به گزارش خبرنگار فرهنگی صبا، در ادامه افتتاحیه نمایشگاه عکس، نشست تهرانپژوهی و دیگر برنامههای فرهنگی و هنری با موضوع «تهران در گذر تاریخ» نشستی با حضور مدیران برگزار گردید.
در ابتدای نشست فروزانفر در صحبت هایی گفت: هفته جاری هفته فرهنگی شهر تهران بهانه ای برای توجه ویژه به زیرساخت های فرهنگی شهر تهران و توجه به ظرفیت های وجودی شهری است که قسمتی از ظرفیت هایش را مقام معظم رهبری بدان اشاره کردند که نیاز هست شناسنامه انقلابی ان تدوین و نماد شجاعت، دینمداری و استقلال کشور است.
سپس علیرضا فخاری عنوان کرد: این هفته مغتنم است تا بتوانیم تهران را از منظر فرهنگی بیشتر معرفی کنیم، فرهنگ امری تدریجی است که با روش های مختلف شکل میگیرد. همه کسانی تحت تاثیر فرهنگ ناب قرار میگیرند خود را با آن می سنجند.
وی در ادامه افزود: از عمده مباحث در دستور کار شناخت و تجلیل از جایگاه و موقعیت های افراد و شخصیت ها در حوزه های مختلف تجلیل می شود. از موزه ها، کتابخانه ها و مراکز مختلف بازدید می شود ، موارد نشاط اجتماعی باید مورد توجه قرار بگیرد. چگونگی توجه ما به موارد حکمرانی و اداره امور تهران بزرگ توجه و سهم مردم در حکمرانی توجه می شود. در حوزه های گردشگری باید توجه بیشتری شود تا همشهری ها در فضای خوب گردشگری با نشاط شوند.
وی در ادامه اظهار داشت: داشتن فضای با نشاط برای دانش اموزان و والدین و اشنایی با سنن اداب و رسوم، برپایی جشنواره ها و توجه به اداب ملی و دینی ، چگونگی توجه به ایین های دینی و توجه به مساجد، چگونگی ایجاد روابط بین عوامل اجرایی شهر تهران در بیست منطقه، توجه به سطح بالای مشارکت مردم در برنامه های شهری و …. از جمله فعالیت ها در این هفته می تواند باشد تا برای داشتن یک شهر بانشاط و مترقی به اهداف نزدیک شویم.
سپس قیومی درباره برنامه های هفته فرهنگی تهران گفت: از سال گذشته طبق اعلام هفته فرهنگی در شهرها با اهدافی که اشاره شد، تعریف شد. شهر تهران با نگاه هویت بخش و اثرگذار نخبگانی ، وجود فرهیختگان و شخصیت های نامدار، بناهای ویژه و خاص و محلات شهر تهران مورد توجه مستمر قرار گرفته است.
وی در ادامه افزود: نزدیک ۱۰۵ برنامه از ۱۸دستگاه اجرایی طراحی شده و بیست برنامه از سوی شهرداری انجام می شود ، تورهای تهرانگردی طراحی شده که با مراجعه به سامانه شهر تهران همشهری ها می توانند در انها شرکت کنند. ما ۲۳روستا در اطراف تهران داریم که هریک ویژگی هایی دارند. جشنواره آی گل در این هفته برگزار خواهد شد ، سه روستا در بخش مرکزی داریم که در انها نمایشگاه طراحی و بطور خاص فضای تبادل فرهنگی ایجاد می شود.
قیومی اظهار داشت: این مقاصد فرهنگی و بومگردی به اقتصاد این روستاها نیز توجه می کند. اداره فرهنگ و ارشاد شهر تهران عصر شعر، اهل قلم با حضور هنرمندان، خوشنویسی، نقاشی و قلمکاری را با برپایی نمایشگاه های خاص اجرا می کنند. جمعیت هلال احمر با برپایی ایستگاه های سلامت کارویژه خود را در محلات شروع می کند. اردوهای جهادی در مناطق کم برخوردار طراحی شده و در روستاهای بخش کن اجرا می شود.
وی همچنین توضیح داد: ایجاد فضاهای دوستدار کودک برای کودکان کم برخوردار، بازدید از مراکز ایثارگران و جانبازان ، گردشگری سالمندان با اجرای برنامه سرو پایدار ، تهران هزاره و افتتاحیه بومگردی روستای رندان و دیگر مباحث هویت شهری، انجمن کتابخانه های تهران زیرسایه کتاب و ….، اداره محیط زیست و کمیته امداد و ثبت احوال ، کانون پرورشی دیگر دستگاه ها برنامه هایی خواهند داشت.
فروزانفر سپس درباره برنامه های اداره کل فرهنگ و ارشاد استان تهران گفت: ما ارکستر مشترک هنرستان دختران و پسران را سه شنبه و چهارشنبه این هفته خواهیم داشت که کار بلحاظ تراز هنری در حد بنیاد رودکی است. هنرمندان هنرجویان نوجوان شهر تهران هستند که نخبگان اینده خواهند بود.
وی اظهار داشت: رویداد طوفان هنر را دو هفته پیش شروع کردیم و این هفته نصب کارها را با موضوع حماسه طوفان الاقصی در موزه هنرهای معاصر خواهیم داشت و سه شنبه هم جشن سینما و عصر شعر را با حضور شعرای تراز اول کشور خواهند داشت.
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است