به گزارش خبرنگار تئاتر صبا،روز چهارشنبه، ۹ آبان ماه ۱۴۰۳ در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی،نشست خبری بیست و نهمین جشنواره تئاتر استان به دبیری «امیرحسین شفیعی» برگزار شد.
پس از تلاوت آیاتی از قرآن کریم و پخش سرود ملی جمهوری اسلامی ایران،مجری نشست سخنان خود را پس از خوشامدگویی به حضار و اصحاب رسانه آغاز کرد و پس از وی «مهدیه حسنی» معاونت هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی سخنان خود را آغاز کرد:
جشنواره تئاتر استان تهران با ۸ بخش کار خود را آغاز میکند ، به میزبانی حوزه هنری اسلامی،مجموعه تئاتر محراب و پردیس تئاتر تهران خواهد بود،و جشنواره از ۱۶ آبان ماه تا ۲۲ آبان ماه برگزار خواهد شد و در روز ۲۳ آبان اختتامیه جشنواره در تالار اندیشهی حوزه هنری برگزار خواهد شد و ما به قطع بزرگداشت هایی تدارک دیدیم برای بزرگان ارجمندی که موسپید این حرفهی گرانبها هستند و حضور این عزیزان پیوسته چراغ راه هنرجویان و علاقهمندان این حرفه خواهد بود.
پس از حسنی، امیرحسین شفیعی دبیر جشنواره عنوان کرد: دوست دارم که سخنان خود را را با نام و یاد شهدای مظلوم فراجا آغاز کنم و به این امید که در سال آینده و دورهی بعد این جشنواره با فلسطینی آزاد طرف باشیم. لازم به ذکر است که جشنواره در ۶ بخش برگزار میشود که این ۶ بخش شامل مسابقه تئاتر تهران، کودکونوجوان، نهال، لبخند، خیابانی و مهمان که آثار در همهی این بخشها اجرای خود را در جشنواره توسط سالنهایی که پیشتر ارائه شد، خواهند داشت .
او افزود: لازم به ذکر است که بگویم جشنواره تئاتر استان قاعدهمند باید بدین صورت باشد که به میزبانی یکی از شهرستان های استان تهران برگزار شود اما به دلیل اینکه هنرمندان نمایش استان،با تمام اتفاقات و امکانات تاکنون رخ داده است، فقیرانه و مظلومانه در حال زیست هنری فرهنگی خود هستند، چه خوب بود که این جشنواره در شهرستانی مانند دماوند و یا شهریار و… برگزار میشد اما خب به دلیل ضعف امکانات این موضوع میسر نیست و مجبور به برگزاری در شهر جشنواره و رویداد زدهی تهران هستیم. در جشنواره تئاتر کودک و نوجوان مایلم توضیحاتی بدهم،که ما تلاش کردیم که در این بخش هنرمندان فعال در این حوزه را به کار واداریم تا آثاری شایسته تولید شود.
شفیعی بیان کرد: موضوع دیگر که هدف ما بود، تغییر نگاه نسبت به داوری در جشنواره ها که یک مقداری از حالتی که کنون در حال اتفاق است حذر کنیم و من در هئیت انتخاب هایی که حضور داشتم هم سعی کردهام که از هنرمندان استان بهره بگیرم و فضایی برای کارشناسان این حوزه مهیا شود تا به کار گرفته شوند؛و تئاتر الزاما نباید تنها در پایتخت تنفس کند و تئاتر یک موضوع کشوری و ملی است و در همهی بخش های جشنواره آثار برگزیده به بخش های مختلف جشنواره تئاتر فجر معرفی خواهند شد به استثنای بخش تئاتر لبخند که آثار برگزیده در این بخش به جشنواره خندستان در اصفهان معرفی خواهد شد.
او در پایان تصریح کرد: لازم به ذکر است که از پارسال که من مفتخر به انجام وظیفه در کسوت دبیر در این جشنواره شدم اداره کل تمام همکاری لازم را با ما و من داشت و بودجهی ما از ۸ ماه قبل پرداخت شد و تأمین بودجه شد و این جزوه موارد عجیب است باتوجه به تجارب پیشین من در جشنواره های مختلف که همیشه باید در پی کسب اعتماد و بودجه باید دوید و در نهایت تشکر میکنم از همهی عزیزانی که در این مسیر همراه ما بودند و در نهایت از اصحاب رسانه خواهان همراهی نه تنها به جهت اطلاع رسانی بلکه در جهت نقد و بررسی جشنواره که در نبود این مورد ، جشنواره جذابیتی نخواهد داشت.
پس از دبیر جشنواره طاهره تبیرئی معاونت فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: یکی از اقدامات مهم بنیاد شهید در چند سال اخیر حمایت از هنرمندان بوده است که در طی این چند سال تولیداتی در خصوص موضوعات مختلفی شکل گرفته است و بسیار خوشحالیم که در قدمی تازه در این خصوص در کنار جشنواره تئاتر استان هستیم و با بخشی به نام ایثار که در جشنواره وجود دارد؛محتوای اثاری که بنیاد شهید و امور ایثارگران در این جشنواره دارد بر مبنای شهدا و آزادی خرمشهر و دیگر موضوعات تولید شده است،هئیت انتخاب بخش ایثار جشنواره متشکل از محمد لارتی،احمد ندافی،کامران شهلایی است. فرهاد قائمیان،محمدلارتی و حمید فرخخانی،هئیت داوران این بخش خواهند بود.
پس از سخنان تبیرئی علی فروزانفر مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران و رئیس جشنواره اذعان داشت: ضمن عرض خوشامدگویی و عرض ادب و خیر مقدم خدمت حضار و همهی دست اندرکارانی که به یاری همکاران من در جشنوارهی تئاتر استان تهران شتافتند.
او ادامه داد: از لحاظ بودجه و بحث مالی ما با رشد ۴ برابری در نسبت با سال ۱۴۰۲ در جشنواره طرف بودیم و در بحث کیفی شاید بتوان گفت با رشدی ۱۰ برابری و هدف این جشنواره هر ساله این بوده است که کمکی به هنرمندان شهرستان استان تهران باشد،صرفا ۲ شهرستان در جشنواره اثری ندارند در مجموع ۶۷۸ اثر به دبیرخانه ارسال شد ۲۲۲ اثر بازبینی شد و در نهایت ۵۵ به روی صحنهی جشنوارهی تئاتر استان خواهد رفت برای مثال از شهرستان ورامین جوانی ۱۷ ساله در حال کارگردانی این اثر است و در نهایت ما کمترین ورود و دخالت توسط دیگران طرف بودیم و این مورد به شکلی ممتاز اتفاق افتاد که جشنواره متمرکز بود.
فروزانفر خاطرنشان کرد: در نهایت سپاسگزارم از همهی عزیزان به ویژه بنیاد شهید و امور ایثارگران سرکار خانم طویرهای که با حمایتی همه جانبه توسط بنیادی که شاید مسئله اصلی آن فرهنگ نباشد اتفاق افتاد و با تشکر از شفیعی دبیر محترم جشنواره که آیندهی نمایش ایران هستند و از همکاری با ایشان بسیار خرسندیم و قرار شده است که در روز اختتامیه،رونمایی پوستر سیامین دورهی جشنوارهی تئاتر استان را داشته باشیم که با همین تیم و چینش جشنواره در دور سیام نیز به کار خود ادامه دهد.
او در پایان گفت: اینکه جشنوارهای یکی از موضوعات مرکزی خود را موضوع فرزند آوری مطرح کند که این موضوع بسیار حائز اهمیت است که این پیرو سخنان مقام معظم رهبری نیز است و این موضوع دغدغه ایشان نیز بوده و هست و باید سپاسگزار بود از جشنوارهای که دغدغهی خود را با دغدغهی رهبر معظم انقلاب تطبیق میدهد و سبب میشوند که شایعهی قهر تئاتر با کشور از بین برود.
پس از اتمام سخنان فروزانفر جلسهی پرسش و پاسخ با اصحاب رسانه آغاز شد.
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است