به گزارش صبا، حسین کیانی طادی، مدیر و رئیس مرکز سفیرفیلم در آیین بزرگداشت امیرسرتیپ عطاءالله بازرگان و رونمایی از مستند «بمبها میآیند» که با حضور جمعی از فرماندهان نیروی هوایی و پدافند کشور در تماشاخانه مهر حوزه هنری برگزار شد، گفت: حس میکنم مقابل تاریخ شفاهی جنگ ایستادهام و صحبت در برابر این چهرهها که من و همنسلهایم به آنها مدیون هستیم، سخت است. سلام میکنم بر رستممسلکان و تشکر میکنم از این حضور ارزشمند و افتخاری که برای سفیرفیلم حاصل شد.
وی با ذکر جملهای از شهید آوینی عنوان کرد: اگر انقلاب اسلامی هیچ دستاوردی نداشت جز پرورش انسانهایی مثل آقای بازرگان، همین یک دستاورد کافی بود تا به آن افتخار کنیم و همین یک جمله کافی است.
پس از این حسین بازرگان، فرزند سرتیب عطاءالله بازرگان که به واسطه بیماری نتوانست روی سن بیاید، روی صحنه آمد و ضمن خیر مقدم به فرماندهان دفاع مقدس حاضر در مجلس گفت: ۵۰ سال سربازی و شرافت از مبارزات سیاسی، ساواک، زندانهای متعدد، چوبه اعدام، انقلاب، دادگاه لاهه، جنگ و جهاد و تحقیق و توسعه در جهت اعتلای پرچم جمهوری اسلامی توسط عطاءالله بازرگان انجام شدهاست تا آنکه پنجه بیماری به او چنگ زد و امروز من به نیابت از او اینجا هستم.
وی افزود: از طرف پدرم از پرستار او یعنی مادرم تشکر میکنم که همواره مشاور و همراه پدرم بود و در ۱۰ سال کسالت ایشان، مادرم از او پرستاری کرد. همچنین از طرف پدرم از حمایتهای آقای محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی به عنوان ستون فقرات پیشرفت صنایع دفاعی تشکر میکنم.
وی در پایان گفت: این فیلم نشانگر گوشه کوچکی از دوران مبارزه با میگ ۲۵ است در زمانی که تهران عملاً پدافند و دفاعی نداشت و گزینه تسلیم روی میز بود. این مستند نشانگر یکی از صدها پروژه پدرم در مقام معاون جهاد خودکفایی است.
در ادامه این برنامه مستند «بمبها میآیند» برای اولینبار اکران و رونمایی شد.
پس از پخش این فیلم، مهدی ملکی، کارگردان با حضور روی صحنه گفت: هر چه بود در مستند عنوان شد و افتخار میکنیم که برای تماشا حضور داشتید.
در ادامه امیر جاوید از مهندسان حاضر در ماجرای مستند و پروژه «شب آهنگ» بیان کرد: صحبت راجع به گذشتهای که آقایان خلق کردند و من شاهد بخشی از آن بودم، سخت است. خاطرم هست نمایشگاه صنایع دفاعی بود و فردی گفت من طرحی دارم تا فلان تانک از ناحیه شنی آسیب نبیند و آن زمان همه به فکر بودند، کاری کنند و کمکی دهند یا خاطرم هست که سال ۷۳ افسر اداره یکم نیروی هوایی بودم و بعد از کلی افتخار آفرینی، ارتش به افسرها حقوق و مزایا نمیداد و ما اقدامی صورت دادیم تا این امر جبران شود. ذکر این دو خاطره از این جهت بود که بدانید آن زمان هم مثل الان دستها بسته بود و هماهنگیها سخت انجام میشد و این افتخارات با تمام این محدودیتها رقم خورد.
وی افزود: آقای بازرگان به نحوی در آدمها، تیم و همه جمع حلول میکرد، انگار روحجمعی ایجاد میکرد. امیر بازرگان در بحث جهاد خودکفایی از این جنس آدمها بود. خاطرم هست روزی خدمت امیر بودم. امیر میگفتند در پروژهها به همه آدمها توجه کنید، موفقیت شما در گرو متخصصترین آدم نیست، بلکه شاید خدا به واسطه آن کسی که زنجیر دم در میاندازد، به شما برکت دهد، پس هیچگاه به تخصص خود غره نشوید.
وی در پایان با آرزوی حلول مجدد روح جمعی میان مردم برای کمک به یکدیگر در زمان سختیها بیان کرد: امیر در کارها و علوم بیش از آنکه دانشمند باشد و تکیهاش به دانش باشد، تکیهاش به ایمان بود و ایمان این پروژهها را جلو میبرد، همه این موارد و حماسهها در زمانی بود که ما در مجموعه ارتش مطرود بودیم و به ارتش کمتر اعتماد میشد.
این برنامه با امضای پوستر و حضور عوامل مستند به پایان رسید.
There are no comments yet