به گزارش خبرنگار تئاتر صبا، جشنواره بینالمللی تئاتر خیابانی مریوان صبح امروز ۲۱ مهرماه ۱۴۰۳ با شادپیمایی کارناوال در چهارراه شبرنگ مریوان آغاز شد. همچنین اجراهای روز اول در دریاچه زریبار، پارک شانو، میدان امام حسین یا باوهرهشی و پارک ملت این شهر، میزبان مخاطبان خود بودند.
«نگهبان آب» به کارگردانی مهدی روزبهانی از ملایر، «بلاخره این زندگی مال کیه» به کارگردانی آرش رضایی از ماهشهر، «ریگای بیریبوار» به کارگردانی مختار محمدی از مریوان، «together» به کارگردانی مهدی صالحیار تبریز در دریاچه زریبار، «کل ووجور» به کارگردانی جهانشاد زراعت از بهبان، «آخرین صید یک مرد ماهی خوار» به کارگردانی بهنام کاوه از آبادان، «banana o rama» به کارگردانی فابریس دومینسی از آلمان و کانادا، «ASH» به کارگردانی عبدالحسین نوری از عراق و «در دوستنس چاکرای ریشه» به کارگردانی علی سنامیری بوشهر در پارک شانو اجرا داشتند.
همچنین «هچل» اثر مجتبی خلیلی از اصفهان، «جهان با من بمیر» اثر سمیه مهری از تهران و «نگهبان آب» اثر مهدی روزبهانی از ملایر در میدان امام حسین مریوان میزبان مخاطبان خود بودند.
«مرده حرمت داره» به کارگردانی پوریا کریمی از آستان اشرفیه، «عکاسباشی» به کارگردانی خلیل ایزدیار از سروآباد، «سفر» به کارگردانی مالک آبسالان از دهلران و «حسنک» به کارگردانی ابراهیم سرشوق از اصفهان در پارک ملت این شهر به اجرا پرداختند.
این جشنواره به صورت سالانه میزبان گروههای خارجی و داخلی است و یکی از اتفاقات جدیدی که در برگزاری این دوره افتاده، این است که گروههایی در بخش نیشتمان شرکت کردند که هیچگونه پذیرایی، اسکان و هزینه ورودی به آنان تعلق نمی گیرد و با هزینه و علاقه شخصی خودشان در این دوره حضور دارند و این نشان از ارتقای اقتصاد و گردشگری تئاتر در استانها است.
همچنین برگزاری این جشنواره از مطالبات مردم این شهر شدهاست و مردم با حضوری بسیار گرم و پویا از ساعت ۱۵ تا ۲۰ به تماشای آثار مینشینند؛ آنقدر این جشنواره در دل مردم مریوان نهادینه شده که هیچ خلالی در اجراهای خیابانی اتفاق نمیاقتد و حتی در برخی از اجراها از مشارکت مردم نیز بهره میبرند. به طور مثال امروز در نمایش« banana o rama» به کارگردانی فابریس دومینسی از آلمان و کانادا از یک پسر و پدر مریوانی درخواست شد تا در این اجرا با بازیگر اثر همکاری کنند و با اینکه این نمایش با زبان انگلیسی اجرا میشد، اما مردم کاملا پای نمایش نشستند و این هنرمند را تشویق کردند.
میتوان این جشنواره را یک فستیوال واقعی بینالمللی دانست چرا که هنر، شادی، شور و نشاط همگی در کنار هم هستند و مردم به واقع استقبال بینظیری از این جشنواره به عمل میآورند.
سید فاتح بادپروا، دبیرهفدهمین جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی مریوان، دبیر هفدهمین دوره جشنواره بینالمللی تئاتر مریوان است و مرضیه برومند، سروش جمشیدی، رحمت امینی، رحمان هوشیاری، ابرو گولداک از ترکیه و گوران علی کریم از اقلیم کردستان عراق به عنوان داوران بخشهای مختلف این جشنواره حضور دارند.
هفدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر خیابانی مریوان به دبیری فاتح بادپروا امروز ۲۰ تا ۲۵ مهرماه ۱۴۰۳ در مریوان برگزار خواهد شد.
پگاه زارعی
There are no comments yet