به گزارش صبا، محمدمهدی اسماعیلی امروز شنبه -هشتم اردیبهشت در حاشیه نشست با مدیران و دبیران جشنواره بیست و یکم امام رضا (ع) در جمع خبرنگاران بدون ذکر نام کارگردان فیلم سینمایی «اقبال لاهوری» شاعر ملی و مشهور پاکستانی اظهار داشت: کارگردان در حال آمادهسازی فیلمنامه است، تا قرارداد بسته نشود، اسمش را نمیآورم. بنیاد سینمایی فارابی در حال منعقد کردن قرارداد آن است و تا آخر سال و یا اوایل سال آینده اثر ساخته میشود، میخواهیم یک فیلم با کیفیت و خوب بسازیم.
بر اساس این خبر، پروژه مهم «اقبال لاهوری» نزدیک به یک دهه است که قرار است به مرحله تولید برسد اما هر بار «تیتر خبر» رسانهای میشود. اردیبهشت ۹۹ حبیب ایلبیگی قائممقام وقت بنیاد سینمایی فارابی به قطعی شدن کارگردانی این فیلم توسط «بهرام توکلی» اشاره کرده بود که مشخص نیست فرد مورد اشاره وزیر فعلی ارشاد او باشد یا نه که البته بعید بهنظر میرسد. «ایلبیگی» گفته بود: «فیلم سینمایی «اقبال لاهوری» مدت زمان زیادی است که بهعنوان یکی از پروژههای مشترک بین جمهوری اسلامی ایران و پاکستان مطرح است. همانطور که میدانیم این شاعر و شخصیت مهم فرهنگ و زبان فارسی اهل پاکستان است و خانواده محترم ایشان هنوز در پاکستان زندگی میکنند. پیش از این نیز صحبتهایی برای ساخت فیلم یا سریال از زندگی اقبال مطرح شده بود اما هیچ یک از طرفین بهصورت جدی وارد مراحل تولید این فیلم نشده بود. طرحهایی به دست ما رسیده بود اما از کیفیت لازم برخوردار نبودند، بنابراین تصمیم گرفتیم این پروژه را به یکی از کارگردانان خوب کشور بسپاریم که ضمن اینکه جوان است و از روزآمدی کافی برخوردار است، در زمینه ساخت آثار بزرگ و پرهزینه (بیگ پروداکشن) نیز تجربه داشته باشد. بنابراین انتخاب ما «بهرام توکلی» شد که بهویژه تجربه ساخت فیلم موفق «تنگه ابوقریب» و همکاری با سعید ملکان در ساخت فیلم «روز صفر» را دارد، ضمن آن که معتقدم که ساخت فیلم «غلامرضا تختی» از نظر شرایط تولید، تجربهای جدید برای سینمای ایران بود که به تجارب «بهرام توکلی» اضافه کرد. البته ما میتوانستیم برای ساخت این فیلم از کارگردانان مجرب و قدیمی دعوت به کار کنیم اما واقعیت این بود که جوان بودن و بهروز بودن، یکی از نکات مهمی بود که برای ما اولویت داشت.»
علیرضا تابش مدیرعامل اسبق بنیاد سینمایی فارابی هم در این زمینه گفته بود: «در آغاز دولت سیزدهم با وزیر فعلی فرهنگ و ارشاد اسلامی ملاقات داشتم که به واقع آخرین ملاقات رسمیام در سمت مدیرعاملی فارابی بود. در آن جلسه گزارشی مختصر از مهمترین اقدامات بنیاد فارابی دادم ، به برخی آسیبها و محدودیتها اشاره کردم، سند چشمانداز ده ساله سینمای ایران – که با کمک صاحبنظران تهیه شده بود- را به ایشان تحویل دادم، در همان ملاقات گفتم طی دو سه سال اخیردر بنیاد فارابی روی چند فیلمنامه تاریخی مهم سرمایهگذاری اولیه را انجام دادهایم و با رایزنی های داخلی و خارجی ما ، هرکدام از پروژه ها الان (شهریور ۱۴۰۰) در مرحلهای هستند که می تواند با ایجاد هم افزایی ، زمینه تولید این آثار تاریخی فراهم شود ، «اقبال لاهوری» (تولید مشترک ایران ، پاکستان و آلمان)، «یعقوب لیث صفاری» ، «حضرت خدیجه (س)» (تولید مشترک ایران و چند کشوراسلامی)؛«فتح هرمز» و… آقای اسماعیلی وزیر ارشاد بسیار استقبال کرد و سوابق را هم دریافت کرد اما پس از پایان مسئولیتم در بنیاد فارابی، خبری از این پروژهها نشنیدم، امیدوارم این موضوعات رها نشود.»
محمد اقبال لاهوری یا علامه اقبال، شاعر، فیلسوف، سیاستمدار و متفکر مسلمان پاکستانی بود، که اشعار زیادی به زبانهای فارسی و اردو سروده و در این کشور به طور رسمی «شاعر ملی» خوانده میشود.
There are no comments yet