به گزارش خبرنگار تجسمی صبا، چهاردهمین و پانزدهمین نمایشگاه عکسهای برترسال دوربین.نت از ۱۶تا ۲۱ فروردین ۱۴۰۳ با همکاری کوشک باغ هنر به همت احسان رافتی برگزار شد. رافتی متولد ۱۳۶۰ و دانش آموخته عکاسی و گرافیک و بنیانگذار دوربین.نت و استارتاپ تهران ایمیجز است. با او به بهانه این نمایشگاه گپی کوتاه داشتهایم:
٭٭٭راجع به نمایشگاه توضیحاتی را ارائه دهید؟
این نمایشگاه را سایت عکاسی دوربین.نت برگزار میکند و پانزدهمین دورهای است که داره به صورت مستمر برگزار میشود و هر ساله معمولا اواخر و یا اوایل سال فراخوان آن را اعلام میکنیم و عکاسها در این جشنواره شرکت میکنند. در این دوره از جشنواره حدود ۷۰۰ عکاس شرکت کردند که حدود ۱۸۸ عکاس به مرحله نهایی راه پیدا کردند که هر عکاس یک عکس را به نمایش گذاشتند.
٭٭٭آثار به صورت بود و اینکه گزینشی وجود داشت یا خیر؟
طبیعتاً حدود یک پنجم افرادی که آثارشان را به جشنواره ارسال کردند، انتخاب شدند و سعی کردیم که موضوعات مختلفی را از جمله برگزاری مراسم عروسی در شهرهای مختلف کشور و همچنین برگزاری مراسمهای مذهبی در این نمایشگاه به نمایش بگذاریم و افراد عکاس در تمامی زمینهها از جمله عکاسی تئاتر، سینما،عکس اجتماعی، خلاقانه، مونتاژ و… آثار خود را به نمایش گذاشتند.
٭٭٭معیار شما برای انتخاب عکسها چه بود؟
رویکرد ما در انتخاب عکسها بدین شکل بود که از تمامی موضوعات عکس داشته باشیم و انتخابها را معطوف به موضوع خاصی نکنیم. تمام تلاشمان بر این بود که مخاطب تمامی موضوعاتی که در کشور وجود دارد از جمله طبیعت، حوادث، مکانهای دیدنی، فقر، مراسم ازدواجها و… را مشاهده کنند.
٭٭٭محدودیتی نیز در انتخاب عکسها وجود داشت؟
به طبع محدودیتهایی نیز در انتخاب آثار داشتیم اما خدا را شاکریم که تمامی عکسها بسیار عالی بودند و ما در نمایشگاه امسال، تنها یک عکس را به دلیل محدودیتهایی که وجود داشت، حذف کردیم.
٭٭٭استقبال از نمایشگاه به چه صورت بود؟
با اینکه حدود ۷۰ درصد عکاسان این نمایشگاه از شهرهای مختلف ایران هستند استقبال خوبی از این دوره نمایشگاه صورت گرفت.
٭٭٭گالری ها در برگزاری این نمایشگاه با شما همکاری کردند یا خیر؟
ما در پنج ماه گذشته با گالریهای مختلفی برای برگزاری نمایشگاه صحبت کردیم اما متأسفانه به دلیل رقمهای پیشنهادی بالای گالریها، امکان همکاری با آنها وجود نداشت. البته بنده همیشه در ابتدا خانه هنرمندان را برای برگزاری نمایشگاه انتخاب میکردم اما متأسفانه رقمهای پیشنهادی آنها بسیار بالا بود و امکان برگزاری این دوره از نمایشگاه در خانه هنرمندان و سایر گالریها فراهم نشد اما خوشبختانه با همکاری مدیران سالن کوشک باغ هنر تمامی امکانات را برای ما فراهم کردند تا این دوره از نمایشگاه با بدون هزینه در این سالن برگزار شود.
ما مسلما بخش خصوصی هستیم و هر ساله هزینه کمی بابت برگزاری نمایشگاه پرداخت میکردیم البته در زمان کرونا و همچنین سال گذشته به دلیل مسائلی که در جامعه به وجود آمد، این نمایشگاه را برگزار نکردیم اما امسال دوره چهارده و پانزدهم جشنواره را باهم ادغام کردیم. تا قبل از شیوع ویروس کرونا، نمایشگاه را با هزینهای بالغ بر یک میلیون تومان برگزار میکردیم اما متأسفانه در سال جاری هزینهها بسیار سنگین بود و بودجه زیادی برای برگزاری این نمایشگاه نداشتیم.
٭٭٭ایده برگزاری نمایشگاه از کجا شکل گرفت؟
در دومین سالی که سایت دوربین.نت را راهاندازی کردیم، یک جشنواره برگزار کردیم و جدای این نمایشگاه، یک جشنواره سال نیز داریم که آن جشنواره هفده دوره برگزار شد. ایده اولیه آن بدین صورت بود که یک سال عکاسی کردین و آثار را در سایت قرار دادیم و در پایان سال نمایشگاهی از آثاری که در آن سال به نمایش گذاشته بودیم را برگزار کردیم که حاصل یک سال کار بدون وقفه ما بود. سه سال این جشنواره را برگزار کردیم و پس از آن، عکاسها پیشنهاد دادند که جشنواره عمومی شود. سپس در پنجمین دورهای که این نمایشگاه را برگزار کردیم، عنوان کردیم که تمامی عکاسهایی که در ژانرهای مختلف فعالیت میکنند میتوانند یک عکس به جشنواره ارائه دهند و در نمایشگاه به نمایش گذاشته شود و خوشبختانه پانزده سال بدون وقفه این نمایشگاه برگزار میشود.
٭٭٭حمایتهای دولتی نیز در این سالها داشتید یا خیر؟
بنده آدمی نیستم که مستقیما به نهادی طلب کمک کنم اما متأسفانه نهادی نیز برای حمایت از ما پیشنهاد ندادند. اما متأسفانه در پایان هر دوره به دوستان و اطرافیان اعلام میکنم که دیگر نمایشگاه برگزار نمیکنم اما زمانی که نمایشگاهی را برگزار میکنیم، مخاطبان زیادی در روز افتتاحیه به نمایشگاه میآیند و همین موضوع باعث دلگرمی من و همکارانم میشود که دورههای بعدی را نیز برگزار کنیم.
مینا آتشی
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است