به گزارش خبرنگار فرهنگی صبا، نشست رسانهای دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور، مهدی رمضانی، با موضوع اقدامات و برنامههای نهاد کتابخانههای عمومی کشور، در سالن جلسات ستاد مرکزی نهاد کتابخانههای عمومی کشور برگزار شد.
در ابتدای نشست مهدی رمضانی گفت: تلاش کردیم توجه همکاران خود در سراسر کشور را به حوزه رسانه بیشتر کنیم به همین خاطر طی جلسات مختلف در استانها نشستهای زیادی برگزار کردیم.بعد از یک دوره مسئولیتی خدمت باید گزارشی از چیزی که تحویل گرفته و چیزی که در حال حاضر فراهم هست را توضیح دهیم.
او ادامه داد: یکی از اولویتهای ما در نهاد اصلاح قانون بود که خوشبختانه در کمیسیون فرهنگی پیش رفت منتها به خاطر تراکم موارد، فرصت مطرح شدن در صحن مجلس فراهم نشد، اما به ما قول اصلاح قانون داده شده است.
وی افزود: در شروع کار دولت ۲۶۸۰ کتابخانه نهادی داشتیم، که الان این تعداد به ۲۷۷۹ کتابخانه نهادی رسیده است. البته این روند ادامه دارد. همچنین تعداد کتابخانههای مستقل یا خصوصی ۲۴ تا بوده، که الان ۳۴ کتابخانه شده است. ما تقریباً پروژهای در کشور نداریم، که بالای ۵۰ درصد باشد و فعال نباشد. تمام پروژههای کتابخانههای مرکزی در سراسر کشور فعال هستند، که میتوان به کتابخانه مرکزی بندر عباس، کتابخانه مرکزی اراک، کتابخانه مرکزی رشت و … اشاره کرد. این پروژهها در مرز خاتمه عملیات عمرانی هستند.
رمضانی همچنین گفت: در ابتدای کار دولت تعداد کتابخانههای سیار به عدد ۳۰ هم نمیرسید و در حال حاضر این عدد تغییر و افزایش داشته است. دستور رئیس جمهمور شهید نیز اعطایچند صد کتابخانه سیار از سوی خودروسازان در اختیار نهاد کتابخانهها قرار بگیرد، تا مناطق روستایی، عشایری و حاشیه شهرها را تحت پوشش قرار دهد. توجه به فعالیتهای عشایری در این دوره جدی بود. ما چند جشنواره کتاب و عشایر در استانها در سراسر کشور داشتیم.
او تاکید کرد: راه اندازی جشنواره هدهدسفید، کتابخانهها، برنامه تلویزیونی ،توجه به گروههای خاص مثل نابینایان، ناشنوایان و سالمندان برایمان حایز اهمیت بود. تنوع طراحی این کتابخانهها با ایجاد فضاهای تعاملی و اتاق علم از اقدامات ما در این دوره بود.در حال حاضر ۶۰۰ محفل ادبی بزرگسال و صد محفل کودک و نوجوان در کشور فعال است و ذیل این محافل اتفاقات خوب تولید کتاب صورت گرفته است.
رمضانی اضافه کرد: ساختار نهاد نکته دیگری بود که دچار اشکال شد و پیگیری از معاونت حقوقی دولت صورت گرفت و ساختار نهاد در استانها تصویب شده که البته دوستان در اداره استخدامی معتقد هستند بخشی از فعالیتهای در نهاد کتابخانهها باید ذیل وزارت ارشاد صورت گیرد که شدنی نیست.
او ادامه داد: از آنجایی که یکی از اولویتهای نهاد شناساندن موقعیت کتابخانههای عمومی به دستگاههای کشور است در همین راستا انجمنی در نهاد شکل گرفته و همین باعث پیشرفتهایی صورت بگیرد.علاوه بر این فعالیتهای تخصصی کتابخانهای ما در این مدت رشد خیلی خوبی داشته که در مقایسه با سال ۱۴۰۳ در مباحثی مانند عضویت رشد عظیمی داشته است.
دبیرکل نهاد کتابخانهها همچنین گفت: اضافه بر این زیرساختهای جدیدی در زمینه فناوری اطلاعات برای دسترسی به کتابخانههای عمومی در نهاد شکل گرفته که عضوهای جدید به صورت مجازی با کدملی صورت میگیرد و عضو تازه اضافه شده به تمامی مخازن دسترسی دارد.
او تاکید کرد: در دولت سیزدهم با کمک و همکاری خیرین ۱۲ کتابخانه، ۲۶ زمین و همچنین ۱۰۴ ساختمان ساخته شده و همچنبن با کمک کمیته امداد در زمینه مشکلات اجتماعی مراکز مشاوره ای به مرحله اجرا رسید که قابل ستایش است.
این مدیرکل در پایان نیز گفت: همانطور که در جریان هستید ما حدود ۲۵۴ کسری کتابخانه عمومی از ۱۴۰۰ شهر داشتیم که جزو پروژه های ناتمام محسوب می شوند و این مسئله در هفته دولت تحقق پیدا خواهد کرد.
There are no comments yet