنایی با زرتشت حتما کافی نیست و حداقل به عنوان یک ایرانی شاید بهتر باشد؛ آگاهی و تامل بیشتری به این شخصیت مهم تاریخ داشته باشیم.
جالب است بدانید که در باب این گزاره، نظرات و برداشتهای متفاوتی از سوی نویسندگان و محققانِ صورت گرفته است و مورد بحث و بررسی قرار گرفته است و همچنان نیز ادامه دارد.
زرتشت و آنچه که از او به جای مانده است؛ نه تنها در میان ایرانیان، بلکه در تمام دنیا همچنان تاثیر گذار است. «گاتاها» از معروف ترین کتابهاییست که نوشتههای خود حضرت زرتشت در آن وجود دارد.
نویسندگان و فیلسوفان زیادی از دوران باستان تا کنون تحت تاثیر این شخصیت برجستهی ایرانی قرار گرفتهاند. نامهای زیادی از دنیا در این فهرست قرار دارند؛ که هر کدام برای خودشان تا اکنون چهرههایی نامی هستند. بنابراین اگر بخواهیم از همهی آنها نام برد؛ شاید در این متن نگنجد.
فریدریش نیچه از جمله کسانی بود که به شدت تحت تاثیرِ «زرتشت» بود و کتابی نیز با عنوان «چنین میگفت زرتشت» که از کتابهای مشهور نیچه است در سراسر دنیا منتشر شده است و در ایران نشر «نگاه» آن را عرضه کرده است.
از جمله کتابهایی که میتواند ما را با زرتشت و آیین زرتشتی آشنا کند؛ کتاب «آیین زرتشت کهن روزگار و قدرت ماندگارش» نوشتهی مری بویس و با ترجمهی ستُرگی از ابوالحسن تهامیست. این کتاب را انتشارات «نگاه» چاپ کرده است.
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است