به گزارش خبرنگار تجسمی صبا، برگزاری نمایشگاه در همکاری با کیوریتورهاوهنرمندان جوان فرصتی است که با توجه به ریسک در مرحلهی فروش آثار، کمتر از طرف نهادهای فرهنگی مانند گالریها، ارائه میشود. بهناز امینی مدیر «باگالری» در طی فعالیت خود از سال ۱۳۹۹تاکنون به آثار هنرمندان مستعد در آغاز راه، توجه زیادی دارد. در پی برگزاری نمایشگاه گروهی «من او هستم» با موضوع تاثیرپذیری از آنچه ما را وادار به تغییر شکل و مسیر میکند، با بهناز امینی، مدیر «باگالری» به گفتگو نشستیم. تاسیس گالری «با» در گذر از معضلات ناشی از شیوع بیماری کرونا و مسایل اجتماعی رخ داده در نتیجه شروع دشواری را از سر گذرانده است. این گالری از ابتدای فعالیت تاکنون هر ماه به برگزاری نمایشگاههایی از هنر معاصر و به طور خاص آثار انتزاعی پرداخته است. اکنون درباره برگزاری نمایشگاههای «باگالری» و به طور خاص نمایشگاه «من، او هستم» با بهناز امینی به گفتگو نشستهایم.
٭٭٭در بین سه نمایشگاهی که در سال جاری برگزار کردهاید، دو نمایشگاه گروهی و در پی همکاری با یک کیوریتور شکل گرفته، آیا اینمسیر، رویکرد اصلی گالری خواهد بود؟
– رویکرد ما به این شکل نیست که بهطور مستقیم از جوانان حمایت کنیم اما در نمایشگاههایمان همواره جایگاهی را برای جوانان قائل هستیم. هدف ما حمایت از جوانانی است که کارهای قوی داشته باشند و مورد تأیید تیم پژوهشی ما قرار بگیرند و هدفشان از کار هنری فعالیت حرفهای در این رشته باشد. خیلی از گالریها ممکن است توجهی به این هنرمندان جوان نداشته باشند ولی هدف ما این است که کارهای این گروه از هنرمندان جوان هم بررسی شود و بعد از این بررسی به این نتیجه برسیم که آیا نمایشگاهی از آثارشان برگزار میکنیم یا نه.
٭٭٭کمی از نمایشگاه کنونی«من، او هستم» صحبت کنید. این نمایشگاه چگونه شکل گرفت؟ پیشنهاد از طرف شما بود یا کیوریتور؟
– رویکردی که در گالری داریم هم برپایی نمایشگاه گروهی است و هم انفرادی. در نمایشگاههای گروهی ممکن است هم ما هنرمندان را انتخاب و آثارشان را نمایش دهیم و یا آثار توسط کیوریتورها انتخاب شوند. در مورد همکاری با کیوریتورها هم ما همواره فعالیت آنها را بررسی میکنیم تا ببینیم که کارنامهی کاری یا هنرمندان مورد نظرشان با شیوه و خط مشی گالری همسو هست یا نه. در مواردی که آثار برای نمایش گروهی کم باشد ما آثاری را از هنرمندان گالری به کیوریتور پیشنهاد میکنیم. مثل نمایشگاه «من او هستم» که آثاری از تعدادی از هنرمندان گالری اضافه شدند. در این نمایشگاه تمرکز بر این بود که بیشتر آثار را کیوریتور انتخاب کند و تنها یکی از هنرمندان نمایشگاه را گالری به کیوریتور پیشنهاد داد و ایشان پذیرفت.
٭٭٭ به نظر میرسد که نمایشگاه کنونی گالری رویکردی انتقادی دارد؛ این رویکرد نشانگر علاقهی خودتان هم هست؟
-این نمایشگاه با علایق خود من و گالری خیلی همسوست.
٭٭٭ روند کاریتان با کیوریتورها چگونه است؟ چگونه آنها را برای همکاری انتخاب میکنید؟
– روند کار ما در مورد همکاری با هنرمند یا کیوریتو بهطور کلی به این شکل است که یا خود هنرمند مستقیم با ما تماس میگیرد و یا این همکاری از طریق کیوریتورها ممکن میشود. معمولاً کیوریتورها فقط یک هنرمند را به ما معرفی نمیکنند؛ آنها نمایشگاهی را استیتمنتی واحد طراحی میکنند و هنرمندانی را بر اساس روندی که در ذهن داشته انتخاب میکند. گالری هم آثار را میبیند و در نهایت آثاری انتخاب میشوند که مورد تأیید گالری هم باشند.
هنرمندان یا کیوریتورها پیشنهادشان را به صورت یک پروپوزال ارسال میکنند. اگر نمایشگاه مورد تأیید ما قرار بگیرد، طبق زمانبندی که برای نمایشگاههایمان داریم زمانی را برایشان در نظر میگیریم و بر اساس آن به هنرمند یا کیوریتور اعلام میکنیم.
٭٭٭دربارهی برنامههای بعدی گالری صحبت کنید؛ چه رویکردی برای پیشبرد برنامههای گالری دارید؟
– چیزی که برای ما مهم است، این است که ما هر سال بنوانیم نمایشگاههای بهتری برگزار کنیم. هر زمان که نمایشگاهی به پایان میرسد سعی میکنیم که نمایشگاه بعدی قویتر و بهتر باشد که میتواند شامل توانمندی هنرمند یا توانایی اجرایی او باشد. سعی میکنیم که مجموع همهی این عناصر رو به جلو باشد. نکتهی دیگر که اهمیت دارد، تداوم کار گالری است. امیدوارم با وجود همهی معضلات که برای همهمان رخ میدهد گالری ما همواره برای حمایت از هنر در حال برگزاری نمایشگاه باشد؛ چه در زمینهی حمایت از هنرمندان جوان و چه در نمایش آثار پیشکسوتان.
شهرزاد رویائی
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است