به گزارش صبا به نقل از ستاد خبری، روز چهارشنبه ۱۶ آبانماه در دومین روز از سومین جشنواره بینالمللی چندرسانهای میراثفرهنگی و در راستای پویش میراثبانان آینده، کارگاه معرفی میراث ناملموس به کودکان و نوجوانان از نگاه یک فیلمساز با حضور پوران درخشنده در مرکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان باغ ملی شیراز برگزار شد.
پوران درخشنده کارگردان نامآشنا در این برنامه گفت: من به عنوان یک فیلمساز اگر قرار است فیلمی مانند «هیس دخترها فریاد نمیزنند» را بسازم، باید از سختیهای بسیاری عبور کنم. پیام را به راحتی نمیتوان منتقل کرد، زیرا با طیف وسیعی از جامعه مواجهیم و باید ببینیم چطور پیام خود را منتقل کنیم تا همه درگیر آن شوند.
وی بیان کرد: باید بفهمیم با بچههایی روبهرو هستیم که روحشان چون آینه است و باید بدانیم که چطور چه چیزی را بگوییم. برای ساخت فیلمی که بیانکننده درد جامعه بوده است، بارها خودم با خودم در جدال بوده و برای زدن حرف با اما و اگرهای بسیاری درگیر بودم که اگر این حرف را بزنم فلان پدر چه نگاهی به دختر خود خواهد داشت و من به گونهای باید حرف بزنم که او هم به درستی با پیام من مواجه شود.
این فیلمساز ادامه داد: بعد از فیلم «هیس دخترها فریاد نمیزنند» وقتی مادری میگوید هیچ موقع دخترم را خودم به مدرسه نمیبردم ولی بعد از دیدن فیلم شما خودم و همسرم با مهربانی این کار را انجام میدهیم، یعنی پیام به درستی منتقل شده است. من طوری صحبت کردم که بتوانم روح کشته شده را به گونهای نشان دهم که ببینند و نسبت به آن توجه بیشتری شکل بگیرد.
درخشنده در بخش دیگری از صحبتهای خود گفت: شما وقتی بخواهید اتفاقی را پیش ببرید باید پژوهش خوبی داشته باشید تا صحت و سقم یک اتفاق را بدانید. توجه داشته باشید که تمام ما باید میراثهای ارزشمند خود را به بچههایمان معرفی کنیم تا آنها به درستی و دقیق همه را بشناسند. باید به بچهها یاد داد که ما چه داریم که در هیچ کجای دنیا وجود ندارد. باید محکم بایستیم و تمام آثار ملموس و ناملموس را آنطور که شایسته است، به بچهها، نسل بعدی خود و حتی تمام جهانیان نشان دهیم.
وی مطرح کرد: قصههایی است که تنها مادربزرگان و قدیمیهای ما میدانند و باید آنها را فراگرفت و به نسل بعد یاد داد. کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان جایی است که کودکان ما را پرورش میدهد و باید توجه بیشتری به چنین موضوعاتی داشته باشد.
این کارگردان سینما در ادامه بیان کرد: بسیاری از میراث ناملموس ما در سینه آدمهاست، باید تا بزرگترها را داریم از آنها بخواهیم تا از گذشتهها بگویند و بتوانیم آنها را حفظ کنیم و به تصویر بکشیم.
وی با اشاره به لزوم شناخت تواناییهای کودکان توضیح داد: باید بچهها و تواناییهای آنها را بشناسیم. وظیفه تک تک شما به عنوان مربی این است که اتفاقا آن بچهای که توانایی خود را نشان نمیدهد، کشف کنید و بتوانید تواناییهای او را به خودش و بقیه ثابت کنید. شما باید از تمام بچهها بخواهید که هرکدام از دل خانه و خانواده خود ایدهای پیدا کرده و بعد با کمک شما مربیان بتوانند ایده را پخته کرده و به تصویر بکشند.
درخشنده گفت: تک تک شما مربیان عزیز تلاش کنید تا رسوماتی که شاید کمرنگ شده است، ثبت کنید و به کودکان نشان دهید تا آنها هم با رسومات گذشته آشنا شوند و این رسومات ارزشمند را به نسلهای بعد از خود منتقل کنند.
وی در پایان درباره اهمیت دوستی و نزدیکی خانوادهها با فرزندان خود تاکید کرد: پدر و مادرها باید با بچههای خود دوست باشند تا بتوانند راحت حرفها و مشکلات خود را بگویند. با صحبتهای بسیاری که پسرها با من داشتند که تک تک آنها بسیار دردناک بودند، فیلمنامه «هیس پسرها فریاد نمیزنند» را نوشتهام ولی هنوز مجوز ساخت آن را ندادهاند. واقعا باید دوستی نزدیکی بین پدر و مادر و حتی مربیان با کودکان وجود داشته باشد تا آنها بتوانند حرفهای خود را راحت بگویند که اگر بسیاری از حرفها بیان نشوند در آینده و بزرگسالی به بدترین شکل ممکن بروز پیدا میکنند.
سومین جشنواره بینالمللی چندرسانهای میراثفرهنگی با شعار «ایران ما، میراث ما؛ میراث ما، ایران ما» ۱۵ تا ۱۸ آبانماه، به دبیری علیرضا تابش از سوی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی و به میزبانی استانداری فارس، در شیراز در حال برگزاری است.
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است