به گزارش خبرنگار فرهنگی صبا، آیین پاسداشت روز قلم، آیین تجلیل از برگزیدگان بیست و دومین جشنواره ادبی « قلم زرین» در کتابخانه مرکزی پارک شهر برگزار شد.
یاسر احمدوند معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مهدی رمضانی، دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور، علی رمضانی، مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران، راضیه تجار، رئیس انجمن قلم ایران، جواد کامور بخشایش، دبیر و داوران این جشنواره حاضران در مراسم امروز بودند.
در ابتدای برنامه بیانیه پایانی جشنواره قرائت شد:
در بیانیه پایانی این جشنواره ضمن متعهد خواندن و تمجید از قلم هایی که در این زمانه از ظلم و جنایت و ستم و خون از مظلومیت غزه و فلسطین نوشته اند، آمده است: قلم می تواند متبلور کننده ظلم ظالمان و مظلومیت مظلومان باشد و خود را برای انسانیت انسان فدا نماید. و همین قلم است که میتواند پیامآور آزادی و عدالت باشد و جهان را به عدالت و راستی سوق دهد. در ادامه بیانیه آمده است: امروز گرد هم آمدهایم تا درباره قلم و بارقههای آن سخن بگوییم و درباره هنر و ادبیات متعهد حرف بزنیم. چه خرسندیم از این که در این دوره از جشنواره قلم زرین هم با اندیشههای نابی که از قلمهای متعهد جوشیدهاند بیشتر آشنایی یابیم و این آثار ارزشمند را به جامعۀ امروز و فردا معرفی کنیم.
در پایان این بیانیه با معرفی ۵ کارگروه جشنواره، در بخش های شعر بزرگسال، داستان بزرگسال، شعر کودک و نوجوان، داستان کودک و نوجوان و نقد و پژوهش های ادبی، داوران هر بخش نیز به تفکیک اعلام شدند.
راضیه تجار نویسنده و دبیر انجمن قلم توضیح داد: تولد این جشنواره به سال ۸۱ برگشته ین مدت طولانی نشان از برومند شدن جشنواره دارد. این جشنواره به نوبه خود یکی از معتبرترینها بوده و آثار برگزیده مورد توجه دیگران قرار گرفته اعتبار خود را حفظ کرده و نامشان در آثار مانا میدرخشد.
محمدرضا سرشار نویسنده دومین سخنران برنامه در این نشست گفت: این جشنواره همیشه همزمان با روز قلم ۱۴ تیرماه برگزار میشد اما این بار به ۱۳ تیرماه تغییر زمانی داد و جزو اولین بارهاست که این اتفاق رخ می دهد.
او همچنین به مشکلات برگزاری جشنواره ها اشاره کرد و گفت: در شرایطی که استقبال از کتاب بسیار پایین است جشنواره ها خواه یا ناخواه باعث تقویت ادبیات و کتاب می شوند علی الخصوص در بحث مالی کمک شایانی به نویسنده ها میکند.
سرشار اضافه کرد: تنها مشکلی که در جشنواره های خصوصی مطرح است عدم تداوم آنهاست، پیش از این وزارت ارشاد کمک هایی به این جشنواره ها میکرد اما از یک زمانی به بعد که کمک ها اتمام یافت این فستیوال ها نیز پایان یافتند.
این نویسنده ادامه داد: از طرفی دیگر جشنواره های دولتی مطرح هستند و اعتباری نیز دارند اما متاسفانه با تغییر دولت ها روال تغییر می کند و به حاشیه کشیده می شود،از دید من جشنواره ادبی معتبر آن است که هیئت امنای با معیار محکم و قطعی داشته باشد که با تغییر دولتها سلایق تغییر نکند.
در ادامه برنامه آیین تجلیل از حسین اسرافیلی صورت گرفت و لوح تقدیری توسط احمدوند تقدیم شد، اسرافیلی بعد از دریافت لوح گفت: من فقط وظیفه خود را به سرانجام رساندم و توقع تجلیل نداشتم تقاضای من از جوانان این است که این راه را ادامه دهند.
همچنین محدثی خراسانی و رضا اسماعیلی صحبت هایی درباره شخصیت والا و آثار بهنام اسرافیلی دقایقی به صحبت پرداختند.
سپس جواد کامور دبیر این برنامه نیز بیانیه هئیت داوران را قرائت کرد.
بعد از اتمام بیانیه، مهدی رمضانی دبیر نهاد کتابخانهها طی سخنانی گفت: تلاش ما بر این بوده که ادبیات و شعر را جدی پیگیری کرده و پیش ببریم، امیدوارم با حمایت دوستان این مهم را به نتیجه برسانیم.
رمضانی همچنین گفت: انجمن قلم یک ساختار مشخص و با هدف مشخص نیز شکل و رشد داشته است، این انجمن حتی اعضا و موسسانش نیز ظرفیت ارزشمندی در حوزه قلم هستند.
بعد از اتمام صحبتها اسامی برگزیدگان اعلام شد.
لیست برگزیدگان به شرح ذیل است:
بخش داستان بزرگسال : ماه و بلوط؛ محسن مؤمنی شریف؛ انتشارات سوره مهر
گروه شعر بزرگسال: شام اود؛ علیرضا قزوه؛ شاعران پارسیزبان
شعر کودک و نوجوان: بهار از کوچ برگشت؛ بابک نیکطلب؛ انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان
داستان کودک و نوجوان: پاککن جادویی؛ زهرا اخلاقی؛ انتشارات جمکران/ آتش در آشیانه آزاده؛ رویا منوچهری؛ انتشارات قدیانی
بخش پژوهش: واکاوی پدیده روسپیگری در رمانهای فارسی دورۀ پهلوی؛ کامران پارسینژاد؛ انتشارات صاد
There are no comments yet