به گزارش صبا، در این دوره منیر فرمانفرماییان با اثری بدون عنوان به شیوه آیینه کاری، نقاشی پشت شیشه و گچ روی چوب مربوط به حدود دهه ۱۳۵۰ با برآورد ۱۰-۱۲ میلیارد تومان گرانترین هنرمند این دوره است. پس از او آیدین آغداشلو با تابلوی «تابستان، زمستان از مجموعه مغربیها» با بر آورد ۹ تا ۱۰ میلیارد و سپس رضا درخشانی با اثری تحت عنوان «روز و شب را میشمارم، روز و شب» با بر آورد ۸ تا ۹ میلیارد تومان جزو گران قیمتترین هنرمندان این مزایده هستند.
یکی از مشخصههای این دوره از حراج تهران، معرفی چهرههای تازه و عرضه آثار هنرمندان پیشرو جوان به عنوان بخش مغفول مانده مارکت هنر در قالب یک پیشنهاد هیجان انگیز به بازار رسمى هنر است که البته پیش از این هم در این حراج مسبوق به سابقه بوده ولی در این دوره به شکل پررنگی رسیده است. در این دوره فرصتی برای معرفی ۳۵ هنرمند برای اولینبار فراهم شده است؛ هنرمندانی همچون مهرداد فلاح، کسری گلرنگ، لادن بروجردی، رایکا میلانیان، رضا نصرتی، پریا فرخی، حسین خوش رفتار، مرتضی یزدانی، شیوا بابایی، علی بیگی پرست، کیوان بیرانوند، نسیم حسن بخشان، علیرضا جدی، سوده داود، محمدمهدی طباطبایی، محمد مستان دهی، علیرضا روح الامینی، آناهیتا قاسم خانی، حسین مرکزی، مانی مهرزاد، مرتضی فتوحی لاسیبی، مسعود اصلانی، مینا غازیانی، ساسان نصیری، آوین فرهادی، ساناز دزفولیان، سارا عباسیان، امید خاکباز، یادگار خیام، فرهاد فزونی، شهروز صدر، پویا رضی، رسول اولیازاده، ملینا قائمی اردکانی و جلال الدین سلطان کاشفی.
از اتفاقات جالب این این دوره از حراج تهران عرضه آثار یک استاد و شاگرد در کنار هم در قالب یک مزایده است. زنده یاد صادق تبریزی پایهگذار نقاشیخط در ایران و از پیشگامان مکتب «سقاخانه» در این حراج با تابلویی بدون عنوان که یک آکریلیک روی بوم در ابعاد ۵۵×۷۵ سانتیمتر متعلق به ۱۳۶۱ است حضوری چشمگیر دارد. برآورد قیمت این اثر که دو سوار را به تصویر میکشد، ۲-۳ میلیارد تومان است. شاگرد او مهرداد فلاح (متولد ۱۳۵۴) نیز که نقاشی را در ابتدا نزد تبریزی آغاز نمود و سپس آن را در مکتب استادانی چون عربعلی شروه، بهروز گلزاری، بیوک احمری، عباس بلوکیفر و جمشید سماواتیان به کمال رساند؛ با اثری بدون عنوان از مجموعه «خروس نشان» شرکت دارد. این تابلو سال ۱۳۹۵ با ترکیب مواد و ورق طلا روی بوم در ابعاد ۸۶×۱۴۰ سانتیمتر اجرا شده و بر آورد آن ۵۰ تا ۷۰ میلیون تومان است.
زنده یاد تبریزی زمستان سال ۹۶ در سن ۷۹ سالگی در لندن درگذشت. تبریزی نخستین بار در سال ۱۳۳۸ نقاشی خط را روی یک پنل سرامیکی کار کرد و به گواه برخی کارشناسان و منتقدان کار این هنرمند روی این پنل سرامیکی، نخستین اثر نقاشی خط است که کلماتش به قصد خوانده شدن نوشته نشده است. تبریزی اوایل دهه ۱۳۴۰ نزد استاد علی اکبر کاوه خوشنویسی را فراگرفت و پس از آن همزمان با رواج مکتب سقاخانه در میان شماری از هنرمندان، به سبک نقاشی- خط روی آورد. او در کنار پرویز تناولی، حسین زندهرودی، فرامرز پیلارام، مسعود عربشاهی و منصور قندریز از پیشگامان مکتب سقاخانه است؛ مکتبی که ریشه در مکتبهای قدیمی و میراث فرهنگی ایران داشت و قرار بود پلی میان سنت و دنیای نو بنا کند. آخرین نمایشگاه خارجی این هنرمند ایرانی در سال ۱۳۹۱ همزمان با «هفته هنری جهان اسلام» در گالری ۸ لندن برپا شد که بازتابهای متفاوتی داشت. تبریزی طی ۵۰ سال لااقل ۳۰ نمایشگاه مهم انفرادی و گروهی برپا کرد.
گفتنی است نمایش آثار حراج بیست و یکم چهارشنبه ۱۸ و پنجشنبه ۱۹ مهر ماه ۱۴۰۳ از ساعت ۱۱ الی ۲۱ در هتل پارسیان آزادی و پایان مزایده جمعه ۲۰ مهر ماه ۱۴۰۳ از ساعت ۱۸ خواهد بود.
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است