به گزارش صبا، سهیل موفق کارگردان موفق سینمای کودک و نوجوان درباره اهمیت این سینما گفت: این نوع از سینما به دلیل مخاطبان خاص خود تأثیراتی عمیق بر شخصیت، ارزشها و نگرش کودکان دارد و با انتقال مفاهیم اخلاقی اجتماعی و فرهنگی کودکان را به افرادی آگاه مسئول و خلاق تبدیل میکند.
سهیل موفق درباره وضعیت سینمای کودک و نوجوان عنوان کرد: برای بازگشت به دوران اوج سینمای کودک و نوجوان در ایران، نیازمند اقدامهای جدی در چندین حوزه مختلف هستیم. سرمایهگذاری و حمایت دولتی و خصوصی تربیت و آموزش نسل جدید فیلمسازان کودک، تحقیق و شناخت نیازهای کودکان امروز، توجه به محتوا و داستانهای جذاب استفاده از تکنولوژیهای مدرن، تدوین سیاستهای حمایتی فرهنگی و ورود به بازار جهانی میتواند به گسترش سینمای کودک ایران کمک کند. با توجه به موارد ذکر شده، احیای سینمای کودک نیازمند همکاری و تلاش جمعی نهادهای دولتی خصوصی و هنرمندان است. کارگردان فیلمهای «نوروز» و «پاستاریونی» با اشاره به مزایا و چالشهای ورود بخش خصوصی به سینما گفت: ورود بخش خصوصی باعث انعطافپذیری و خلاقیت بیشتر میشود. از طرفی این بخش بر سودآوری متمرکز است و همین موضوع باعث رقابت میان آثار و افزایش کیفیت آنها میشود. به نظر من بهترین مدل برای توسعه صنعت سینما همکاری میان نهادهای دولتی و بخش خصوصی است.
کارگردان فیلم «شکلاتی» درباره اهمیت جایگاه سینمای کودک و نوجوان و نقش آموزشی و تربیتی، اظهار داشت: سینمای کودک و نوجوان از اهمیت بسیار ویژهای برخوردار است، چرا که این سینما نه تنها سرگرمکننده است بلکه نقش کلیدی در آموزش تربیت و رشد اجتماعی و روانی کودکان و نوجوانان ایفا میکند.
موفق با اشاره به مولفههای سینمای مختص به نوجوان عنوان کرد: این نوع از سینما باید دارای مؤلفههایی باشد که هم با نیازها و علایق این گروه سنی هماهنگ بوده و هم بتواند در تربیت و رشد روانی اجتماعی و فکری آنها ایفای نقش کند. دوران نوجوانی زمان شکلگیری هویت تجربیات جدید و کشف دنیای پیرامون است و سینمایی که به این گروه سنی اختصاص دارد باید بتواند به چنین نیازهایی پاسخ دهد. این سینما باید به نیازهای عاطفی روانی و اجتماعی نوجوانان پاسخ دهد و به آنها کمک کند تا در فرآیند رشد و بلوغ خود بهتر عمل کنند.
این فیلمساز با تأکید بر اهمیت و نقش جشنواره کودک و نوجوان در توسعه و گسترش سینمای کودک تصریح کرد: جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان نقش بسیار مهمی در توسعه گسترش و ارتقاء این نوع سینما ایفا میکند. این جشنواره به عنوان بستری برای معرفی آثار جدید حمایت از استعدادهای جوان و تبادل تجربه بین سینماگران عمل کرده و میتواند تأثیرات مثبتی بر این بخش از صنعت سینما بگذارد.
این کارگردان موفقیت و تأثیرگذاری بیشتر جشنواره فیلم کودک و نوجوان را منوط به رویکردهای مشخص دانست و گفت این جشنواره نقش کلیدی در سینمای کودک و نوجوان دارد. جشنوارهها با معرفی آثار برتر حمایت از فیلمسازان ترویج استانداردهای کیفی و جذب مخاطب، میتوانند به رشد و ارتقاء این بخش از سینما کمک کنند.
سهیل موفق گفت: ضروری است که اهداف مشخص و استراتژیکی پیگیری شود. این اهداف باید به بهبود کیفیت جشنواره، توسعه سینمای کودک و نوجوان و جذب حداکثری مخاطبان کمک کنند. همچنین اهدافی همچون ارتقاء کیفیت فیلمها، کشف استعدادهای جدید، ترویج فرهنگ ملی و… در صنعت سینما دنبال شود. با این رویکردها جشنواره میتواند به یک رویداد مؤثر و تاثیرگذار در حوزه سینمای کودک و نوجوان تبدیل شود و به توسعه و رشد این بخش مهم از سینما کمک کند.
نشر اول: نشریه روزانه جشنواره
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است