به گزارش خبرنگار سینما صبا، فیلم سینمایی «بی بدن» ساخته مرتضی علیزاده و نوشته کاظم دانشی، پس از نمایش در سینماهای ایران به شبکه نمایش خانگی آمده با موضوع بررسی پرونده قضائی غزاله شکور و آرمان عبدالعالی در دسترس مخاطبان قرارگرفته است.
در این اثر الناز شاکر دوست (سارا مقدم) و سروش صحت (بهروز مقدم) در نقش والدین ارغوان (مقتول) و پژمان جمشیدی (مهرداد بهمنش) و گلاره عباسی (شهره) هم در نقش والدین سروش (قاتل) با بازی مهراد روحیه و نوید پور فرج هم بهعنوان بازپرس پرونده ایفای نقش کردهاند.
این فیلم که بر اساس داستانی واقعی طراحی و ساختهشده همانند اسمش فاقد هرگونه بدنه داستانی قابلقبول است و تنها با اتکا به هنر بازیگران خود توانست فیلم را جلو ببرد در فیلم موارد گوناگونی از شک و تردیدها و سؤالات بیجواب بسیاری باقیمانده است که همینها باعث افت کیفی این اثر شده است؛
۱- پدر ارغوان چه کارایی دارد بهجز سد شدن بین همسرش و پدر قاتل و یا اصلاً این پدر چرا آنقدر از ماجرا پرت است که نمیداند دخترش چهکاری کرده و با نمایش یک فیلم در گوشی بهمنش از رقصیدن دخترش مبهوت میشود و امیدوار به اینکه او هنوز زنده است. شغل این پدر چیست که نرسیده با دخترش همکلام شود؟ در اکثر مواقع خود را مسئول این ماجرا میداند ولی در کل فیلم انسانی منفعل است چنانکه گویی بودونبودش تفاوتی ندارد.
۲- مادر ارغوان چرا موضوعات به این مهمی مثل رابطه دختر با یک پسر و یا رفتن به کویر و اتفاقات بعد از آن را از شوهرش مخفی کرده، چرا در زبالهها دنبال دخترش میگردد مگر کسی به او گفته دخترش آنجاست؟
۳- بازپرس شکوهی چرا درب خانه پدر سروش رفت و با او گلاویز شد کارکردش چیست؟ مگر قضات از قانون بیخبر هستند که سر خود بروند در خانه مردم و گلاویز شوند؟ این کار جرم است و یا در صحنه افتتاحیه که داشتند شخصی را اعدام میکردند و این قاضی جوان دنبال رضایت بود کارکردش چیست خوب همین دنبال بخشش بودن را در فیلم میگنجاند و نیازی به آن نیست.
۴- درصحنه زندان میبینیم که بهمنش به پسرش میگوید که قتل کار او بوده و از پسرش میخواهد فقط انکار کند؛ چرا به قاضی نگفت مگر پدری راضی میشود فرزندش را بهجای او بکشند مگر اینکه باران از زمین به آسمان ببارد تا پدری چنین کاری کند.
۵- نقش مادر قاتل بهجز گریه و التماس و وعده دادن به سروش چیست؟
۶- اما تیر آخر را جایی میزند که وان حمام را میکند و یک لکه خون به بزرگی یکبند انگشت تازه و قرمزرنگ روی دیواره کناری وان جایی که سیمان شده بود پیدا میکنند. این خون چگونه به آنجا نفوذ کرده و چرا پدر و پسر که کل حمام را شسته بودند آن را ندیدند، چرا وان را کندند و با خود به حال آوردند چرا دوربین را به داخل حمام نبردند؟
۷- اینهمه عناد و دشمنی با ارغوان سر چه بود از دوستش در دانشگاه که عکسهای شخصی او در کویر را پخش میکند، پدری که تماموقتش را سر کاری است که معلوم نیست شغلش چیست که برای خانواده و تنها فرزندش وقت ندارد، مادرش که اتفاقات را به شوهرش نمیگوید و مسبب تمام این گرفتاریهاست و سروشی که عاشقش بود ولی او را کشت و حتی کارمند مهدکودکی که مدیرش مادر ارغوان است ولی دارد به بهمنش کمک میکند، مگر چه اتفاقی افتاده و او چهکاری انجام داده است که همه دنبال نبودن او هستند.
۸- در فیلم روی فضای مجازی و مطبوعات زرد از سوی وکیل سروش و بهمنش مانورهای زیادی داده شد ولی دریغ از یک صحنه کوتاه از صفحهای در اینترنت و یا یک تیتر روزنامه اگر این فضا این مقدار مهم است چرا به بیننده نشان ندادید با حلوا حلوا گفتن که دهان شیرین نمیشود در سینما باید تصویر در کنار گفتگو باشد تا جذابیت بصری حاصل شود.
در کل ، فیلم سینمایی «بی بدن» بهعنوان ساخته اول سازندهاش درباره مسائل جامعه، تلاشی قابلتامل است اما از نظر سینمایی، آنچنانکه بایدوشاید نه یک درام موفق جنایی است و نه یک درام اجتماعی.
مهدی صالحی
There are no comments yet