نمی‌‌توان از تهران برای همه کشور نسخه پیچید | پایگاه خبری صبا
امروز ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ ساعت ۰۰:۴۱
گزارش صبا از نشست خبری صندوق توسعه صنایع دستی، فرش دستباف و احیای بناهای تاریخی

نمی‌‌توان از تهران برای همه کشور نسخه پیچید

شهاب طلایی گفت: ما در سال گذشته ۲۵ سفر به اقصی نقاط کشور داشتیم و متوجه شدیم که نمی‌شود از تهران برای همه کشور نسخه پیچید؛ در واقع نمی‌توان کشور را تهرانیزه مدیریت کرد. او تاکید کرد که صندوق توسعه و احیا تلاش می‌کند که جامعه بهره‌برداران بناهای تاریخی را شکل بدهد.

به گزارش خبرنگار فرهنگ و میراث فرهنگی صبا، نشست خبری مدیر عامل صندوق توسعه و احیا به مناسبت فرارسیدن روز جهانی بناها و محوطه‌های تاریخی امروز دوشنبه ۳ اردیبهشت ماه در عمارت مسعودیه برگزار شد.

شهاب طلایی مدیر عامل صندوق توسعه صنایع دستی، فرش دستباف و احیای بناهای تاریخی در این نشست خبری گفت: سعی می‌کنیم روز جهانی بافت‌ها و بناها را در تقویم کشورمان ثبت کنیم چون نقشی به‌سزا در آگاهی‌رسانی دارد.

او افزود: سال گذشته یکی از بهترین سال‌های کاری صندوق توسعه و احیا بود؛ صندوق در سال گذشته بالاترین سطح همکاری خودش را با معاونت میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی داشت. عدم همکاری و هماهنگی صندوق توسعه و احیا و وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی باعث شده بود که صندوق به اهدافش نرسد.
مدیرعامل صندوق توسعه و احیا بیان کرد: مردم در سال گذشته ۳۶۰ میلیارد تومان به احیای بناهای تاریخی کمک کردند و صندوق توسعه و احیا برنامه‌ریزی کرده که امسال ۱۰۰ بنای تاریخی را احیا کند.
او افزود: ما در سال گذشته ۲۵ سفر به اقصی نقاط کشور داشتیم و متوجه شدیم که نمی‌شود از تهران برای همه کشور نسخه پیچید؛ در واقع نمی‌توان کشور را تهرانیزه مدیریت کرد.
طلایی گفت: از روزی که من به صندوق توسعه و احیا آمدم، وضعیت ۳۰ بنا که رسیدگی به آنها متوقف شده بود، تعیین تکلیف شد.
او ادامه داد: وزیر کشور در شهریور ماه سال گذشته به شهرداری‌ها ابلاغ کرد که بناهایی که تحت نظارت صندوق توسعه و احیا، واگذاری و احیا می‌شوند مشمول جرایم شهرداری نمی‌شود.
مدیرعامل صندوق توسعه و احیا خبر داد: صندوق توسعه و احیا امسال ۱۸۶ بنای تاریخی روستایی را تعیین و تکلیف می‌کند و ارزیابی از مشاوران و شرکت‌های مرمتی خواهد داشت تا بتواند کار آنها را ساماندهی کند.
طلایی افزود: صندوق توسعه و احیا تلاش می‌کند که جامعه بهره‌برداران بناهای تاریخی را شکل بدهد.
او در بخشی دیگر از صحبت‌هایش در این نشست بیان کرد: صندوق توسعه و احیا برای بهره‌برداری حداقل یک بنا در هر ماه برنامه‌ریزی کرده است و به این نتیجه رسیده که باید بناهای تاریخی را ارزش‌گذاری کند تا زمینه عملی شدن قوانین فراهم شود؛ فعلا فضای کارشناسی کشور نمی‌تواند بناهای تاریخی را ارزش‌گذاری کند و این گرهی است که می‌تواند با تعیین و تدوین یک نظام‌‌نامه ارزش‌گذاری بناهای تاریخی باز شود.

طلایی خبر داد: کاروانسرای تی تی و ۴ کاروانسرای دیگر کشور امسال احیا و واگذار خواهند شد.

هنوز دیدگاهی منتشر نشده است


آخرین اخبار

پربازدیدها