به گزارش خبرنگار سینما صبا، سلسله کارگاههای بازخوانی ۶ دوره اخیر جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه دانشجویی نهال از ۱۹ اردیبهشت تا ۹ خرداد با همکاری مدرسه فیلم ماجرا در سالن فلاحتپور دانشکده سینماوتئاتر برگزار شد.
بر اساس رویکرد ستاد برگزارکننده جشنواره بیستم نهال، با نزدیک شدن به دهه سوم این رویداد دانشجویی، آثار برگزیده شش دوره گذشته [ازنهال چهاردهم تا نهال نوزدهم] در ۹ باکس مجزا به نمایش درآمدند و هشت جلسه کارگاه و یک جلسه نقد وبررسی برگزار شد.
در کارگاههای برگزار شده، علییار راستی، نوید پورمحمدرضا با موضوع [فیلمها چه میگویند؟ چگونه میگویند؟]، پویان شعلهور با موضوع [کنارگذاشتن فیلمنامه هنگام تدوین]، سونیا سنجری با موضوع [بازیگر و کارگردان کنار هم]، اهورا شهبازی با موضوع [انیماتور و بیان احساسات]، آرین وزیردفتری با موضوع [دکوپاژ، دومینوی نماهای یک فیلم]، داود ملک با موضوع [فیلمبرداری بیابزار با امکانات پیرامون]، آرمان خوانساریان با موضوع [با چه ایدههایی یک فیلم کوتاه خوب هرگز ساخته نمیشود!] و تییام یابنده با موضوع [سینمای اکسپریمنتال، کارگردانی پیرامون دوربین] به انتقال دانش و تجارب سینمایی خود پرداختند.
به گزارش صبا، ابوالفضل خانی دبیر بیستمین دوره جشنواره فیلم کوتاه دانشجویی نهال در معرفی رویکردهای این دوره جشنواره گفت: نهال وارد دهه سوم از حیات خود میشود و مایه افتخار من و تمام اعضای برگزارکننده نهال۲۰ است که در رخ دادن این اتفاق مهم سهم کوچکی را دارا باشیم. قطعا این سهم زمانی برایمان ارزشمند میماند که حافظ استقلال، یعنی مهمی که نهال به خاطر آن سربلند زیسته باشیم. اما چگونه میتوان این زیست را مستحکمتر ساخت و به آن بقا داد؟ معتقدیم به قول ستمبرینی در کوه جادوی توماس مان، [اندیشه اگر امکان نبرد نیابد میمیرد.] و نهال باید خود به تنهایی امکان نبرد یابد. این اتفاقی است که تنها با نیروی نقد رخ میدهد. در همین راستا، نهال۲۰ تاکید و تمرکز ویژهای بر نقدِ آنچه گذشته و میگذرد خواهد داشت. دورنمای این اتفاق از دید ما، وارد شدن نقد به بطن جشنواره و مواجهه با آثار از این منظر است؛ مواجههای از جنس خودِ جشنواره: یک مواجههی مستقل و بدون هیچ تعلق پیشینی یا پسینی.
به گفته دبیر جشنواره، نهال ۲۰ همسو با دورههای قبلی جشنواره، با رویکرد فیلمسازی دانشجویی و مستقل فعالیت خواهد نمود.
گفتنی است فراخوان بیستمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه دانشجویی نهال اول اردیبهشت منتشر شد. بر اساس این فراحوان، زمان ارسال آثار تا ۳۰ اردیبهشت سال ۱۴۰۳ بود که این زمان تا ۷ خرداد تمدید شد.
There are no comments yet