مسعود میر روزنامهنگار و کارگردان مستند در گفتوگو با خبرنگار سینما صبا، درباره فیلم جدید خود گفت: سال گذشته تولید مستندی درباره صدمین سال تولد ایتالو کالوینو نویسنده فقید ایتالیایی را آغاز کردیم. این مستند به سفارش سفارت ایتالیا در تهران در بهار سال گذشته آغاز شد و در یک پروسه پرفشار اواخر پاییز به پایان رسید.
وی ادامه داد: نکته بسیار جذاب درباره این نویسنده، خبرنگار و رماننویس محبوب ایتالیایی و خالق آثاری چون شوالیه ناموجود، ویکنت دونیمشده، مورچه آرژانتینی، بارون درختنشین، چه کسی در دریا مین کاشت؟، سهگانهٔ «نیاکان ما»، قلمرو دزدان و… این است که ایتالو کالوینو در سال ۱۹۷۵ به ایران سفر کرده و در اصفهان، شیراز و یزد حضور داشته است. کالوینو در نظر داشته است تا با همکاری تلویزیون ملی ایتالیا RAI مستندی درباره ایران بسازد و برای بازدید لوکیشن این سفر را به همراه آلبرت نگرین انجام داده که البته درنهایت این مستند ساخته نشد. با تلاش فراوان و ارتباطهایی که ایجاد شد، توانستیم عکس های این سفر را از آرشیو تلویزیون و مجموعه شخصی آلبرت نگرین پیدا کنیم که در این مستند نشان داده می شوند.
کارگردان «علی موسیو» در بخش دیگری از صحبتهای خود بیان کرد: اولین مواجهه من با کالوینو مربوط به جُنگهای ادبی دهه هشتاد، شب بخارا و مجله کارنامه و ترجمه آقای سحابی از کتاب «بارون درختنشین» است که آن روزها اوج اقبال به ایتالو کالوینو در فضای ادبی کشور را سبب شده بودند و البته ما هم به آن مبتلا شدیم. نگاه پست مدرن این نویسنده به ادبیات خیلی برای ما جدید و جذاب بود. سال گذشته مسوول فرهنگی سفارت ایتالیا در خلال گفتگویی موضوع بزرگداشت صد سالگی این نویسنده را مطرح کردند و من و استاد محمد مقدم هم طرح مستندی را ارائه کردیم که مورد قبول هم واقع شد.
میر که با فیلم «علی مسیو» تجربه حضور در جشنواره «سینماحقیقت» را دارد، درباره ارسال تازهترین ساخته خود برای شرکت در این جشنواره هم گفت: برای حضور در هجدهمین جشنواره «سینماحقیقت» اقدام کردهایم و امیدواریم با حضور در این جشنواره، فیلم «شکل زمان» و جهان متفاوت کالوینو و علاقهاش به ایران هم دیده شود. کالوینو بعد از سفرهای خود سه سفرنامه نوشته است که مربوط به مکزیک، ژاپن و ایران است و در این مستند حدودا ۲۸ دقیقهای به آن میپردازیم.
او ادامه داد: بابک کریمی در این مستند بخشهایی از سفرنامه ایران به قلم کالوینو را به ایتالیایی میخواند. همچنین اولین ترجمه از آثار کالوینو که مربوط به بهمن محصص است را هم پیدا کردیم و در فیلم نمایش میدهیم.
مسعود میر درباره ادامه فعایت خود به عنوان مستندساز گفت: من به واسطه تجربه و عقبه بیست و دو ساله همچنان خود را یک روزنامه نگار میدانم که سینما خوانده و علاقه زیادی به این حوزه دارد و در مستندسازی شاگردی میکنم ولی در هر زمانی که شرایط فراهم باشد به ساخت و تولید مستند خواهم پرداخت.
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است