نورمحمد عاشوری نسب نویسنده و کارگردان سینما و مدیر سکوی نمایشی فیلمیز در گفتوگو با خبرنگار سینما صبا، با اشاره به برگزاری جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران، فیلمسازان فیلم کوتاه را در پرداختن به فرهنگ و هنر اقوام ایرانی نسبت به سینمای حرفه ای کشور موفق تر قلمداد کرد و گفت: یکی از زیبایی ها و توانمندی های کشور عزیز تنوع قومی،زبانی، فرهنگی و مذهبی با دنیایی از آیین، فرهنگ، هنر، سنت و اندیشه است. ظرفیت بی بدیلی که میتواند دستمایه تهیه و تولید آثار ماندگار و ارزشمند فرهنگی و هنری در شاخه های مختلف هنری باشد.
او با انتقاد به وضعیت موجود سینمای کشور که کم توجه به نیاز های متنوع فرهنگی و هنری در جامعه بیشتر معطوف به گیشه و برخی آثار سفارشی و شعاری شده است.افزود ضرورت و منافع ملی ایجاب میکند که بر اساس خواسته های عمومی و ضرورت های ملی به شکل عادلانه تری به همه بخش های مهم سینما از جمله سینمای اجتماعی، سینمای کودک و سینمای بومی توجه ویژهای شود.
عاشوری نسب در ارزیابی بین سینمای کوتاه و حرفه ای در پرداختن به سینمای بومی فیلم کوتاه را موفق تر دانست، اما یادآور شد: این موضوع در فیلم کوتاه نیز با مخاطراتی همراه شده است و متاسفانه امروزه فیلم های آپارتمانی در فیلم های کوتاه نیز مرسوم شده و فیلمسازان فیلم کوتاه کمتر از گذشته به موضوعات عمیق و زیبای بومی، محلی و روستایی توجه میکنند. در حالیکه سینمای بومی با داشتن موضوعات بکر و زیبا میتواند دستمایه فیلم های متفاوت، موفق و زیبا در فیلم های کوتاه باشد همچنانکه سینمای بومی سکوی پرتاپ بسیاری فیلمسازان مطرح سینمای کشور بوده است.
کارگردان فیلم سینمایی آفتابگردان وحشی با بیان افزایش هزینههای تولید فیلم کوتاه در پایان گفت: در حال حاضر بزرگترین مشکل و افت فیلمسازان جوان رشد بی رویه هزینههای تولید و بهترین ویژگی آن تنوع موضوعی آن است. در مقطعی در جشنواره های فیلم کوتاه شاهد آثار از بسیاری از شهرستان ها بودیم ولی امسال که اسامی فیلم های جشنواره اعلام شد تنوع جغرافیایی بسیار کمرنگ شده بود و به نظرم این مسئله قابل تامل است و جا دارد این موضوع پردازش،مطالعه و آسیب شناسی شود.
There are no comments yet