پگاه زارعی/ صبا؛ محمدصادق افراسیابی، معاون کاربران و تنظیمگری اجتماعی ساترا درباره پخش محصولات شبکه نمایش خانگی از صداوسیما گفت: برخی شبکههای تلویزیونی با هماهنگی ساترا، مذاکراتی با برخی سکوهای شبکه نمایش خانگی داشتند و احتمال دارد به زودی تولید سریالها و برنامه های تلویزیونی مشترکی آغاز شود و سال آینده شاهد پخش محصولات مشترک باشیم.
همچنین او درباره ضعف نظارتی ساترا، پیرامون پخش برنامههایی نظیر جوکر با شوخی های جنسی نامناسب یا غیره و یا پخش سریال هایی که به اشاعه استفاده از دخانیات و الکل منجر میشوند به خبرنگار صبا توضیح داد: ساترا ضابط قضایی نیست. مواردی که بر خلاف آیین نامه محتوایی ساترا است، قبل از پخش به سکوهای نمایش خانگی اعلام میشود و نظارت ساترا بر سکوهای ناشر محور پیشینی است. چنانچه برخی موارد اصلاح نشود در درجه اول به سکوی مذکور تذکر داده میشود و اگر محتوای سکوها مطابق با اصلاحات مصوب در شورای صدور مجوز سازمان تنظیم مقررات رسانه های صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی نباشد اقدام حقوقی و قانونی صورت می پذیرد.
افراسیابی درباره وجود خلاءهای قانونی در عرصه شبکه نمایش خانگی تصریح کرد: مشکل اینجاست که برخی مواردی که از نظر ساترا تخلف است بر اساس قانون جرایم رایانه ای طبق تفسیر قوه قضاییه و دادستانی کل کشور تخلف نیست و قوه قضاییه و دادستانی کل کشور معتقدند خلأ قانونی داریم و باید تعاریف مندرج در قانون اصلاح شود. مثلاً طبق قانون جرایم رایانه ای دعوت به استفاده از مواد مخدر جرم است اما از آنجا که در خصوص نمایش سیگار و مواد مخدر تصریح نشده است، اینجا طبق نظر قوه قضاییه و دادستانی کل کشور خلأ قانونی داریم. در سایر مواردی هم که بخشی از جامعه نسبت به برخی محتواهای شبکه نمایش خانگی گلایه هایی دارد تمام این موارد عمدتا در اصلاحات پیشینی ساترا لحاظ شده است اما خلأ قانونی وجود دارد و باید قوانین بروز شوند یا قوانین جدیدی در مجلس شورای اسلامی تصویب شوند.
معاون کاربران و تنظیمگری اجتماعی ساترا در پاسخ به پرسش خبرنگار صبا درباره اینکه ساترا در صدد سفارش ساخت محصولاتی درباره شهیدان یا قهرمانان ملی هست یا نه، گفت: امسال سریال «آمرلی» به عنوان محصول مشترک ایران و عراق از شبکه نمایش خانگی، مشخصاً سکوهای فیلم نت و روبیکا پخش شد و ضمن اینکه این سریال روایتی از نجات شهر آمرلی عراق با مقاومت مردم آمرلی و ورود به موقع سپاه قدس و شهید حاج قاسم سلیمانی ارائه کرد، در قسمتی که تصویر شهید حاج قاسم سلیمانی به نمایش درآمد تلاش شده بود تا روحیه مردمی و مردمداری این شهید والا مقام به نمایش در آید.
او ادامه داد: سکوی عماریار هم در دو سال گذشته تولیدات بسیاری در خصوص قهرمانان ملی کشور داشته است و اخیراً هم به شکل جدی به موضوع مقاومت اسلامی ورود کرده است و چهل اثری که از سکوی نتفیلیکس به دلیل حمایت از ملت فلسطین حذف شده بود توسط سکوی عماریار در حال دوبله است و تاکنون چند مورد از این آثار در عماریار منتشر شده است. برای سال ۱۴۰۴ از کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی درخواست کردیم که مذاکراتی با اعضای کمیسیون تلفیق داشته باشند تا بودجه مشخصی برای حمایت از تولیدات مروج سبک زندگی اسلامی ایرانی، خانواده و کودک و نوجوان و همچنین محتوای مرتبط با معرفی قهرمانان ملی و مقاومت اسلامی تولید و در شبکه نمایش خانگی منتشر شود.
افراسیابی در پایان درباره ترویج آثار اخلاق محور و فرهنگی حمایت شده از سوی ساترا، گفت: امسال برنامه «قلب» از سوی سکوی روبیکا تولید و منتشر شد که در قالب گفت و گو با چهره های ممتاز سیاسی، علمی، ورزشی، هنری و … اقدام مناسبی برای ترویج اخلاق در زندگی روزمره بود. در این برنامه هم بر نقش خانواده در موفقیت افراد تأکید شده بود و هم نقش مسایل اخلاقی را در زندگی خوب و خوب شدن حال جامعه مطرح میکرد. انشاالله اگر بودجه ای برای حمایت از تولیدات مناسب سکوها برای سال ۱۴۰۴ مصوب شود حتماً میتوانیم شاهد یک جهش تولید و انتشار محتوا در حوزه آثار فرهنگی و دارای تأثیر مثبت باشیم. البته برخی سکوهای شبکه نمایش خانگی که از ساترا مجوز دارند از ابتدا چنین اهدافی برای خود تعیین کردند و هدفشان تولید محتوای فرهنگی و ترویج اخلاق اسلامی در جامعه است که از آن جمله میتوان به سکوی نسل سلمان، عماریار و … اشاره کرد که همین الان هم طبق هدفگذاری خود عمل میکنند و تاکنون برنامه های مختلفی تولید و منتشر کردند.
There are no comments yet