محمدحسین تمجیدی عضو هیات انتخاب آثار بینالملل چهل و یکمین جشنواره فیلم کوتاه تهران در گفتوگو با خبرنگار سینما صبا، با اشاره به سطح کمی و کیفی آثار این بخش عنوان کرد: این دومین بار است که در هیات انتخاب بخش بینالملل جشنواره هستم و به نظرم سطح کیفی کارها سطحی بسیار نزدیک و مشابه به سال گذشته بود و آثار دارای کیفیت بسیار خوبی بودند. به ویژه اینکه آثار از کشورهای مختلفی با رشد حدود دو برابری نسبت به دوره قبل ثبت نام شده بودند.
او با تاکید براینکه انتخاب آثار در این بخش به دلیل کیفیت بالا بسیار سخت بود، بیان کرد: کیفیت کارها واقعا کار انتخابات را برای ما دشوار کرده بود. من تجربه داوری جشنوارههای بینالمللی را هم داشتهام و اگر در مقام مقایسه بخواهیم صحبت کنیم آثار جشنواره تهران بسیار باکیفیت است.
عضو هیات انتخاب بخش بینالملل چهل و یکمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران خاطرنشان کرد: از نظر سیستمی که توسط لنجمن سینمای جوانان ایران طراحی شده برای اینکه داوران بتوانند کارها را ببینند و دسترسی داشته باشند، بسیار ساده و در عین حال با کیفیت فیلمها را در اختیار ما قرار میداد و بعد هم به راحتی میتوانستیم نقطه نظراتمان را جمعبندی کنیم.
تمجیدی به اضافه شدن بخش ویژه هوش مصنوعی در جشنواره چهل و یکم پرداخت و گفت: به نظرم میزان استفاده از هوش مصنوعی در آثار مستند کمتر بود یا دست کم به طور مشخص توضیحی درباره آنها وجود نداشت اما در حوزه فیلمهای تجربی و دیگر گونه ها این بهرهگیری بیشتر بود.
او در پاسخ به اینکه آیا امسال آثار مستند شاخصی را در جشنواره تماشا خواهیم کرد یا نه، گفت: از نظر ورودی کارها در مقام مقایسه میتوانم بگویم به هر حال کارهایی که به جشنواره فیلم کوتاه تهران ارسال میشود به دلیل اینکه با یک جشنواره فوقالعاده با پرستیژ رو به رو هستیم و سابقه بسیار زیادی دارد، این آثار بسیار خاص و درجه یکی هستند. چه بسا هرکدام در کشور خودشان شاخص بوده و یا در رویدادهای معتبر بینالمللی حضور داشتهاند. از این جهت این یک امتیاز برای جشنواره فیلم کوتاه تهران است که آثاری متفاوت و ویژه متقاضی حضور در این رویداد هستند.
تمجیدی درباره مهمترین مولفههایی که آثار مستند حاضر در جشنواره بر اساس آن انتخاب شدهاند، گفت: در حوزه مستند یکی از مواردی که خیلی برایمان مهم بود، موضوعیت کار در یک دامنه جغرافیایی بهخصوص اما فراتر رفتن از آن و تاثیرگذاریاش در ابعاد جهانی و در رسیدن به محتوایی که میخواسته منتقل کند، بود. این مهم به واسطه پژوهش که برای ما در حوزه مستند حرف اول را میزند، معمولا محقق میشود.
تمجیدی عنوان کرد: فیلمهای مستند راه یافته به جشنواره از نظر ما باید حتما در حوزه پژوهش ارزشهای مطالعاتی داشته باشند. این آثار به بررسی وضعیت یک منطقه یا موضوع برمیگردد که حالا میتواند بر وضعیت جهان هم تاثیرگذار باشد؛ مثل آثاری که امسال تعدادشان هم کم نبود؛ برای مثال درباره محیط زیست، بازیافت زباله، تاثیر زباله بر زیست ما و چگونگی برخورد با آن، جایگاه زباله در سطح جهان و آسیبهایی که انسان به طبیعت وارد میکند و شما نمونه این موضوعات را در کشورهای متعددی میبینید که بر این موضوعات متمرکز شدهاند لذا در سینمای مستند وقتی یک کار میخواهد چنین اطلاعاتی را منتقل کند، نیازمند به یک پژوهش قوی است. دیگر موضوعات باقیمانده به نگاه فیلمساز و دانش و تسلط او به زبان مستند مربوط میشود و این هدف که چگونه اثر را به تصویر بکشد.
چهل و یکمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران به دبیری مهدی آذرپندار ۲۷ مهر تا ۲ آبان ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد.
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است