به گزارش صبا ، شماره ۲۵۷ ماهنامه فیلمنامه نویسی فیلمنگار ویژه تیرماه ۱۴۰۳ منتشر شد. در ابتدای بخش سینمای ایران، دو گزارش درباره نشست نقد و بررسی کتاب «اخلاق و درام» و نشست «جهان بوردول» در دانشگاه سوره تهران را می خوانیم.
در ادامه سیناپس فیلمهای عطرآلود و خجالت نکش۲ آمده و سپس نقد و تحلیلهایی که نویسندگان مجله درباره این آثار نوشته اند. دو مصاحبه خواندنی نیز با فرهاد توحیدی و رضا مقصودی فیلمنامه نویسان «مست عشق» و «خجالت نکش ۲» انجام شده است.
پرونده موضوعی این شماره به پیتر جکسون یکی از نویسندگان بزرگ سینمای معاصر اختصاص دارد که شامل مطالب خواندنی و متنوعی است از جمله: اسرار نگارش فیلمنامه موفق سه گانه ارباب حلقه ها از زبان پیتر جکسون، چگونه ارباب حلقه ها به شما می آموزد مقدمه ای بدون نقص خلق کنید، آموزشی برای داستان سرایی عالی با مطالعه موردی کینگ کنگ، عظمت و شکوه داستانگویی حماسی در فیلمنامه نویسی آثار پیتر جکسون، چطور با الهام از نویسندگی پیتر جکسون و همکارانش، یک صحنه ماندگار بنویسیم؟ و…
بخش سینمای جهان با سیناپس پسر و مرغ ماهیخوار، وانکا و شر وجود ندارد آغاز می شود و با نقد و گفتوگوهایی با خالقان این آثار ادامه می یابد.
در صفحه «تجربه های پراکنده» نیز توصیه های اد سولومون برای تازه کارها درباره فیلمنامه نویسی را می خوانیم.
فیلمنامه کامل این شماره به «پرستیژ» نوشته کریستوفر نولان و جاناتان نولان اختصاص دارد که توسط سهند زرشکیان به فارسی برگردانده شده است. یادداشت مترجم، سکانس برگزیده، یک نقد و گفتوگویی درباره ساختار این فیلمنامه، مطالب پایانی شماره تیرماه است.
«فیلمنگار» به صاحب امتیازی بنیاد سینمایی فارابی منتشر می شود. علاقهمندان میتوانند برای تهیه این شماره و استفاده از مطالب شمارههای قبلی مجله به سایت www.filmnegar.ir مراجعه کنند.
There are no comments yet