به گزارش خبرنگار سینما صبا، روز گذشته ۲۱ خردادماه فراخوان چهل و سومین جشنواره فیلم فجر منتشر و صحبت درباره تغییرات بخشهای این دوره از جشنواره آغاز شد، یکی از این بخشها، بخش فیلمهای مستند است.
در دورههای گذشته جشنواره فیلم فجر شرط حضور فیلمهای مستند بلند در این رویداد، راهیابی آثار به بخش مسابقه بلند جشنواره «سینماحقیقت» بود، شرطی که در ابتدا بسیاری از مستندسازان را معترض کرد.
اما در بخشی فراخوان چهل و سومین جشنواره فجر این نوشته به چشم میخورد: «آثاری که معرفی شده توسط هیات انتخاب هجدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مستند ایران (سینما حقیقت) باشند. (تقاضای حضور فیلمهای مستند بلند سینمایی منوط به راهیابی این آثار به بخش مسابقه جشنواره سینماحقیقت نیست.)» که بسیاری از مستندسازان و اهالی رسانه را به اشتباه انداخته است که دیگر رساندن اثر به «سینماحقیقت» الزامی نیست.
طبق پیگیریهای خبرنگار سینما صبا، در چهل و سومین جشنواره فجر طبق تصمیم محمد خزاعی دبیر جشنواره، قرار بر این شده تا هیات انتخاب جشنواره «سینماحقیقت» بیش از ۱۰۰ مستند از آثار رسیده را به فجر معرفی کنند تا هیات انتخاب این رویداد بار دیگر در میان این آثار، به انتخاب دست بزند و این امکان به همه فیلمسازان خارج از مسابقه بلند «سینماحقیقت» داده میشود تا اگر در این رویداد دیده نشدهاند، شانس خود را در فجر امتحان کنند.
به گزارش صبا، همچنین باتوجه به اعتراضاتی که از برخی مستندسازان در دوره گذشته جشنواره فجر مبنی بر بیمیلی مسئولان بر نمایش و بررسی آثار مستند رسانهای شد، رایزنیهایی درباره قرار دادن یک سینمای مخصوص برای نمایش فیلمهای مستند بلند و داستانی کوتاه انجام شده است تا این صاحبان آثار هم همچون فیلمسازان داستانی بلند، فتوکال و نشست خبری داشته باشند که هنوز قطعی نشده است.
به طور کلی، در این سالها غالب مستندسازان بیش از هر جشنوارهای به دیده شدن اثرشان در جشنواره «سینماحقیقت» رغبت داشتهاند و از سویی برگزاری فاصله جشنواره فیلم فجر تا جشنواره «سینماحقیقت» کوتاه است و به نظر نمیرسد که مخاطبان این آثار به ویژه کارشناسان و منتقدانی که آثار را دیدهاند، بار دیگر برای تماشا به جشنواره فجر بروند اما نظر به خواسته گروه دیگری از مستندسازان، این حرکت در صورت به سرانجام رسیدن و اجرا شدن، تلاشی برای دیده شدن بیشتر فیلم مستند است.
There are no comments yet