به گزارش خبرنگار فرهنگ و میراث صبا؛ هگمتانه اخیرا به عنوان مصداقی از میراث فرهنگی ایران در سطح جهان ثبت شد و امروز ۱۵ مرداد ۱۴۰۳ علی دارابی معاون میراث فرهنگی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، احمد پاکتچی نماینده جمهوری اسلامی ایران در پاریس، عبدالرسول وطندوست، محمدحسن طالبیان، مصطفی پورعلی و علیرضا ایزدی مدیر کل دفتر ثبت آثار وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی داستان آن را در موزه ملی روایت کردند.
علی دارابی معاون میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی چنین گفت: امروزه ثبت جهانی دارای دستآوردهای مستقیم و غیر مستقیم و آشکار و نهان است. یکی از این دستآوردها اعتباربخشی جهانی است.
او افزود: فردی به من گفت که نه تنها هگمتانه، بلکه همه ایران باید ثبت جهانی شود.
معاون میراث فرهنگی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بیان کرد: ثبت جهانی میراث فرهنگی به دیپلماسی فرهنگی کمک میکند.
دارابی ادامه داد: حفاظت از اثر و ویزگیهای فرهنگی جامعه محلی یکی دیگر از دستاوردهای ثبت جهانی میراث فرهنگی است.
او گفت: توانمند کردن جوامع محلی میزبان آثار نیز دستاورد دیگر ثبت جهانی میراث فرهنگی به حساب میآید.
دارابی بیان کرد: ثبت جهانی اثر تازه اول کار است و پس از آن باید بیش از پیش برای حفاظت از آثار و روایتگری تلاش کنیم؛ در واقع آثار ثبت شده متعلق به تمام آحاد جامعه بشری هستند بنابراین همه سازمانها و نهادها باید برای حفاظت و روایتگری آنها تلاش کنند. وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تلاش میکند که از سازمان برنامه و بودجه برای حفاظت از میراث فرهنگی کمک بگیرد.
سپس علیرضا ایزدی مدیر کل دفتر ثبت آثار وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: فرهنگ در کشور ما معلوم است یعنی همه ما برای موفقیتهای قهرمانانی چون علی دایی و حسین رضا زاده دعا کردیم و خوشحال میشویم اما به موفقیت افرادی که در خط تقدم میراث فرهنگی تلاش میکنند، توجه چندانی نمیکنیم.
سپس احمد پاکتچی نماینده جمهوری اسلامی ایران در پاریس گفت: ما برای ثبت جهانی میراث فرهنگیمان مبارزه میکنیم؛ دمای بدن هر کدام از ۲۱ کشور عضو یونسکو با دمای بدن کشورهای دیگر فرق داشت و ما باید برخورد مناسب را با هر کدام از آنها میکردیم.
سپس محمدحسن طالبیان و عبدالرسول وطندوست کارشناسان میراث فرهنگی روند ثبت جهانی هگمتانه را مرور کردند.
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است