لیلی گلستان مدیر گالری گلستان در گفتگو با خبرنگار هنرهای تجسمی صبا درباره موضوع پیشنهادی سازمان امور مالیاتی برای حذف بخشودگی مالیاتی فعالیت های فرهنگ و هنری و اثراتی که قانونی شدن این پیشنهاد بر جامعه گالری دارن کشور خواهد داشت، توضیح داد: با توجه به اتفاقاتی که این روزها در کشور رخ می دهد، ارائه این پیشنهاد در زمان بسیار بدی صورت گرفته است. اگر این تصمیم در زمان رونق فعالیت های فرهنگی و هنری رخ می داد، قابل پذیرش بود به این دلیل که گالری ها آن زمان درآمدزایی خوبی داشتند و مالیات آن را هم می توانستند به دولت پرداخت کنند، اما در حال حاضر بدترین زمان برای گالری داران است.
گالری ها در دو ماه اخیر فروش نداشته اند
وی با اشاره به وضعیت نامناسب فروش آثار هنری در گالری ها تأکید کرد: من ۳۱ سال است که گالری دار هستم و طی دو ماه اخیر، بدترین دوران فعالیت گالری داری من از نظر فروش آثار بوده است و این پیشنهاد برای حذف بخشودگی مالیاتی هم دقیقاً در زمانی ارائه شده است که گالری های ایران هیچ فروشی ندارند.
گلستان با بیان این که خیلی کم اتفاق افتاده که نمایشگاه های برگزار شده در گالری گلستان، فروشی نداشته باشد، تصریح کرد: در این دو ماه اخیر، نمایشگاه هایی که برگزار کرده ام، فقط دو بار فروش داشته و تقریباً تمام نمایشگاه ها به ویژه در این دو ماه اخیر هیچ فروشی نداشته است. بنابراین وقتی گالری گلستان که زمانی پرفروش ترین گالری تهران بوده است به فروش نرفتن آثار معترض است، باید دید که مابقی گالری هایی که تازه کارشان را شروع کرده و چندان هم موفق نبوده اند، امروز چه وضعیتی دارند و چگونه می توانند از پس اجاره های گالری و حقوق کارمندان خود برآیند.
اجرایی شدن حذف بخشودگی مالیاتی منجر به تعطیلی گالری های فعال خواهد شد
این مترجم و گالری دار با اعلام مخالفت نسبت به قانونی شدن این پیشنهاد تصریح کرد: اگر این پیشنهاد به مرحله اجرای قانونی برسد، به اقتصاد هنر ایران لطمه وارد خواهد شد.
لیلی گلستان درباره سرنوشت گالری گلستان در صورت قانونی شدن چنین پیشنهادی گفت: من هفته پیش با چند نفر از گالری داران تهران جلسه ای داشتم که همه آنها اعلام کردند که اگر چنین تصمیمی به شکل قانونی اجرایی شود، ما گالری های خودمان را تعطیل می کنیم و من هم اگر چنین قانونی اجرایی شود، قطعا گالری گلستان را تعطیل خواهم کرد.
ارائه پیشنهاد حذف بخشودگی مالیاتی در بدترین زمان ممکن
وی با اشاره به وضعیت دشوار اقتصادی مردم در این روزها بیان کرد: مردم در وضعیتی قرار دارند که پولی برای خرید آثار هنری ندارند و مسئولان نیز در بدترین زمان ممکن به سراغ چنین پیشنهادی رفته اند.
گلستان درباره راهکار حل این موضوع اظهار کرد: ما به جز انتشار بیانیه و اعلام اعتراض کار دیگری نمی توانیم بکنیم. مرکز هنرهای تجسمی وزارت ارشاد نیز قرار بود که با گردآوری امضا از گالری ها، نسبت به این موضوع اعتراض کند که از سرنوشت آن خبر ندارم اما به نظر من همه گالری ها باید برای اعتراض نسبت به این پیشنهاد با هم هماهنگ و متحد باشند.
مدیر گالری گلستان در پایان درباره پیش بینی خود از احتمال قانونی شدن این پیشنهاد اظهار کرد: من فکر نمی کنم این اعتراض ها به نتیجه برسد، چون دولت نیازمند درآمد و پول است و تلاش خود را می کند که این درآمدزایی را داشته باشد. من همیشه آدم مثبت و خوشبینی بودم ولی حدودا دو ماه است که بسیار بدبین و منفی نگر شده ام و حالا هم به نظر من این اعتراضات به نتیجه نمی رسد.
سازمان امور مالیاتی هفته گذشته «پیشنویس لایحه اصلاح برخی قوانین و مقررات مالیاتی» را منتشر کرد که لغو معافیت مالیاتی همه فعالیتهای فرهنگی-هنری در حوزههای انتشارات، تئاتر، سینما، موسیقی و هنرهای تجسمی، یکی از موضوعات این پیش نویس است. گفته می شود که قرار است این پیش نویس به صورت لایحه همراه با لایحه بودجه سال آینده به مجلس شورای اسلامی ارائه شود.
انتهای پیام/
There are no comments yet