رونمایی از «مولانا تا سایه» در موزه موسیقی/ این آلبوم بوی انسانیت می دهد | پایگاه خبری صبا
امروز ۳ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۰۷:۴۴

رونمایی از «مولانا تا سایه» در موزه موسیقی/ این آلبوم بوی انسانیت می دهد

آیین رونمایی از پروژه موسیقایی «مولانا تا سایه» به آهنگسازی پیروز ارجمند و خوانندگی و تهیه کنندگی کیوان رستگاری شامگاه روز جمعه بیست و پنجم خرداد ماه در موزه موسیقی ایران برگزار شد.

به گزارش صبا به نقل از امور رسانه ای پروژه ، مراسم رونمایی از پروژه موسیقایی «مولانا تا سایه» به آهنگسازی پیروز ارجمند، خوانندگی کیوان رستگاری و تنظیم مهران اکرمی روز جمعه بیست و پنجم خرداد با حضور دست‌اندرکاران این آلبوم و تعدادی هنرمندان شناخته‌شده عرصه‌های مختلف در موزه موسیقی ایران برگزار شد.

پیروزارجمند آهنگساز پروژه «مولانا تا سایه» که اجرای برنامه را به عهده داشت در ابتدای این برنامه ضمن ارائه توضیحاتی از روند تولید این آلبوم گفت: حدود سه سال پیش با دکتر رستگاری توافق کردیم تا یک اثر مشترک را تولید کنیم در این راستا برای انتخاب شعر صحبت می کردیم که علاوه بر انتخاب اشعاری از مرحوم هوشنگ ابتهاج به اشعار مولانا رسیدیم . البته آنچه تا امروز عمدتا از مولانا در موسیقی معرفی شده عموما برداشت هایی موسیقایی برگرفته از موسیقی های منطقه کردستان و موسیقی صوفیانه بوده اما ما می خواستیم فضای جدیدی را در این زمینه تجریه کنیم که خوشبختانه با همراهی مهران اکرمی و کیوان رستگاری شرایط متفاوتی به وجود آمد که نتیجه اش آلبوم «مولانا تا سایه» شد.

کیوان رستگاری خواننده و تهیه کننده آلبوم «مولانا تا سایه» نیز در این مراسم با قرائت متنی گفت: موسیقی نواحی ایران هرکدام به داستان که نه ، بلکه به واقعیت هایی تاریخی گره می خورد که پشت هر نت آن دردهای زیادی است که بغض ها را می سوزاند و باید شنید و خواند گریست که در این سرزمین چه داستان هایی گذشته است. در این راه ترانه های ما نیز دربرگیرنده نکات متعددی است که می تواند از دریچه موسیقی وارد فضاهای متفاوتی شود. ما هم وظیفه داریم که به فرزندانمان این ارزش ها را یاد بدهیم و نشان دهیم که می توان براساس این ترانه ها و موسیقی ها ملودی های متفاوت جدیدی خلق کرد . مسیری که در این آلبوم به واسطه حضور پیروز ارجمند انجام شد و با عشقی که دراین کارداشت همراه با مهران اکرمی اشعار مولانا و ابتهاج را با موسیقی ممزوج کردند.

وی افزود: براین باورم نیاکان من و شما ، ما را ستایش خواهند کرد که تلاش داشتیم چنین آثاری را با الهام و استفاده از بزرگان ادبیات ایران به جامعه نشان دهیم. نوشته ها و آثاری که بوی انسانیت می دهند و می تواند ویژگی های متفاوتی داشته باشند که امیدوارم مورد توجه نیز قرار گیرد.

دسترسی به ذات هستی در آلودگی فضاهای نشانه ای

دکتر حمید شهیری؛ استاد تمام دانشگاه تربیت مدرس در حوزه نشانه-معنا شناسی نیز در بخش دیگری از این مراسم اظهار کرد رابطه موسیقی و انسان در حوزه های معناشناسی دربرگیرنده نکاتی است که می توانیم پیرامون آن به قصه ها و داستان های زیادی اشاره کرد.

وی افزود: ما انسان ها آن قدر در زندگی خودمان درگیر و زندانی ساختارهای نشانه ای هستیم که ما را از جانمان دور می کنند و باعث می شوند بین ما و جوهره انسان فاصله ایجاد شود. موضوعی که ما را از اصل پدیده هم دور می کند. آن چه که معصومیت را لکه دار می کند فضاهای نشانه ای هستند که جوهره آدمی را آلوده می کند. بنابراین تن ما به این ترتیب تن ابزاری و تن ابژه ای است که متاسفانه دریچه وجودی خود را گم کرده است ؛ یعنی اتفاقی که در جهان بشری افتاده این است که انسان ها دریچه وجودی خود را بسته اند. پس حالا که چنین است باید چه کنیم ؟ به اعتقاد من یکی از راه کارها راهکار رجوع به مولانا و موسیقی است. در این مجال موسیقی به کمک می آید تا در آلودگی فضاهای نشانه ای اجازه دسترسی به ذات هستی داشته باشیم.

این استاد دانشگاه بیان کرد: من اعتقاد دارم، این پرده دود اندود با موسیقی و مولانا به کنار می رود که از پس پرده نور را ببینیم. موسیقی وجه مادی را می گیرد و معصومیت زبانی را به نشانه برمی گرداند و در یک مولفه شنیداری انسان سیستم اعصاب را همراهی می کند و بعد از برداشتن کنترل های نشانه ای روزنه ای را ایحاد می کند که نهایت آن روشنی و نور است.

وی در بخش دیگری از صحبت های خود ضمن ارائه توضیحاتی مشروح درباره آنچه بین رابطه موسیقی و مولانا مطرح می شود،توضیح داد: موسیقی نه در قالب کمی که در قالب کیفی عمل می کند و این فضایی برای به آغوش کشیدن جان و جوهره انسانی است. اینجاست که مولانا به وجود می آید و با موسیقی به وجود انسانی کمک می کند ؛ البته موسیقی مربوط به مولانا دربرگیرنده فضای خاصی است که با موسیقی های دیگر فرق می کند. موسیقی مربوط به مولانا کمک می کند که ما به فضای امتزاح نزدیک شویم. مسیری که به اعتقاد من در آلبوم «مولانا تا سایه» وجود دارد و می تواند از جهات مختلف مورد کنکاش و بررسی قرار گیرد.

پس از صحبت های شهیری قطعاتی منتخب از آلبوم «مولا تا سایه» برای مخاطبان اجرا شده و پس از آن نیز مهمانان شرکت کننده در قالبی نمادین ، تابلوی آیین رونمایی این پروژه موسیقایی را امضا کردند.

«من نه چنانم که تویی» با شعر مولانا، «مطرب مهتاب رو» با شعر مولانا، «معشوقه به سامان شد» با شعر مولانا، «صورتگر نقاش» با شعر مولانا، «عید نو» با شعرمولانا، «ای عشق» با شعر هوشنگ ابتهاج، «ای عاشقان» با شعر مولانا، «مژده بده» با شعر ابتهاج از جمله قطعاتی هستند که در این آلبوم گنجانده شده‌اند.

کیوان رستگاری تهیه‌کننده و خواننده، پیروز ارجمند آهنگساز، مدیر تولید و هنری، نیما جوان (نشر و پخش جوان) به عنوان ناشر ، علی جعفری پویان، بردیا کیارس، سینا جهان آبادی، امین غفاری، تینا جامه گرمی، حامد کرمانی، علیرضا دریایی نوازندگان ویولن، فیلیپ اگنس نوازنده ویولن مهمان، علی جعفری پویان، میلاد عالمی، علیرضا دریایی، میثم مروستی نوازندگان ویولا، کریم قربانی نوازنده ویولنسل، علیرضا دریایی نوازنده کمانچه، بابک ریاحی پور نوازنده گیتاربیس، درشن آنند نوازنده طبلا، علی جمالی نوازنده تارآذری و گیتار الکتریک، همایون نصیری، علی جمالی و کورش بزرگ پور نوازندگان پرکاشن، مهران اکرمی نوازنده سازهای الکترونیک، پیانو، طراحی، پروگرام، اجرای درامز و پرکاشن، فیروزویسانلو و علی جمالی نوازنده گیتار نایلون، آرین قیطاسی نوازنده ساکسفون، پریسا دلفانی هم‌خوان، صالح زند خواننده هم‌خوان، روح‌الله ملکوتی عکس، امید نیک‌بین، رضا اسدپور، سامان مهدوی، مهران احمدی صدابرداران، سامان مهدوی میکس و مسترینگ، حمید رضا کاشانی نقاشی خط و گرافیک، الهه تراکمه و محمدرضا محمدی گرافیست و طراحی جلد عوامل اجرایی این آلبوم که در استودیو«شهرصدای پارسیان»، استودیو «آکواریوم» و استودیوی«حوزه هنری کرمان» ضبط‌شده را تشکیل می‌دهند.

There are no comments yet


جدول فروش فیلم ها

عنوان
فروش (تومان)
  • تگزاس۳
    ۲۴۹/۰۱۴/۹۱۳/۴۰۰
  • زودپز
    ۱۷۱/۳۵۴/۰۳۵/۰۰۰
  • تمساح خونی
    ۱۶۸/۲۸۰/۴۲۷/۲۵۰
  • مست عشق
    ۱۲۰/۲۹۹/۷۲۰/۷۵۰
  • پول و پارتی
    ۹۰/۰۰۰/۳۵۴/۵۰۰
  • خجالت نکش 2
    ۸۶/۲۶۱/۰۰۹/۲۰۰
  • صبحانه با زرافه‌ها
    ۶۵/۳۲۳/۷۹۱/۵۰۰
  • سال گربه
    ۶۴/۶۰۶/۵۹۰/۰۰۰
  • ببعی قهرمان
    ۴۸/۱۴۲/۱۱۹/۵۰۰
  • قیف
    ۲۷/۰۲۷/۶۵۵/۱۰۰
  • مفت بر
    ۲۵/۵۹۴/۸۹۸/۶۰۰
  • قلب رقه
    ۱۴/۰۲۶/۷۲۶/۰۰۰
  • شهرگربه‌ها۲
    ۱۲/۳۹۲/۰۶۱/۵۰۰
  • شه‌سوار
    ۱۰/۶۱۵/۹۴۸/۵۰۰
  • باغ کیانوش
    ۶/۰٬۷۰/۷۸۴/۰۰۰
  • شنگول منگول
    ۱/۲۴۶/۰۲۷/۵۰۰
  • استاد
    ۹۹۲/۹۳۰/۰۰۰
  • سه‌جلد
    ۳۸۰/۷۹۰/۰۰۰
  • نبودنت
    ۲۴۸/۶۶۰/۰۰۰
  • شبگرد
    ۱۸۳/۳۵۰/۰۰۰