اعتراض بازیگر روز خون:خودم هم نفهمیدم چه اتفاقی افتاد!/ تهیه کننده فیلم:سعی کردیم به حادثه اصلی وفادار باشیم | پایگاه خبری صبا
امروز ۲۹ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۱۳:۱۱
بررسی «روز خون» در گفت‌و‌گوی صبا با عوامل سریال

اعتراض بازیگر روز خون:خودم هم نفهمیدم چه اتفاقی افتاد!/ تهیه کننده فیلم:سعی کردیم به حادثه اصلی وفادار باشیم

سریال «روز خون» به کارگردانی رضا همتی و تهیه‌کنندگی مرتضی رضایی یکی از جدیدترین سریال های تلویزیونی بود که به موضوع حمله تروریستی به حرم مطهر شاهچراغ (ع) می‌پرداخت . فصل اول این مینی سریال در ۷ قسمت ۴۰ دقیقه‌ای در صدا و سیمای مرکز استان فارس ساخته شد و از نیمه آبان روی آنتن شبکه یک سیما رفت. «صبا» در گفت و گو با عوامل سریال روز خون به بررسی این سریال پرداخته است

مهدیه مالکی/صبا: مرتضی رضایی، تهیه کننده سریال تلویزیونی«روز خون» درباره علت ساخت این سریال گفت: ایده ساخت فیلم از همان ابتدای حادثه تروریستی شاهچراغ شکل گرفت و پژوهش هایی نیز در این زمینه آغاز شد که پژوهش ها بیشتر مستند و مستندهای خبری بودند و این سریال برای ادای دین به شهدای مظلوم حرم مطهر شاهچراغ و نشان دادن بخشی از تلاش های نیروهای امنیتی ساخته شد.

این تهیه کننده درباره میزان انطباق این فیلم با واقعیت با بیان اینکه سعی کردیم به حادثه اصلی وفادار باشیم تصریح کرد: کلا در چنین کارهایی فاصله معناداری بین واقعیت و روایت داستانی وجود دارد چون در آثار داستانی به قهرمان و قصه پردازی نیاز داریم ولی سعی کردیم اقتباسی از شهدای حادثه و اتفاقات داشته باشیم و در کاراکترهای مختلف فیلم به این شهدا بپردازیم. قطعا بخشی از فیلم پرداخت های دراماتیک ازحادثه بوده است.

رضایی درباره چالش های تولید این فیلم از منظر تهیه کننده گفت: برآورد مالی ما بسیار پایین تر از برآورد معمول چنین فیلم هایی بود از طرفی رعایت مسائل امنیتی و پخش آن در سطح ملی نیز محدودیت هایی داشت از طرفی تازگی حادثه از دیگر چالش های این فیلم بود چون مردم با این حادثه خاطره دارند و هنوز نسبت به آن حس دارند.

وی در پاسخ به اینکه چقدر به هدف خود از ساخت این فیلم دست یافتید توضیح داد: همان طور که می دانید فیلم از شبکه یک سیما پخش شد که دارای مخاطب عام است و سطح رضایت از این فیلم در تلوبیون خیلی بالا بوده و رضایت مخاطب عام از این سریال برای من بسیار خوش حال کننده است ولی اگر زمان بیشتر و بودجه ای معادل کارهای دیگر داشتیم قطعا فیلم بهتر از این می شد.

رضایی درباره احتمال ساخت قسمت دوم این سریال خاطرنشان کرد: این تصمیم در حد پیشنهاد اولیه است و تا ساخت و پخش آن مراحل زیادی وجود دارد.

این تهیه کننده با اشاره به اینکه به غیر از ۱۰ بازیگر، مابقی همه از بازیگران حرفه ای استان فارس بوده اند تاکید کرد: شهر شیراز همواره در عرصه بازیگران صحنه حرف زیادی برای گفتن داشته است و وجود بازیگران حرفه ای و چهره شیرازی بیانگر همین امر است و با توجه به بازخوردهای که گرفتیم ترکیب بازیگران چهره تلویزیونی با بازیگران استانی نقطه قوت این سریال شد، ضمن اینکه فراهم آوردن چنین فضایی موجب پیشرفت بازیگران استانی خواهد شد.

تدوین به نقش من در فیلم لطمه زد

مهدی صبایی، بازیگر سریال تلویزیونی«روز خون» درباره علت پذیرش بازی در این سریال گفت: مدتی نقش پلیس قبول نمی کردم چون قبل از آن خیلی چنین کارکتری را بازی کرده بودم، همیشه سعی می‌کنم نقش های متفاوتی را تجربه کنم ولی حادثه تروریستی حرم شاهچراغ، خیلی مرا ناراحت کرد بنابراین زمانی که بازی در این فیلم در نقش سرگرد عباسی به من پیشنهاد شد پذیرفتم ضمن اینکه من قبلا با آقای همتی کارکرده بودم و دوست داشتم دوباره با ایشان کارکنم.

وی با ابراز نارضایتی از تدوین سکانس های خود در سریال «روزخون» تصریح کرد: تلاش کردم این نقش را به خوبی بازی کنم ولی با وجود اینکه سکانس های خیلی خوبی ضبط کردیم، خیلی از این سکانس ها در سریال نبود که به نقش من در فیلم لطمه زد. از این بابت بسیار ناراحت هستم چون تدوین فیلم می توانست خیلی بهتر باشد چون سکانس‌های زیاد و متنوعی فیلمبرداری شده بود که متاسفانه از هیچکدام استفاده نشد، خصوصا مونتاژ سکانسی که سرگرد عباسی، پلیس قلابی را شناسایی و دستگیر می کند خیلی ناقص بود. همین طور تدوین قسمت نهایی هم خیلی گنگ و نامفهوم بود چون یکباره وارد صحنه شدم و کودک را نجات دادم و خودم هم نفهمیدم چه اتفاقی افتاد چون پلان‌های قبلی‌اش نبود و مخاطب نیز همین بازخورد را به من داد.

این بازیگر با اشاره به اینکه نقش خود را در این سریال دوست داشته تاکید کرد: سرگرد عباسی یک پلیس مستعد و حرفه ای بود که روحیه اش درخانه متفاوت از محل کارش بود و این حرفه ای بودن در محل کار و مهربان بودن در خانه را بسیار دوست داشتم.

صبایی در پاسخ به اینکه کدام سکانس از فیلم را بیشتر دوست داشتید تصریح کرد: من همه سکانس‌هایی که بازی می کنم را دوست دارم ولی گاهی در کل فیلم یک شاه سکانس وجود دارد که متاسفانه دراین فیلم، شاه سکانس من حذف شد ولی سکانسی که برای فرزندی که در راه دارد، خرید کرده را دوست دارم.

وی با ابراز رضایت از اینکه حق مطلب درباره حادثه تروریستی شاهچراغ در این فیلم ادا شد خاطرنشان کرد: مردم با این سریال متوجه شدند که این حادثه چگونه اتفاق افتاد و این موجب خوشحالی من است ولی زمانی که یاد شهادت انسان‌های بی گناه در آن حادثه می‌افتم بسیار ناراحت می شوم.

صبایی ادامه داد: در یکی ازسکانس‌های فیلم نشان می دهند که تروریست ها گمان می کنند کشتن افراد بی گناه در شاهچراغ بهترین کار است که با انجام این کار با پیامبر محشور می‌شوند و این نوع تفکرها و شستشوی مغزها در سال ۲۰۲۴ بسیار عجیب و دردآور است.

 

بازی در نقش پلیسی و امنیتی یکی از آرزوهایم من بود

بهروزتشکر، بازیگر سریال «روزخون» درباره چگونگی حضورش دراین فیلم به خبرنگار سینما صبا گفت: حمیدرضا همتی کارگردان و نویسنده این سریال می دانست که من همه عمر اجرا کرده ام و تجربه بازیگری ندارم و تاکید کرد نقش من شبیه کاراکترخودم است و تفاوت زیادی ندارد ولی چون تجربه بازیگری نداشتم پذیرفتن این پیشنهاد برایم سخت بود. زمانی که فیلمنامه را خواندم احساس کردم می توانم این نقش را بازی کنم و حداقل اینکه تجربه خوبی کسب خواهم کرد و زمانی که نقش را پذیرفتم کار برایم سخت تر شد و کمی پشیمان شدم. اولین سکانس کمی برایم سخت بود ولی سکانس های بعدی برایم آسان‌تر شد، همیشه تجربه های جدید کمی دشوار است مثل اولین باری که به عنوان خبرنگار یا مجری جلوی دوربین قرار گرفتم.

وی درباره علت پذیرش بازی در این سریال توضیح داد: موضوع فیلمنامه و نزدیک بودن نقش به کاراکتر خودم، کارگردانی و نویسندگی آقای همتی از دلایل پذیرش این نقش بود ضمن اینکه یکی از آرزوهای من بازی در نقش‌های پلیسی و امنیتی بود.

تشکر ادامه داد: بازیگری واقعا کار دشواری است چون بازی جلوی دوربین، شرایط و استانداردهای خود را دارد ولی بازیگری برای فردی که تئاتر کارکرده آسان‌تر است. من از دوران کودکی و نوجوانی به ژانر پلیسی علاقه داشتم ولی مسیر زندگی حرفه ای‌ام به سمت رسانه و اجرا پیش رفت البته پیشنهاد بازیگری داشتم ولی هیچ کدام را قبول نکردم چون کار اجرا را دوست داشتم و فکر می کردم زمان لازم برای وارد شدن و آموختن در حرفه بازیگری را از دست داده ام ولی زمانی که آقای همتی گفت این نقش نزدیک به کاراکتر خودم است این نقش را پذیرفتم ضمن اینکه گرچه نقش طولانی نبود ولی اثرگذار بود.

این مجری تلویزیون درباره چالش بازی در این فیلم یادآورشد: اینکه بتوانم نقش رئیس امنیت استان فارس را به درستی بازی کنم مهمترین چالش‌ام بود گرچه تجربه من در عرصه خبر و مواجهه با فرماندهان انتظامی و امنیتی برای من در ایفای این نقش کمک کننده بود. چالش بعدی هم بازی در کنار بازیگران حرفه ای بود.بازیگری و قبول این نقش اتفاق خوبی بود که صفحه جدیدی در زندگی من باز کرد و اگر در آینده در همین ژانر پیشنهادی داشته باشم قطعا قبول خواهم کرد.

وی درپاسخ به اینکه بازی خود را دوست داشتید خاطرنشان کرد: به جز سکانس اول که اولین تجربه بازیگری من بود از بقیه بازی ام راضی بودم و بازخوردهای خوبی هم از مخاطب گرفتم.

 

ابوبصیر روز خون از من هزاران کیلومتر فاصله داشت

مجتبی رنجبر، بازیگر نقش تروریست سریال «روز خون» درباره علت قبول این نقش به خبرنگار سینما صبا گفت: در دنیای قصه برای مرزبندی نقش ها به مثبت و منفی تقسیم می شود ولی در واقعیت محتوای ذهنی کاراکترهای این گونه نیست. به عبارتی آن کاراکتر تروریست گرچه یک ضد قهرمان است ولی در باور خود، یک قهرمان است و کار درستی را انجام می دهد و ما در ایفای چنین نقش هایی باید این مورد را لحاظ کنیم تا بتوانیم آن نقش را به درستی بازی کنیم و برای من کاراکتری که در قصه اثرگذار باشد جذابیت بیشتری دارد که این کاراکتر نیز در قصه تاثیرگذار بود.

وی درباره چالش های بازی در این فیلم خاطرنشان کرد: من این کاراکتر را خیلی دوست داشتم چون ابوبصیر «روزخون» از من هزاران کیلومتر فاصله داشت و تاکنون نقشی که از لحاظ جغرافیا، ایدئولوژی و عقیدتی این همه با من فاصله داشته باشد بازی نکرده بودم. دقیقا از همه لحاظ نقطه مقابل شخصیت واقعی من بود. چالش دیگر بازخورد جامعه نسبت به من به عنوان بازیگر این شخصیت بود. به خاطر ارادتی که به حضرت احمد بن موسی(ع) داشتم احساس کردم می توانم این نقش را خوب بازی کنم و از مردم و مخاطبین نیز بازخورد منفی نگرفتم چون مردم آگاه هستند که بازیگری که کاراکتر منفی کار می کند در واقعیت آدم منفوری نیست و اگر آن شخصیت منفی را به درستی بازی کنیم مخاطب می پسندد و حتی تقدیر می کند. زمانی بازیگر شخصیت منفی، از دید مخاطب منفور می شود که آن کاراکتر را بد بازی کند.

رنجبر در پاسخ به اینکه از بازی خود در این نقش راضی بودید تصریح کرد: من هیچگاه از بازی خود به طور کامل راضی نیستم چون احساس می کنم همیشه می توانم بهتر باشم و این حس باعث همیشه به دنبال بهتر شدن باشم و بیشتر این قضاوت را برعهده منتقدین و مخاطبان می‌گذارم ولی بازخوردهای خوبی از مخاطب داشتم.

وی درباره اینکه کار با حمیدرضاهمتی، کارگردان سریال چگونه بود یادآورشد: من در مورد کاراکتر فقط با آقای همتی صحبت می کردم و من واقعا جلوی دوربین خیلی آرامش داشتم چون اهل تعامل با بازیگر هستند و امیدوارم دوباره با ایشان همکاری کنم.

رنجبر درباره سکانس مورد علاقه خود خاطرنشان کرد: من همه سکانس ها را دوست داشتم چون همه اش مانند یک پازل بود که درنهایت به یک شکل واحد می رسیدیم.

وی درباره تلخ ترین صحنه فیلم گفت: انسان ها زمانی که از زندگی و زمانه خسته و دلگیر می شوند برای رسیدن به آرامش به حرم ها و مکان های مقدس که سرشار از انرژی مثبت است پناه می برند و اوج تراژدی زمانی است که افراد بی گناهی که به حرم پناه برده اند توسط افرادی شهید می شوند و این حادثه برای هر انسانی با هر عقیده و آیینی دردناک و غم انگیز است.

There are no comments yet


جدول فروش فیلم ها

عنوان
فروش (تومان)
  • تگزاس۳
    ۲۴۸/۰۷۵/۴۶۸/۴۰۰
  • تمساح خونی
    168/280/427/250
  • زودپز
    ۱۵۹/۷۸۷/۰۹۳/۵۰۰
  • مست عشق
    ۱۲۰/۲۹۹/۷۲۰/۷۵۰
  • پول و پارتی
    ۹۰/۰۰۰/۳۵۴/۵۰۰
  • خجالت نکش 2
    ۸۶/۲۶۱/۰۰۹/۲۰۰
  • سال گربه
    ۶۴/۶۰۶/۵۹۰/۰۰۰
  • صبحانه با زرافه‌ها
    ۵۴/۰۵۰/۷۸۴/۰۰۰
  • ببعی قهرمان
    ۴۳/۹۹۲/۷۷۷/۵۰۰
  • قیف
    ۲۷/۰۲۷/۶۵۵/۱۰۰
  • مفت بر
    ۲۴/۳۷۶/۴۱۳/۶۰۰
  • قلب رقه
    ۱۳/۴۹۵/۱۴۱/۰۰۰
  • شهرگربه‌ها۲
    ۱۱/۳۷۲/۹۰۸/۵۰۰
  • شه‌سوار
    ۱۰/۶۱۵/۹۴۸/۵۰۰
  • باغ کیانوش
    ۴/۱۷۵/۳۰۳/۰۰۰
  • استاد
    ۹۳۵/۶۸۵/۰۰۰
  • سه‌جلد
    ۳۰۲/۹۷۰/۰۰۰
  • آنها مرا دوست داشتند
    ۲۸۷/۰۷۲/۰۰۰
  • نبودنت
    ۱۷۹/۵۶۵/۰۰۰
  • شبگرد
    ۱۴۱/۸۶۰/۰۰۰