به گزارش خبرنگار سینما صبا، سمیه سنقری- طراح مد و طراح لباس سینما در یادداشتی درباره ضرورت توجه طراحی لباس سینمای ایران به استانداردهای جهانی نوشت. متن این یادداشت به شرح زیر است:
شرکت در جشنوارههای خارجی بر روند طراحی لباسهای ایرانی چه در سطح جامعه و چه در آثار سینمایی و تلویزیونی تاثیر مطلوب و توسعه دهنده خواهد داشت.
طراحی لباس در آثار سینمایی نقش یک تابلو نقاشی در یک گالری را دارد و بیانگر روح و حس صحنه و بازیگر است، بهطوری که کارگردانان موفق همیشه از آثار طراحان لباس به عنوان جلا دهنده کار خود در آثارشان استفاده میکنند و با رنگ و لعاب مناسب به بخش لباس بازیگران القاکننده حس و حال بازیگر در سکانس های خود هستند.
میتوان به این نکته توجه کرد که به جز کسانی که دنبال مدلسازی و پیروی از تیپ و لباس هنرپیشهها در جامعه هستند و در این بخش هنری با دو گروه از مخاطبان و کارگردانان و تهیه کنندگان روبهرو هستیم.
یک بخش کسانی که دنبال تأثیرگذاری لباس هنرپیشه بر روی نقش او و تاثیرش بر دید مخاطب و جلبنظر بیننده میگردند و به جنس و قیمت آن، کاری ندارند و زیبایی کار برایشان مقدمتر از هر چیز دیگر است
بخش دوم کسانی هستند که دنبال کارهای خاص و به اصطلاح تک برای بازیگرانشان میگردند و در این مواقع باید با همفکری طراحان لباس کاری ایدهآل را به جامعه مخاطبان تقدیم کنند.
بیراه نخواهد بود بدانیم که تهیهکنندگان و کارگردانان مختلف و با دیدگاههای متفاوت طرفدار لباسهای خاص و گاهی متفاوت برای بازیگران نقشهای آثارشان هستند که از یک سطح مالی و فرهنگی متوسط برخوردار باشند و در شرایط موجود، تعداد این افراد، هر روز کمتر میشود چرا که هزینههای تولید یک اثر سینمایی و تلویزیونی و مسایل اقتصادی صاحبان این آثار موجب شده تا قدرت مالی این گروه از افراد هنرمند برای تولید اثر خود کاهش یافته و به سختی امور مالی کار خود را بگذرانند اما نباید این امر را نادیده گرفت که یک پروژه خوب باید مورد حمایت مالی خود قرار گیرد تا فرهنگ و هنر این مملکت آسیب نبیند.
ناگفته نماند در شرایط امروز سینما ، غالبا پول در دست کسانی است که آشنایی چندانی با فرهنگ و نمادهای فرهنگی و طرحهای خاص در بخش لباس ندارند. آنها صرفا نگاه برندینگ را سرلوحه آثارشان میکنند و بِرَند بودن لباس بازیگران برایشان مهم و مقدم است نه چیز دیگر. متاسفانه این دیدگاه لطمه بزرگی به بخش لباس در سینما وارد کرده و دوری از فرهنگ ایران کهن را به همراه داشته است.
چند سالی است که کارگروه مد و لباس در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی راه اندازی شده است که قدم بسیار خوبی در ایجاد بستر مناسب مد و لباس در کشور محسوب میشود و در همین مسیر با برگزاری جشنوارههایی در زمینه مدلسازی ایرانی تاثیرات خوبی در جامعه شاهد بودهایم. در ادامه فعالیتهای انجام شده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شرکت در جشنوارههای بینالمللی برای طراحان لباس بر روند طراحی لباس پروژه های سینمایی تاثیر مثبت میگذارد. برای مثال در سالهای گذشته بعد از فیلمهای راه یافته به جشنوارههای مختلف و رفتن تعدادی از بازیگران ما به برنامههای مهم سینمایی در دنیا، طراحی لباس سینما جان تازه ای گرفت حتی بازیگران برای پوشش خود در جشنوارههای مختلف نظر طراحان لباس را جویا و شاهد رشد خوبی در این بخش شدیم.
طراحان لباس نیز باید برای پیشرفت این هنر و صنف در سینما آثاری را خلق کنند که فیلمهایی که وارد جشنوارههای بین المللی میشوند، این پتانسیل را داشته باشند که در بخش برترین طراحی لباس هم کاندیدا شوند و در این بخش هم منتخبانی از طراحان ایرانی داشته باشیم.
سمیه سنقری- طراح مد و طراح لباس سینما
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است