به گزارش خبرنگار سینما صبا، «ببعی قهرمان» حرفهایی مهم برای بچهها دارد و جالب آن که خود فیلم هم در حال تحقق آرزوهای بزرگ است. این فیلم بعد از یک افتتاحیه باشکوه، گیشهای موفق تجربه کرد و حالا فروش آن از ۱۵ میلیارد تومان عبور کرده؛ آنهم در شرایطی که رقبا، کمدی و پربازیگر هستند اما ببعی نمیخواهد پا پس بکشد!
اکران بینالمللی «ببعی قهرمان» در کشورهای قزاقستان، آذربایجان و ترکیه را هم فراموش نکنیم که ثابت میکند صنعت انیمیشن سازی ایران رو به رشد است و توان ارزآوری پیدا کرده. این فیلم همچنین پروانه زرین بهترین پویانمایی سی و ششمین جشنواره بین المللی فیلمهای کودکان و نوجوانان را به دست آورده.
ببعی، شخصیت نام آشنایی است که کودکان از دهه ۹۰ با آن از تلویزیون و شبکه کودک آشنایی دارند و حالا با آمدن به سینما میتوانند شخصیت محبوبشان را از حالت دو بعدی به صورت سه بعدی ببینند. دختر بامزه، شیطان و جسوری که آرزوی بزرگ پرواز کردن در سر دارد و تمام تلاش خود را میکند تا خود و دوستاناش به آرزوی شان برسند. آرزویی که با خود یاس و ناامیدی، چاله و دست انداز، سختی و موانع بسیاری به همراه دارد؛ اما امید رسیدن به آرزو، کاری کرد تا در نهایت آنچه به نظر غیرممکن میآید را ممکن سازند.
در این روایت داستانی، نداشتن بال پرواز، بارها و بارها و از هر سو به ببعی یادآور میشد. چون او یک پرنده نبود. بنابراین نباید چنین آرزویی را حتی در خیال میپروراند. اما ببعی مصمم بود و دست از تلاش برنداشت. چون نمیخواست نداشتن بال باعث شود آرزوی پرواز را در ذهناش هم نداشته باشد. توجه به آرزوها و آنچه در سر کودکان میگذرد موضوعی است که به نظر میرسد لازم است تا والدین به آن به شکل جدیتری توجه نشان دهند و تنها به آنچه خودشان میخواهند و تصور میکنند برای فرزندانشان بهتر است اکتفا نکرده و به خواستهها و تفکرات و آرزوهای کودکانشان هم بها دهند.
کودکان امروز نیاز دارند تا در برابر ناتوانیهایی که ممکن است مانعی بزرگ برای رسیدن به خواستههای شان باشد مورد حمایت درست قرار گیرند. اگر والدین بدانند از کودکی باید حامی فرزندان شان برای رسیدن به اهداف، خواستهها و همچنین آرزوهای شان باشند؛ آنوقت میتوان امیدوار بود نسل آینده برای شان اتفاقات بزرگی رقم بخورد. همانطور که در همین انیمیشن ۸۰ دقیقهای نیز حمایت خانواده ببعی برای رسیدن به آنچه در سر داشت را در یک داستان فانتزی و خیال انگیز و بدون هیچ گونه شعار زدگی به نمایش درآورد.
همزادپنداری با شخصیت ببعی از سوی کودکان، نیاز به حمایت بی قید و شرط والدین، نترسیدن از شکست و تلاش برای رسیدن به آرزو، اصلیترین نکاتی است که باید به شکل کارشناسی شده از این انیمیشن آموخت و آن را مورد بررسی قرار داد. از این رو به نظر میرسد پرداختن به چنین موضوعاتی در قالب انیمیشن میتواند تجربهای نو در سینمای کودک باشد. تجربهای جذاب که جان تازهای به گیشههای سینمایی در ژانر کودک نیز خواهد بخشید و امیدوار بود پس از سالها بار دیگر کودکانِ مشتاقِ تماشایِ انیمیشن پا به سالنهای سینمایی بگذارند.
نکته دیگر این که طرح چنین موضوعات عمیقی که شاید در سنین بالاتر هم نتوان آن را درک کرد برای گروه سنی کودک کار سادهای به نظر نمیرسد. اما «ببعی قهرمان» نشان داد میشود چنین تفکری را در قالب انیمیشن و در قابی پر از رنگ و لعاب و صدا و موسیقی به نمایش درآورد.
انیمیشن سینمایی «ببعی قهرمان» به تهیهکنندگی محمدمهدی مشکوری و کارگردانی حسین صفارزادگان و میثم حسینی محصول سازمان هنری رسانهای اوج است که با مشارکت مؤسسه «قاب رؤیا» و همکاری شرکت رایمون مدیا تولید شده است.
5 comments