پرستو فانید بازیگر فیلم سینمایی «عروسک» (قولچاق) که در اکران هنروتجربه با استقبال مخاطبان در حال نمایش است، گفت: خوش به حالم که در اولین تجربه بازیگری، مسئولیت بزرگی را بر عهده داشتم. لذتی که از آزادی و تجربه دیوانگی به ویژه در آخرین لحظات فیلم بردم، برای همیشه در ذهنم خواهد ماند.
پرستو فانید بازیگر فیلم سینمایی «عروسک» (قولچاق) در گفتوگو با خبرنگار سینما
صبا، از تجربههایش در این فیلم، فرآیند ساخت فیلم و چالشهایی که با آن همراه بود، سخن گفت.
او گفت: این فیلم، اولین تجربه بازیگری من بود و انتخاب شدن برای نقش «رویا» و فرصت کار با استاد زندهیاد اصغر یوسفینژاد برایم یک افتخار و اتفاقی بسیار مهم بود. پس از خواندن فیلمنامه و گفتگوهایی با استاد یوسفینژاد داشتم، از همان ابتدا پیچیدگی شخصیت «رویا» و سختیهای بازی در این فیلم را فهمیدم اما از همه مهمتر این که به راحتی شیفته این شخصیت شدم.
فانید در ادامه به چالشهای فیلمبرداری بدون کات و برداشت بلند (پلان سکانس) در فیلم «عروسک» اشاره کرد و گفت: تمرینات طولانی مدت با تیم بازیگری و تغییرات مکرر در ترکیب بازیگران برای دستیابی به بازیهای یکدست، هماهنگ و یکپارچه از چالشهای اصلی این فرآیند بود. گاه پیش میآمد که افرادی برای نقشهای مختلف انتخاب میشدند و با هم تمرین میکردیم ولی یکپارچگی موردنظر کارگردان به وجود نمیآمد تا در نهایت، بازیگران دیگری جایگزین شوند. یعنی مثلا تا به یک «مهری»، «زری» یا «سیروس» عادت میکردیم، «زری» دیگری میآمد تا جایی که برای همه کاراکترها دقیقا درستترین بازیگر انتخاب میشد.
سختترین لحظه بازی در فیلم
او در ادامه به سختترین لحظه بازی در «عروسک» اشاره میکند و میگوید: کل فیلم از چهار پلان سکانس [برداشت بلند] شکل گرفته بود و من باید خود را برای پلان آخر آماده میکردم. پلان سکانسی که قرار بود بدون فیلمنامه و کاملاً بهصورت بداهه بازی کنم و کارگردان دست من را بازگذشته بود. این یک تجربه وحشتناک و در عین حال لذتبخش برای من بود.
فانید گفت: خوش به حالم که در اولین تجربه بازیگری، چنین مسئولیت بزرگی را بر عهده داشتم. راستش لذتی که از آزادی و تجربه دیوانگی در آخرین لحظات فیلم بردم، برای همیشه در ذهنم خواهد ماند.
این بازیگر بیان کرد: هماهنگی بین بازیگران و کارگردان در تیم بازیگری بسیار خوب بود. آنها تمرینات طولانی مدتی را تجربه کرده بودند. ما حتی خارج از تمرینها با اسم شخصیتهای فیلم با هم تعامل داشتیم. من دیگر «پرستو» یا «خانم فانید» نبودم و تمام طول تمرین و فیلمبرداری، همکارانم مرا «رویا» صدا میزدند. اتفاقی که به کیفیت نهایی فیلم کمک زیادی کرد.
جستوجوی آینده پر چالش
پرستو فانید تجربهای را در این فیلم دشوار و در نقشی پیچیده به دست آورد که شاید برای هر بازیگری یک آرزو باشد و البته خود او را به جایگاهی رساند که شاید دیگر نتواند پیشنهاد بازی در یک فیلم ساده و نقشی معمولی را بپذیرد، همچنان که خودش از تجربههای آینده خود در سینمای ایران نیز با هیجان صحبت میکند. او میگوید: دوست دارم کارهای سخت و پر چالشی را تجربه کنم تا هیجان و لذت بازیگری برایم ادامه داشته باشد.
مردم «عروسک» را ببینند
او بیان کرد که در فیلم «عروسک» روند داستان و گفتگوهای بین شخصیتها، خنده و گریه را همزمان در مخاطب ایجاد میکند.
فانید گفت: امیدوارم که این حس و حال ناهمگون موجب ایجاد جرقهای در ذهن مخاطبان شود و آنها را به فکر کردن در مورد مسائلی که قبلاً کمتر به آنها اهمیت میدادند وادار کند.
بازیگر نقش «رویا» در فیلم «عروسک» گفت: بهتر است همه بیایند و این فیلم را روی پرده ببینند چرا که قضاوتهای افراد درباره زبان فیلم مانع دیدن این اثر میشود. بسیاری از ما ایرانیها عادت داریم فیلم و سریالهای مختلف خارجی به زبان اصلی را با زیرنویس فارسی ببینیم ولی وقتی یک فیلم ایرانی غیرفارسیزبان ساخته میشود، خیلیها حوصله خواندن زیرنویس ندارند که این از یک القای ذهنی و قضاوت بیرونی میآید. من امیدوار هستم که «عروسک» با وجود زیرنویس فارسی، بتواند به راحتی توسط مخاطبان دیده شود.
فیلم «عروسک» به کارگردانی زندهیاد اصغر یوسفینژاد و تهیهکنندگی جلیل اکبریصحت ژانر درام – اجتماعی دارد و در گروه هنر و تجربه اکران میشود. این فیلم که از ۲۳ اسفند ۱۴۰۲ روی پرده رفته، بر اساس اطلاعات سمفا در ۱۰۲ سانس و ۲۲ سالن، بیش از ۱۰۴ میلیون تومان تاکنون فروش داشته که برای آثار هنر و تجربه و نوع اکران محدود آنها رقم خوبی است. بیش از ۸۷ میلیون تومان این رقم در ۳۸ سانس (۴ سالن) متعلق به آذربایجان شرقی است. فیلم با مایههای طنز سیاه، روابط آدمها و واکنش افراد در مواجهه با موقعیتهای مختلف خانوادگی و اجتماعی را روایت میکند.
فیروز عاقلی، پرستو فانید، سویل شیرگیر، فاطمه اسمعیلی، رقیه زارعیون، حسن بابازاده، وحید شیرزاد، امین حاجی اکبری و ناصر هاشمی از جمله بازیگران این فیلم هستند.
محیا فاهی
There are no comments yet