به گزارش صبا به نقل از روابط عمومی بیستونهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان،همزمان با افتتاحیه این دوره از جشنواره ، پلاتو عینالقضات با حضور هنرمندان ، داوران شرکت کننده در جشنواره سید جواد هاشمی ،حمید گلی،علی فروتن،سروش جمشیدی و مدیران استانی ، مدیر شورای شهر همدان با حضور شهردار این استان افتتاح شد.
«علیرضا آقایی» مدیر اجرایی جشنواره که اجرای این مراسم را عهدهدار بود با عرض قدردانی از شهردار استان همدان در خصوص افتتاح پلاتو نمایشی مجموعه فرهنگی و هنری عینالقضات،از دست اندرکاران مراسم افتتاحیه بیست و نهمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان همدان قدردانی کرد.
لازم به ذکر است که تعدادی از افراد گروه نمایشی حاضر در جشنواره از کشور عراق نیز در این افتتاحیه حاضر بودند.
«مسعود ویژه» شهردار همدان اظهار کرد:عرض سلام و خیر مقدم خدمت حضار،جای خالی حاج آقا مسکری بسیار حس میشد و کسب اجازه دارم از ایشان که سخنان خود را آغاز کنم.
سپاسگزار تک تک عزیزانی که امروز قدم رنجه کردند و به همدان تشریف آورند و همهی عزیزان اهل هنر و اهل رسانه که در جشنواره و اقدامات فرهنگی و هنری یاری رسان ما بودند،لازم است از جناب اقای «مسعود ویژه» قدردان باشم.
و سپس از آقای رجبی که شبانه روز همراه کار بودند و تشکر ویژه از اصحاب رسانه که انصافا سنگ تمام گذاشتند و این همدلی و همراهی موجود با این بزرگواران میسر شد و در نهایت به افتتاحیه این دوره از جشنواره و این پلاتوی نمایشی که آغاز راهی باشد و این مسیر ادامه دار باشد.
و در نهایت از دبیر جشنواره اقای «امیر مشهدی عباس» نیز بسیار ممنونم.
وی در ادامه گزارشی از شکل گیری این دوره از جشنواره ارائه کرد:
پس از دوسال قبل که جشنواره در اردکان برگزار شد،مصوبهای شکل گرفت و بودجهای پرداخت شد و ما در مدت دو ماه فرصت داشتیم تا این پلاتو نمایشی را آماده کنیم و گمان میکنم که کار بسیار سختی بود اما با تلاش و کوشش شبانهروزی این اتفاق افتاد؛به هرحال این مجموعه و این پلاتوی نمایشی متعلق به شهرداری است که تصمیمی گرفته شد از جانب شهرداری که این مجموعه طی ۲ هفته که زمان بسیار محدودی بود به بهره برداری برسد،گمان میکنم ما اگر زیر ساخت های خود را تقویت کنیم میتوانیم نسل کودک ،نوجوان و جوان را به سمتی هدایت کنیم که از آسیب های اجتماعی دور باشد و در نهایت انشالله که شاهد باشیم که فرهنگ غنی کشورمان و اللخصوص استان همدان که قدمتی ۳۵۰۰ ساله دارد که به همین تعداد سال زندگی در این شهر جریان داشته است و امیدواریم که این جاری بودن زندگی در این استان همچنان ادامه دار باشد و در راستای فرهنگ و هنر این موضوع در همین مسیر پیشرو و موفق عمل کند.
مجری برنامه پس از سخنان شهردار از زحمات شهردار همدان و علاقه مندی ایشان به ماندن جشنواره در این استان و ادامه دار شدن این جریان در استان همدان گفت و سپس هدیهای در حضور رئیس کانون فرهنگی «منتظر نصرایی» شهر کربلا که وی افزود :
بسیار خرسندم که در کنار شما عزیزان هستم،فکر نمیکنم هدیهی ارزشمند تری باشد که یک تکه از مقبرهی سالار شهیدان امام حسین (ع) را به این مجموعه فرهنگی و هنری اهدا کنیم.
و این هدیه به شهردار همدان تقدیم شد و شهردار این هدیه ارزشمند و گرانبها را به رئیس شورای شهر همدان تقدیم کرد
در ادامه مجری برنامه از «محمد قاسمی» که یکی از دست اندرکاران در رسیدن به بهرهوری این پلاتو نمایشی دعوت کرد تا گزارشی از سیر شکل گیری تا بهره وری این پلاتو نمایشی بیان شود.
قاسمی توضیح داد: فکر میکنم در فاصلهی ۲۰ روزه تا زمان مورد نظر برای بهرهگیری بود که به ما خبر دادند و من با کمک بسیار بزرگ «مهدی حبیبی» و «رضا روان» این اتفاق را سعی کردیم تا با یک سوم هزینه های اعلامی توسط مابقی پیمانکاران به بهرهبرداری برسانیم و لازم به ذکر است که این سالن نمایشی قابلیت اجرای دو سویه،سه سویه و حتی چهار سویه را دارا است که میتواند به گروه های متقاضی ارائه شود و امیدوارم که این پلاتو نمایشی برای مجموعهی شهرداری بماند و در نهایت مجدداً از «مهدی حبیبی» و «رضا روان» بازهم سپاسگزارم و تمام زیبایی این پلاتو نمایشی مدیون و مرهون این بزرگواران است،از حضور تمامی عزیزان سپاسگزارم و بسیار خرسندم که شما فرهیختگان اولین کسانی هستید که در این پلاتوی نمایشی حاضر شدید.
سپس «علی فروتن» به روی صحنه حاضر شد و گفت:
خیلی ممنونم از شما عزیزان که در این افتتاحیه حاضر شدید و تشکر ویژه ای دارم از شهردار همدان،شورای شهر،وزارت ارشاد همدان لازم است بگویم ما از دههی ۷۰ به همدان آمدهایم و رفتهایم و این شور و اشتیاق به نمایش تنها در استان همدان پیدا میشود با توجه به تجربهی گروه ما که میتوانم بگویم حدود ۳ بار کل ایران را گشتهایم اما این موضوع تنها در اهالی همدان یافته میشود.
وی افزود:
تئاتر کودک برخلاف تئاتر بزرگسال نیازمند رنگ ،موسیقی،متن با کیفیت است برخلاف تئاتر بزرگسال که میتوان با قرارداد های ذهنی بسیاری موارد را سادهسازی کرد اما لازم به ذکر است که در تئاتر کودک باید مجموعهای از امکانات نمایشی بهره گرفته شود ولی این موضوع به قطع مستلزم بودجه است.
مسکری رئیس شورای شهر همدان:
با عرض خیر مقدم خدمت همهی عزیزان کشور عزیزمان و عزیزانی که از کشورهای دیگر در جشنواره حاضر شدند.
مجری برنامه با یاد بودی از «محسن پور زارعی» هنرمند پیشکسوت استان همدان مراسم را ادامه داد.
در بخش پایانی مراسم قطعه نمایشی پانتومیمی اجرا شد،و هنرمندان حاضر و داوران جشنواره به این نمایش کوتاه اضافه شدند.
بیست و نهمین «جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان – همدان» به دبیری امیر مشهدی عباس توسط اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با حمایت شهرداری همدان و مشارکت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان، انجمن هنرهای نمایشی ایران ۱۱ تا ۱۷ آبان ماه سال ۱۴۰۳ با شعار «تئاتر گفت و گوی بدون مرز» و با هدف «تقویت هم دلی و همراهی ، رشد و آگاهی واعتماد به نفس فرزندان ایران از مسیر هنر نمایش» در شهرتاریخی همدان در حال برگزاری است.
«تحقق مشارکت اجتماعی کودکان و نوجوانان»، «ارتقای سطح فرهنگ عمومی»، «تقویت بنیان های اصیل خانواده و رتباط نسل ها»، «آموزش شهروندی و افزایش مسئولیت پذیری با ایجاد زمینه مشارکت فعال کودکان و نوجوان ایران زمین در تولید آثارنمایشی» به عنوان بخشی از حقوق قشر پویا و اثر گذار جامعه بخش دیگری از اهداف ستاد برگزاری بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان است.
There are no comments yet