به گزارش صبا، در بخشی از مراسم شب گذشته اختتامیه کودک۳۶، در حضور کمال حیدری، مجید زینالعابدین و علی دهکردی از رییس سازمان سینمایی تجلیل شد.
زینالعابدین در قدردانی از خزاعی گفت: دکتر خزاعی در طول این سهسال برای سینمای ایران زحمات زیادی را متحمل شد. او برای احیای سینمای کودک و نوجوان نیز اقدامات موثری را صورت داد و به همین دلیل از ایشان تقدیر میکنیم.
در ادامه هم خزاعی در سخنانی با اشاره به اینکه جشنواره اصفهان نقش بهسزایی در ایجاد انگیزه برای فیلمسازان و تهیهکنندگان داشته، گفت: این جشنواره فرصتی فراهم کرد تا فیلمسازان جوان و مستعد بتوانند با اعتماد به نفس بیشتری به این بخش از صنعت سینما وارد شوند و در نتیجه، شاهد تولید آثار بیشتری در این حوزه باشیم.
او ادامه داد: در این مدت، به ویژه پس از پایان سال نخست مدیریت من در سازمان سینمایی که تحتتأثیر همهگیری ویروس کرونا بود، موفقیتهای چشمگیری در حوزه تولیدات سینمای کودکان و نوجوانان حاصل شد. برخی از این تولیدات، علاوه بر نمایش داخلی توانستهاند به بازارهای بینالمللی راه پیدا کنند و جایگاه سینمای کودک ایران را در سطح جهانی تقویت کنند. افزایش قابل توجه تعداد پروانههای ساخت و نمایش در این حوزه نشاندهنده رشد کمی و کیفی تولیدات است.
رئیس سازمان سینمایی کشور با اشاره به اینکه همکاری میان سازمان سینمایی و وزارت آموزش و پرورش اهمیت زیادی دارد، بیان کرد: برنامه «زنگ سینما» با هدف آشنایی کودکان و نوجوانان با سینما و جذب آنها به عنوان مخاطبان سینمای کودک اجرا شده است. اجرای این طرح گامی مهمی برای جذب سرمایهگذاران به سینمای کودک است، چون حضور پررنگتر کودکان و نوجوانان در سینما میتواند به افزایش تقاضا و در نتیجه رونق بازار این نوع فیلمها کمک کند.
به گفته خزاعی برای اکران منظم و هدفمند فیلمهای کودک و نوجوان برنامهریزی شده است و فیلمهای موفقی مانند «ببعی قهرمان» و پروژه در حال تولید «پسر دلفینی۲» قرار است در آینده اکران شوند.
او در بخش دیگری از صحبتهای خود با بیان اینکه یکی از دلایل استقبال گسترده مردم از این جشنواره توجه به محتوای آموزنده فیلمها است، اظهار کرد: جشنواره سی و ششم از نظر تعداد تماشاگران و میزان استقبال مردمی رکورد جدیدی را به ثبت رسانده و این رویداد را به موفقترین جشنواره کودکان و نوجوانان در تاریخ سینمای ایران تبدیل کرده است.
خزاعی در ادامه صحبتهای خود با بیان اینکه توجه به سینمای کودکان و نوجوانان نباید محدود به جشنوارهها باشد و باید در طول سال نیز از تولید و اکران فیلمهای این حوزه حمایت شود، تاکید کرد که مشارکت همهجانبه نهادهای دولتی، خصوصی و سرمایهگذاران در توسعه سینمای کودک اهمیت بسیاری دارد.
او رشد تولیدات سینمایی در این حوزه را نتیجه توجه بیشتر به نیازها و علایق مخاطبان کودک و نوجوان دانست و گفت: سینمای کودکان و نوجوانان میتواند با جذب حمایتهای بیشتر، به یک صنعت پویا و موفق تبدیل شود که نه تنها در داخل، بلکه در عرصههای بینالمللی نیز به موفق است.
خزاعی گفت: ۲۸ فیلم کودک و نوجوان طی این ۳ سال تولید شد و ۲۰۰ میلیارد نقدینگی به سینما وارد کرده است یا در حوزه بینالملل و بر اساس آمار دقیق بالغ بر ۳۰ میلیون دلار فروش سینمای پویانمایی طی این ۳ سال بوده است. استقبال از آثار پویانمایی ایرانی در کشورهای مختلف افزایش یافته و در ۳۰ کشور دنیا پویانماییهای ایرانی توسط بخش خصوصی اکران شده است.
رئیس سازمان سینمایی در پایان گفت: امروز موقعیتی در کشور و عرصه بینالملل حاکم است که باید از خود بپرسیم که کجای تاریخ ایستادهایم؟ فرجام این جنگ بیشک پیروزی است و مستضعفین قطعاً بر مستکبرین پیروز میشود، اما نسلهای بعد از اقدام امروز ما سوال خواهد کرد؛ غزه، لبنان، سوریه و عراق سینما و سینماگر ندارد و امید جهان اسلام امروز به شما سینماگران است که این ظلم را روایت کنید، راوی این تاریخ باشید و اجازه تحریف تاریخ را ندهید. از همه سینماگران ملی، روشنفکر و نیمه روشنفکران خواهش میکنم درباره فلسطین و مردم غزه سکوت نکنند. ما درباره این روایت و این نسلکشی مسئولیم و باید راوی آن باشیم.
There are no comments yet