به گزارش صبا، دو کارگاه آموزشی با محوریت هوش مصنوعی در انیمیشن ویژه نوجوانان ثبتنامکننده در کارگاههای سی و ششمین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان در کتابخانه مرکزی اصفهان برگزار شد.
کارگاه اول با تدریس روانبخش صادقی
اولین کارگاه با تدریس روانبخش صادقی انیماتور، مدرس، کارگردان و تهیه کننده انیمیشن و با حضور داوران دانش آموز جشنواره فیلم کودک و نوجوان اصفهان برگزار شد. روانبخش صادقی در این کارگاه به ضرورت یادگیری شناخت و استفاده از هوش مصنوعی تاکید کرد و گفت: به زودی هوش مصنوعی در صنعت انیمیشن حرف اول را خواهد زد چرا که این فناوری امروز نقشی کلیدی و مهم در اصلیترین مراحل فیلمسازی ایفا میکند و نه تنها در بخش فنی، بلکه در بخش خلق، ایده هنر و خلاقیت هم وارد شده و بسیاری از مشاغل مرتبط با صنعت انیمیشنسازی از جمله فیلمنامهنویسی، طراحی صحنه، طراحی شخصیت، ساخت موسیقی، اصلاح رنگ، صدابرداری و بسیاری از بخشهای دیگر را تحت تاثیر و در خطر نابودی قرار داده است.
در ادامه او با نمایش انیمیشنهایی که به طور کامل با هوش مصنوعی ساخته شده به سوالات دانش آموزان در این حوزه پاسخ داد.
در پایان کارگاه، صادقی به معرفی لیستی از نرمافزارهای هوشمصنوعی در حوزه انیمیشن و چگونگی استفاده از آنها پرداخت.
کارگاه دوم با تدریس مهدی خرمیان
دومین کارگاه آموزشی با تدریس مهدی خرمیان با موضوع استاپ موشن برگزار شد.
خرمیان که خود از فارغالتحصیلان رشته کارگردانی انیمیشن است، در این کارگاه به آموزش تکنیک استاپ موشن با نرمافزارهای مختلف پرداخت.
این کارگردان انیمیشن دلیل آموزش استاپ موشن را در این کارگاه، نزدیکی این تکنیک به ذات انیمیشن دانست و گفت: انیمیشن فیلمی است که فریم به فریم توسط فیلمساز تولید میشود. در انیمیشن نه بازیگری هست، نه صحنه و فضایی وجود دارد. تمام این عناصر باید توسط فیلمساز تهیه و تولید شود. تکنیکهای متفاوتی هم برای ساخت انیمیشن وجود دارد که فیلمساز بر اساس شرایط تولید از هر کدام بهره میبرد.
خرمیان ادامه داد: مهمترین عنصر هر انیمیشن ایده است. برای این که به ایدهای خلاقانه برسیم باید بدانیم درباره چه موضوعی میخواهیم فیلم بسازیم و حول و حوش آن تحقیق کنیم. سپس داستانمان را روی استوریبرد بیاوریم و با خلاقیت و بهرهگیری از اجسام و علائم وارد مرحله تولید شویم.
او افزود: تولید انیمیشن نیاز به صبر و تحمل دارد. برای هر دقیقه انیمیشن باید ۱۴۰۰ عکس داشته باشیم که بسیار زمانبر و هزینهبر است.
خرمیان خطاب به دانشآموزان حاضر در کارگاه گفت: اگر قصد دارید انیمیشن بسازید، باید از ایدههای کوچک و انیمیشینهای کوتاه شروع کنید و خیلی زود به سراغ انیمیشنهای با زمان طولانی نروید.
خرمیان در پایان با استفاده از نرم افزار دراگون فریم و با کمک دانش آموزان انیمیشنی چندثانیهای تولید کرد و به سوالات آنها در این حوزه جواب داد.
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است