پگاه زارعی/ صبا؛ علیرضا صحبتی نویسنده و کارگردان نمایش «یتیمخانه» درباره شکلگیری ایده این اثر نمایشی در گفتوگو با خبرنگار صبا، گفت: ایده این نمایش براساس اتفاقات و رخدادهایی که من شاهدش بودم شکل گرفت. بعضی از این اتفاقات تلخ و بعضی شیرین بودند. این اتفاقات ذهنم را مشغول کرد و پس از آن، دغدغهام شد که این مسئله را به شکل یک نمایش کمدی اجتماعی دربیاورم.
او درباره موضوع و مضمون نمایش توضیح داد: این نمایش ماجرای خانوادهای از قشر پایین جامعه با سطح مالی ضعیف است با دغدغهها و دنیایی متفاوت. آدمهای قصهی ما هر کدام با مشکلات خاص خودشان دست و پنجه نرم میکنند. در واقع مهمترین اصل و سرمایه هر فردی خانواده است و در این نمایشنامه تلنگرهای اجتماعی زده میشود و تماشاگران با بخشهایی از کار همذاتپنداری خواهند کرد. اگر بخواهم در یک جمله مضمون این نمایش را بگویم: «چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام است.»
این کارگردان تئاتر درباره ویژگیهای نمایش «یتیمخانه» خاطرنشان کرد: هر نمایشی ویژگیهای منحصربهفرد خودش را دارد. شاید مهمترین ویژگی این نمایش قابل لمس بودن اتفاقات برای مخاطب است. اتقاقاتی که ما با تمام وجودمان میتوانیم آن را حس کنیم و برای ما کاملا آشناست. اساتید، مهمانان و مخاطبان حین خروج از سالن میگفتند ما با شما روی این صحنه زندگی کردیم و برای ما دلنشین بود. فضای صمیمی و گرم بین نمایش و تماشاچیان به نظر من مهمترین ویژگی این نمایش است.
صحبتی ضمن اشاره به اینکه تمرینات این نمایش حدود سه ماه به طول انجامید، درباره انتخاب بازیگران افزود: تمامی بازیگران و عوامل این نمایش از دانشجوهای خوب تئاتر و حوزه هنر هستند ولی به دلیل حمایت نشدن و مشکلاتی مالی، تمرینات خیلی پراکندهای داشتیم. عوامل این نمایش از جمله بازیگر، گریمور و دستیار چندین بار تغییر کردند. در انتخاب بازیگر مهمترین مسئله برای ما اخلاق و داشتن انگیزه بود که خوشبختانه همه آنها این ویژگی را دارند.
او درباره سبک و فضای اجرای نمایش گفت: در ژانر کمدی یک ملودرام اتفاق میافتد که مربوط به زمان حال است. همانطور که قبلا اشاره کردم برای مخاطب فضا کاملا آشناست. یک بحران در حال رخ دادن است که در زیر لایههایی از کمدی پنهان میشود که ما همراه با این اتفاق تلخ اما با لبخند و شادی به انتهای این نمایش میرسیم.
این کارگردان در پایان صحبتهایش گفت: تیم نمایش «یتیمخانه» فضای کار را کمدی انتخاب کرد چون معتقدیم که برای اثربخشی نیاز به غم و اشک نیست بلکه ما میتوانیم با حال خوب هم این تاثیرگذاری را داشته باشیم. این روزها نمایشهایی روی صحنه میروند که خیلی زرق و برق ندارند به همین دلیل هم جذب مخاطب برایشان کار سختی است ولی درخواست من از اهالی تئاتر این است که به تماشای اینگونه نمایشها هم بروند چون ما در این کارها دنیایی را نشان میدهیم که کمتر دیده و به آن توجه شده است. علاوه بر اینکه لازم است از نمایشهای کوچکی که بازیگر معروف ندارند هم حمایت شود تا چرخه تئاتر به درستی بچرخد. همچنین به هم نسلان خودم پیشنهاد میکنم شروع به حرکت کنند اگر ایستا باشند، اتفاق خاصی برایشان نمیافتد و از سختیهای کار و مسیر آگاه نمیشوند.
اجرای نمایش «یتیمخانه» به نویسندگی و کارگردانی علیرضا صحبتی از ۱۵ آبان آغاز شده و تا اول دی ماه هر شب ساعت ۱۸:۳۰ در تماشاخانه صحنه آبی روی صحنه میرود. در این نمایش بازیگرانی چون متین رادمان، طیبه کریمی، محمد اسلامی، دریا قاسمی، امیر عقیلی، سامان ایرانی، فاطمه خاکباز، زینب نجفی، فرید پورجعفر و علیرضا صحبتی ایفای نقش میکنند.
There are no comments yet