به گزارش صبا به نقل از روابط عمومی رادیو صبا، «فرش قرمز» عنوان یکی از برنامههای گفتوگو محور این شبکه رادیویی است که جمعه شبها میزبان نخبگان خوب کشور ما میشود. این برنامه چهارم آبان میزبان سه نفر از دانشآموزان موفق در عرصه روباتیک شد.
سبحان روشنی ۹ ساله، صدرا روشنی ۸ ساله و مهرو لطفی مقدم ۱۲ ساله که دو مدال در مسابقات روباتیک دانش آموزی و یک مدال در مسابقات جهانی کسب کردهاند، در این گفتوگوی صمیمی از مسیر موفقیت خود برای شنوندگان رادیو صبا گفتند.
سبحان و صدرا که که در مسابقات گروهی دانش آموزی مدال کسب کردهاند، به علاقهمندیشان به روباتیک اشاره کرده گفتند: مسابقات روباتیک یک جور سرگرمی است که در آن به موضوعات علمی میپردازد. در مسابقات ما با شادی و سرگرمی دوست داریم روباتی که با علاقه ساختهایم برنده شود.
این دو برادر ابتدا با ساخت روبات جنگجو توانستند در مسابقات دانش آموزی برنده شوند و پس از آن در مسابقات جهانی با ساخت روبات خدمتکار که میوه شوی است توانستند رتبه دوم را کسب کرده نایب قهرمان شوند.
سبحان درباره دلیل علاقهاش به روباتیک گفت: خیلی از کسانی که وارد روباتیک میشوند از همان دوران کودکی عاشق سروکلهزدن با سیمها و مدارها هستند و من و برادرم هم از اینکه یک دستگاهی را بسازیم که فرمانش دست ما باشد و در کنترل ما باشد لذت میبردیم.
وی با اشاره به ساخت روبات راگبی و جنگجو در مسابقات دانشگاه تهران بیان کرد: ما در این مسابقه طلا کسب کردیم واین اتفاق برایمان خیلی هیجانانگیزبود.
صدرا در پاسخ به پرسش مجری برنامه که از نظر او به چه کسی نخبه میگویند گفت: نخبه کسی است که باهوش است و پشتکار دارد. تلاش میکند چیزی را درست کند و اگر در مسابقات برنده نشد، میداند که خیلی چیزها یاد گرفته و بعدا میتواند موفق شود.
سبحان هم در تایید پاسخ برادرش گفت: شرکت در مسابقات به ما لذت کار گروهی را میدهد و اگر برنده نشویم هم نباید ناامید شویم باید تلاش کنیم که بعدها با ساخت یک روبات دقیق تر برنده شویم.
وی که دوست دارد در آینده روبات زره آیرون را درست کند به خانوادهها و کودکانی که به روباتیک علاقه مند هستند توصیه میکند که از کودکی وارد این رشته شوند و اگر شکست خوردند نگران نباشند چون فرصت برای موفقیت همیشه هست.
صدرا نیز که به گفته خودش از پیش دبستای به روباتیک علاقه داشته گفت: می خواهم ساخت روبات را تا زمانی که بزرگتر شوم ادامه دهم و میدانم که اگر در مسابقهای هم موفق نشوم باید دوباره تلاش کنم.
وی ضمن توصیه به همسن های خودش برای ورود به این عرصه و لذت بردن از ساخت روبات بیان کرد:بچه ها حتی اگر در مسابقهای برنده نشدند ناراحت نباشند و فقط خوشحال باشند که در یک مسابقه گروهی شرکت کردهاند و از رقابت لذت ببرند.
استعدادتان را کشف کنید
مهرو لطفی مقدم نیز که از پیش دبستانی به روباتیک علاقه داشته سه مدال کسب کردهاست. اولین مدالش را که برنز است، کلاس چهارم ومدال نقرهاش را یک سال بعد بدست آمورد. او با شرکت در مسابقات جهانی توانست مدال طلا را از آن خود کند. او ساخت روبات فوتبالیست، سطل آشغال را در کارنامه افتخاراتش دارد.
لطفی مقدم با اشاره به علاقهمندیاش به روباتیک گفت: در مدرسه با شرکت در کلاس های روباتیک به این رشته علاقه مند شدم و پس از آن بود که با شرکت در کلاس های روباتیک خیلی جدی و با پشتکار روبات ساختم.
وی بر این باور است که مدرسه فرصت خوبی به بچهها میدهد تا اگر به روباتیک علاقه دارند از آنجا شروع کرده و روباتهای مختلفی را بسازند. و فایدهاش این است که در دوران مدرسه یک هنر را یاد گرفته استعدادشان را کشف میکنند.
از نگاه این دانش آموز نخبه کسی میگویند که استعداد داشته باشد و در کنار همت و پشتکار هم به خرج دهد و ناامید نشود.
لطفی مقدم توصیهاش به همسن های خودش این است که استعدادهای خودشان را از سن کودکی بشناسند و اگر در هر رشتهای استعداد دارند آن را تا مقاطع بالاتر دنبال کنند.
«فرش قرمز» جمعه ها ساعت ۲۱ به تهیه کنندگی نیلوفر قاسمی و با اجرای امیر اکبری راهی آنتن می شود.
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است