به گزارش خبرنگار فرهنگ و رسانه صبا، حمیدرضا عاطفی کارشناس رسانه، پژوهشگر و معاون اجرایی خانه موسیقی در یادداشتی درباره کارگروه فرهنگ و کمیته معرفی گزینه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت چهاردهم نوشت. متن این یادداشت به شرح زیر است:
تقریبا چند دهه است که جمله ی تکراری «در این برهه حساس» و «در این شرایط خطیر» را می شنویم و میخوانیم اما به جرات میتوان گفت که به واقع هیچکدام از آن شرایط و آن برههها به اندازه برهه کنونی خاص و خطیر نبوده است چرا که کارشناسان معتقدند اگر این دولت نتواند کاری بکند کارستان، کشور با بحرانهای غیر قابل حل مواجه خواهد شد.
بدون شک زیربنای هر اقدام و فعالیتی در تمامی بخش ها موضوع فرهنگ است! یعنی اگر فرهنگ غنی و قوی باشد، همه مشکلات راحتتر و سریعتر حل و فصل میشود.
انتخابات اخیر و درصد مشارکت و رای نامزد برتر و تعداد موافقان و مخالفان و دیگر زوایای موجود، مورد بحث و تحلیل این نوشتار نیست چرا که بارها و بارها درباره آن نوشتند و گفتند و خواهند گفت؛ در این مجال بهتر است نگاهی گذرا داشته باشیم به مقدمات اجرایی برای تشکیل دولت…
موضوع تشکیل کارگروه برای انتخاب افراد اصلح و متخصص برای تصدی پستهای وزارتی، فینفسه کاریست صواب و ارزشمند و باید آن را قدر دانست و برای این اقدام خوب و شفافسازی رئیس جمهور منتخب و تیم همراه درود فرستاد و دستمریزاد گفت. هرچند که ممکن است در این مسیر نکات و موارد ضعفی هم وجود داشته باشد اما میتوان با انتقاد سازنده متولیان امر را آگاه ساخت و آنها را به مسیردرست هدایت کرد.
برای مثال امتیاز دادن به جنسیت و یا مذهب و یا قومیت فقط به دلیل موارد ذکر شده نمیتواند گرهی از مشکلات باز کند و اتفاقا برعکس میتواند آسیبزا و پرخطر هم باشد و ما باید حواسمان باشد که اینبار از آنسوی بام نیفتیم.
بله؛ اگر در شرایط مساوی از نظر تخصص، تجربه، کارآمدی، توانایی و قابلیت دو یا چند نفر برابر بودند آنگاه میتوان در بین آنها اولویت را به موارد ذکر شده داد.
اما گذشته از این موارد، مهمترین نکته موجود فعلی، رویت نام برخی افراد در کارگروهها و حتی در بین گزینهها (در اینجا هدف پروسه انتخاب برای پست وزارت فرهنگ و ارشاد است) است که تقریبا عجیب غریب مینماید.
به نظر میرسد پیشنیاز تشکیل کارگروهها، تشکیل هیئت شناخت و تحقیق و تفحص برای انتخاب افراد واجد شرایط است … چگونه نام شخصی که کارنامه فعالیتش در دولت دوازدهم اظهرمنالشمس است و همگان میدانند که این آقا چه قدر به اصناف بیتوجه بوده و تمامی افتخارش پرهیز از مشورت با خبرگان و برجستگان فرهنگی و هنری بوده، وجود دارد؟!!
نگارنده چند هفته پیش (بین مرحله اول و دوم انتخابات) در جمع فرهنگیان به آقای پزشکیان یادآور شد که قبل از تشکیل دولت دوازدهم بسیاری از هنرمندان و موسیقیدانان در حمایت از نامزد موردنظر فعالیت کردند و بعد از پیروزی متاسفانه دولت مذکور کمترین مشورتی برای انتخاب وزیر ارشاد و مدیران فرهنگی با اصناف (خانههای هنر) انجام نداد! در ادامه با تاکید از آقای پزشکیان سوال شد آیا شما نیز بعد از پیروزی چنین رویهای خواهید داشت؟
خوشبختانه تاکنون مشخص شده است که رئیس جمهور منتخب دستکم با دعوت از نمایندگان اصناف و افراد مختلف در حوزههای گوناگون، کارگروهی برای انتخاب بهترینها تشکیل داده است اما باید متذکر شد و بلکه هشدار داد که این اقدام به مثابه شرط لازم است اما «قطعا کافی نیست».
برای انتخاب افراد شایسته بهویژه برای آن دسته از اشخاصی که امتحان خود را پس دادهاند، باید پرسوجو کرد و حتما از صنف فرهنگی و هنری (برای تصدی وزارت ارشاد) مشورت گرفت که آیا میتوان این شخص یا اشخاص را به عنوان گزینه پذیرفت یا نه؟
وقتی برای گزینه و دعوت از افراد یرای شرکت در کارگروهها هیچ مشورتی صورت نمیگیرد، آیا نباید نسبت به انتخاب گزینه اصلی و انتخاب وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مسیری غیر از آنچه نشان داده میشود، نگران بود؟
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است